Adli kontrolle serbest kaldılar

HSYK kararı ile açığa alınan ardından da polis tarafından gözaltına alınan Çerkezköy Adliyesi'nde görevli 5 hakim ve savcı, adli kontrolle serbest kalırken, yurt dışına çıkış yasağı

Çerkezköy 17.07.2016 21:35:00 0
Adli kontrolle serbest kaldılar

EVLERİNDE ARAMA YAPILDI

Darbe girişimi nedeniyle başlatılan soruşturma Çerkezköy'e de devam etti. HSYK tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Çerkezköy Adliyesi'ndeki nöbetçi savcı ve hakimler değiştirildi. Ardından ise gözaltı işlemi başladı. Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının nezaretinde, soruşturmada adı geçen hakim H.A. ile hakim eşi H.A.,Hakim S.A. ve Cumhuriyet Savcısı eşi E.A. ile Cumhuriyet Savcısı E.Ö., gece yarısı evlerinde polis tarafından gözaltına alınırken, hakim ve savcıların evlerinde de arama yapıldı.
ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Doktor raporunun ardından Emniyet Müdürlüğüne götürülen üç hakim ve iki Cumhuriyet Savcısı dün adliyeye sevk edildi. Göz altına alınan hakim H.A ve eşi H.A geçtiğimiz hafta Hakkari Yüksekova’dan, Cumhuriyet Savcısı E.A ile eşi hakim S.A ise Kızıltepe’den Çerkezköy’e tayin olmuştu. Öte yandan Çerkezköy’de daha önceden görev yapmış Cumhuriyet Savcısı E.K, hakim F.Ö. A.Ç. A.D. A.A. M.Ç, Cumhuriyet Savcısı E.S HSYK tarafından görevden alındı. Öte yandan Saray Cumhuriyet Savcısı H.S ile Çorlu’da görev yapan Cumhuriyet Savcısı eşi T.S soruşturma kapsamında gözaltına alındı.
Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal tarafından ifadeleri alınan ve tutuklama istemiyle Sulh Hukuk Hakimliğine sevk edilen 5 hakim ve savcı denetimli serbest kaldı ve haklarında yurt dışına çıkış yasağı kondu.
Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10