Öğe: Yılmayacağız, yorulmayacağız

Demokrasi nöbetinin beşinci günün de Atatürk anıtı önünde bir araya gelen binlerce vatandaş yaşanan olaylara ellerinde Türk bayrakları ve attıkları sloganlarla tepki gösterdi. 

Çerkezköy 20.07.2016 20:21:00 0
Öğe: Yılmayacağız, yorulmayacağız

STK’LAR DA KATILDI

Bir grup askerin darbe girişimine karşı vatandaşlar tarafından başlatılan demokrasi nöbeti aralıksız sürüyor.Önceki akşam Saat 21.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan,  İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy Belediye eski Başkanı Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Memur Sen Çerkezköy Şube Başkanı Ahmet Üzgün, Ak Parti Tekirdağ eski milletvekili adaylarından Ömer Karadeniz, Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin, belediye meclis üyeleri, STK Temsilcileri ile çok sayıda Çerkezköylü katıldı.

 

“MEYDANLARDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Meydanda toplanan katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe “  Son 4 gündür Türkiye’nin dört bir tarafında Demokrasi Nöbeti düzenleniyor ve Çerkezköy’de de hep birlikte meydanlardayız.  Milletin sevdalıları, vatan sevdalıları meydanları boş bırakmıyor. Sokağı teslim etmeyeceğiz. Bu akşam da yine meydanlardayız ve meydanlarda da olmaya da devam edeceğiz” dedi.

 

“NASIL KENETLENDİĞİMİZİ GÖSTERDİK”

Milletimiz ve herkes için günün birlik ve dayanışma günü olduğunu belirten İlçe Başkanı Öğe “Gün milletçe kenetlenme günüdür, gün yaşadığımız kabusu tarihin mezarlığına gömerek kardeşliğimizi ve istikbalimizi birlikte yeniden inşa etme günüdür. Milli iradeyi teslim almak isteyenler karşısında sokağa teslim alan aziz milletimi yürekten selamlıyorum, böyle kahraman bir milletin evladı olmaktan büyük gurur duyuyorum. Milletimize, istiklalimize, bayrağımıza yönelik bir saldırıda nasıl bir araya geldiğimizi, nasıl kenetlendiğimizi gösterdik” dedi.

 

“BU REZALETİ UNUTMAYACAĞIZ”

Tarihin böyle bir rezaleti Türkiye’ye yaşatanları hiçbir zaman unutmayacağını kaydeden Öğe “ TSK’ya böyle bir kara lekeyi vuranları yine tarih hiçbir zaman unutmayacaktır. Bu işi yapanlar, bu çağda böyle bir teşebbüsün hiçbir zaman başarıya ulaşamayacağını anlamayacak kadar akıldan yoksun olduklarını da göstermişlerdir. Aziz Milletimiz Türkiye Cumhuriyeti’ne, demokrasimize ve seçilmiş hükümetimize canını siper ederek sahip çıkmıştır. Demokrasi nöbetimiz son nefesimize kadar devam edecektir. Milletin uçaklarını, helikopterlerini, tanklarını ve silahlarını bu millete doğrultacak, bu milletin evlatlarını yine bu millete namlu doğrultmaya ve dahi kurşun atmaya sevk edecek kadar insaf ve izan sınırlarını zorlayan bu alçaklığın karşısında, dualarımız ve dik duruşumuzla meydanlarda olmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

 

“BU PARTİ MESELESİ DEĞİLDİR”

Öğe “ Bu bir parti meselesi değildir. Din, dil, ırk mezhep meselesi değildir. Bu bir vatan meselesidir. Bayrak meselesidir, namus meselesidir. Bu vatanın namusunu, şehit kanları ile sulanan bayrağımızı ve bölünmez bütünlüğünü korumakta bu şanlı milletin asli görevidir. Gün birlik günüdür. Dünyaya karşı dimdik durma günüdür. Yılmayacağız, yorulmayacağız, acıkmayacağız. Bu milleti bölmek isteyenleri sevindirmeyeceğiz. Canımız pahasına olsa da bu meydanları terk etmeyeceğiz” diye konuştu.

 

“TEMİZLİK ÇALIŞMALARI YAPILIYOR”

Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarına ülke genelinde başlatılan operasyonların Çerkezköy’de de devam edeceğini kaydeden Öğe “ Milletimizin dişinden, tırnağından artırarak verdiği vergilerle bir yerlere gelenler milletine ihanet ediyor. FETÖ’nün mensuplarına ülke genelinde başlatılan operasyon Çerkezköy’de de yapılacak. Devletin kurumlarına sızmış olan FETÖ mensupları tespit edilerek temizlenecek. Sonrasında da milletimize hesap verecekler. Hiç kimsenin bundan şüphesi olmasın. Hangi hainin nerede parmağı varsa o parmak kırılacak. Eğitim kurumlarımız bütün devlet organları hepsi tek tek temizlenecektir. Titizlikle temizlik çalışmaları yapılıyor “ dedi.

 

“LİSTE YAPMIŞLAR”

Darbecilerden çıkan belgelerde darbe sonrası kimin hangi kurumda görev yapacağının yazdığını kaydeden Öğe “ Hangi alçak nereye atanacak diye listeler yapmışlar. Bu listeler şimdi milletimizin elindedir. O listelerden kaçamayacaksınız. Alçak senin haddine mi devleti yönetmek ? Alçak millete hainlik yapmak ancak sana yakışır. Bu meydanlarda toplanmamızın bir amacı var” dedi.  Atılan sloganlara değinerek, gençlerden küfürlü sloganlar dışında kalmalarını isteyen Öğe “ Küfüre karşıyız.

Bu meydanlarda toplanmamızın bir nedeni de demokrasi bayramını kutlamaktır. 15 Temmuz’da yapılan darbe girişiminden sonra meydanlarda demokrasi bayramını kutluyoruz. 15 Temmuz’u hiçbir zaman unutmayacağız. Bundan sonraki dönemlerde de demokrasi bayramı olarak kutlanacaktır. Çanakkale de verilen İstiklal mücadelesinde buradan devam ediyor. Bu meydanlar sembol olacaktır” açıklamasında bulundu.

 

HALKA TEŞEKKÜR ETTİ

Demokrasi nöbetine destek verenlere teşekkür eden Öğe “ Sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri ve mensupları ilk günden itibaren bizleri yalnız bırakmıyor. Analarımız, bacılarımız meydanda bulunuyor. Gençlerimiz kafe köşelerinde oturmak yerine vatanına, milletine sahip çıkıyor. Hepinizden Allah razı olsun. Milletimizde bu iman oldukça bizleri kimse yok edemez” dedi.

“BİR KEZ DAHA LANETLİYORUZ”

Kaymakam Kubilay “ Paralel Devlet Yapılanmasını, FETÖ’yü kınıyorum, lanetliyorum. Bugün burayı bir kez daha demokrasi şöleni haline çevirdiniz. Çerkezköy Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize , devletine ve milletine sahip çıkmıştır ve çıkmaya da devam edecektir. Bu darbe teşebbüsünde bulunan vatan hainlerini, paralel devlet yapılanmasını bir kez daha lanetliyoruz. Bu vesile ile vatan uğruna hayatını feda eden şehitlerimize  Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum. Türkiye uyuma vatanına sahip çık” diyerek konuşmasını tamamladı. Kubilay’ın konuşmasının ardından İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşının okunmasının ardından Adem Sayın tarafından darbe girişimi esnasında hayatını kaybedenler için Kur’an-ı Kerim okunurken, program Erkaynak Camii İmam Hatibi İlhan İlke’nin yaptırdığı dua ile devam etti. Cumhuriyet meydanında toplanan binlerce vatandaş attıkları sloganlarla demokrasi nöbetini sabahın ilk ışıklarına kadar tuttu.


0282 726 91 91
0282 747 65 10