Tank nöbeti

15 Temmuz darbe girişiminin ardından tedbir amaçlı Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan'ın talimatıyla olası kalkışmanın önüne geçmek için iş makineleri ve kamyonlar ile kapatılan Çerkezköy 3. ZırhlÄ?

Çerkezköy 20.07.2016 20:25:00 0
Tank nöbeti

Darbe girişimi sırasında Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda bir hareketlilik yaşanmamıştı. Çerkezköy’den ise İstanbul'daki darbe girişimini bastırmak için 15 tank ve çok sayıda askeri personel, polis eskortu eşliğinde İstanbul'a doğru sabah saatlerinde yola çıkmış, TEM'de bir süre bekletilen tanklar, darbe girişimi bastırılınca kışlaya geri dönmüştü. Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan'ın talimatıyla geçen Pazar gecesi, tedbir amaçlı olası bir kalkışmanın önüne geçmek için belediyeye ait iş makineleri kışlanın giriş ve çıkış kapılarını kapatmış, çok sayıda vatandaşta kamyonlarını buraya getirerek tugayın kapılarına araçlarını park etmişti.

 

13 İŞ MAKİNESİ VE KAMYON

Aradan geçen 4 güne rağmen, tedbir amaçlı Çerkezköy Belediyesi ile özel firmalara ait iş makineleri 3.Zırhlı Tugay Komutanlığının giriş çıkış kapılarını kapalı tutmaya devam ediyor. Tugay da görevli askerler içeride beklerken, rütbelilere ait araçlarda otoparkı doldurmuş durumda. Kapıları kapatan 13 iş makinesi ve kamyonun sürücüleri ise, yol kenarında sandalyeler de oturarak beklemeyi sürdürüyorlar.

 

POLİSTE BEKLİYOR

Pazar gecesi Çerkezköy’e gelen Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Cumhuriyet meydanında toplanan vatandaşlara  seslenerek, araçların giriş çıkışı kapatmasının sadece tedbir amaçlı olduğu ve korkulacak bir durum olmadığını açıklamıştı. Diğer yandan emniyet mensupları da tugay önünde dönüşümlü olarak nöbet tutmaya devam ediyorlar.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10