Kapaklı'da mehteran ve semazenli demokrasi nöbeti

Kapaklı'da, 15 Temmuz'da Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grubun darbe girişiminde bulunmasının ardından sokağa çıkan vatandaşların demokrasi nöbeti sürüyor. Kapaklı Kaymakamlığı ta

Kapaklı 22.07.2016 20:07:00 0
Kapaklı

İLGİ YOĞUN OLDU

Önceki gün saat 21.00’da başlayan programa Kapaklı Kaymakamı M.Ali Gürbüz, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Emniyet Müdürü Adem Tuncel, Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP Kapaklı İlçe Başkanı İsmail Türker, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, İlçe Müftüsü İsa Aktaş, siyasi parti teşkilatlarının yönetim kurulu üyeleri, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ile binlerce Kapaklılı vatandaş katıldı.

 

BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Programa saygı duruşunda bulunulması akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlanırken, istiklal marşını okuyan Mehteran Takımının performansı büyük alkış aldı. Mehteran Takımının birbirinden güzel marşları söylemesinin ardından semazen gösterisi sahne aldı. Programda daha sonra protokol konuşmalarını geçildi. İlk olarak MHP Kapaklı İlçe Başkanı İsmail Türker bir konuşma gerçekleştirdi.

Türker” Sevdalısı olmaktan onur duyduğum aziz Türk Milletimiz 15 Temmuz gecesi demokrasiye pranga vurulmak, darbe indirilmek istenmiştir. Millet iradesi çok açık saldırı ve suikasta uğramıştır.  Türkiye’mizin diz çökmesi, omurgasının kırılması maksadıyla, şerefli Türk ordusu içine sızmış bir takım düşman işbirlikçisi ortaya çıkmıştır. TSK içindeki vatan millet düşmanları ülkemizi kana bulamak istemiştir. Yüce Türk milletinin feraseti cesareti ile milli iradeye sahip çıkılmıştır.

 

“BOMBALAR 79 MİLYONA ATILMIŞTIR”

Darbe girişiminde TBMM’nin bombalandığını ve millet iradesinin yok edilmek istendiğini kaydeden Türker “ O bombalar ise 79 milyon Türk milletine atılmıştır. 15 Temmuz akşamı yaşananlar darbe girişimi olduğu kadar, kanlı ve kalleş bir terör saldırısıdır. Demokrasi uçurumundan dönülmüştür. Milletimizin kararlılığı ile temizlenmiş, derin komplo inançla püskürtülmüştür. Ülkemize kastedenlerin yediğini içtiğini burnundan getirmek hepimizin namus borcudur. Her zaman olduğu gibi bugünde MHP olarak devletimizin ve milletimizin yanındayız.

 

“BİRLİK İÇİNDE HAREKET EDELİM”

Programda Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Kenan Seçkin’de kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Kapaklı’da birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğini kaydeden Seçkin “Bizler de buradayız. Saldırılarda şehit düşenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Tüm Kapaklılı hemşerilerime saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

“BAŞ VERDİ, ŞEHİT OLDULAR”

Programda daha sonra konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Salih Bezgin’de birlik ve beraberlik mesajı vererek “ 15 Temmuz akşamında cuntacılar devletimize, milletimize, demokrasimize, milli irademize darbe girişiminde bulunarak akıl fikiri olduklarını, kansız, soysuz olduklarını tüm Türkiye’ye göstermişlerdir. O ufacık beyinleriyle her şeyi hesap kitap ettiler de Allah’ın hesabını akıl erdiremediler. Millet el ele gönül gönüle vererek sokağa döküldü. Demokrasiye ve kendi iradesine sahip çıktı. Baş verdi, şehit oldu, tankların tepesine çıktı. Demirin karşısında elleri bomboş ama koskoca yürekleriyle durdular. Bu darbe girişimi, demire karşı duran koca yüreklerin darbesidir. Gece ülkesini kurtarıp, gündüz işine giden millete ise yalnızca Türk Milleti denir” diye konuştu.

 

“YOLUMUZ BİRDİR”

Bezgin “ Bu medeniyette ikilik olmaz. Yalnız birlik vardır. Bu medeniyet kulun değil, Hakk’ın hakikatin üstün kurduğu medeniyettir. Bizler bugünlere faninin veya fanilerin değil bakinin, baki olanın peşinde koştuğumuz geçici olanı değil, ebedi olanı aradığımız için, iyi niyetimiz halisane çabamız sayesinde gelebildik. Tarih boyunca bu millet içeriden ve dışarıdan birçok düşmanla mücadele etmiştir. Sayısız harpten, sayısız çatışmadan yıkılmadan çıkmayı başardı. İşte bizleri bugünlere, bu gönül erlerinin ektiği sevgi tohumları, birlik ve beraberlik aşkı getirdi. Kıblemiz bir , ezanımız bir, peygamberimiz bir, o zaman yolumuzda birdir. Bizim aşkımız, kavgamız bu milletin, bu toprakların selametini garanti altına almak, ecdadımızın emanetini sağ salim gelecek nesillere teslim etmektir” diye konuştu.

 

BİRLİK VE BERABERLİK POZU VERDİLER

Kapaklılara Demokrasi Nöbeti’ne verdikleri destek nedeniyle teşekkür eden Bezgin, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “ Şu geçirdiğiniz sıkıntılı günlerde başkomutanımıza destek olarak gücümüze güç katan bütün parti başkanlarına yürekten teşekkür ediyorum. Hepimizi derinden etkileyen bu birlikteliğin ülkemiz için devamını dilitorum. Başkomutanımıza suikast yapmayı ancak hayal edebilen darbecileri nefretle kınıyorum. Huzur, sevgi, birlik içinde günlerin yakın olduğuna inanıyorum. Yeter ki birbirimize sevgiyle sarılalım, gençlerimize barışı aşılayalım. Bu süreç, Başkomutanımızın da dediği gibi ‘Milli birlik ve beraberlik sürecidir. Evet, millet dünya tarihine geçecek bir sivil direniş örneği segiledi ve başarılı oldu. Asıl ihtilal budur. Millete koyun diyenler bir daha düşünmeli? Türk milleti bu zafer senin. Demokrasi Bayramı kutlu olsun” diye konuştu.  Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin konuşmasını tamamlaması sonrasında CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin ve MHP İlçe Başkanı İsmail Türker ile birlikte birlik ve beraberlik fotoğrafı verdi.

 

MANDALI’YI YUHALADILAR

Konuşma yapmak için kürsüye davet edilen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı bazı vatandaşlar tarafından yuhalandı.Kendisini yuhalayan gruba “ Şuan ayrıştırma zamanı değil. Birleştirme zamanıdır” diyerek cevap veren Mandalı “Sizler 7 gecedir buradasınız. Ben de sizinle beraber olabilmek için köylerdeydim. Sevgili kardeşlerimle sadece Kapaklı merkezde değil köylerde beraber olabilmek için onlarla bu organizasyonu beraber tertip ettik. Buradaki değerli kardeşlerimizin böyle değişik manalar içerisinde bize böyle yuh çekenleri bireysek olarak affediyorum.  Her zamanda affetmeye devam edeceğim” diye konuştu.

 

“NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE”

Mandalı “Bizim 15 Temmuz gecesinden itibaren gidecek bir başka yerimiz yok. Bizim Türkiyemizden başka bir alanımız yok. Ne mutlu Türküm diyene. Eğer Ulu Önder Atatürk bize bu coğrafyayı tahsis etmiş olmasaydı şu anda bu meydanlarda şu güzel organizasyonları yapmamız mümkünü olmazdı. 8-10 askeri geçmeyen ama askerin geneline bu suçu yüklemeye çalışan insanları da bir an önce bertaraf etmeye davet ediyorum. 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulundular. Ancak başaramadılar ve başaramayacaklar. Bundan sonra meydanlarda da olmaya devam edin” dedi.

 

UYARIDA BULUNDU

Kapaklı Kaymakamı M.Ali Gürbüz ise Kapaklılardan meydanı boş bırakmamalarını isteyerek, Demokrasi Nöbetlerinin süreceğini söyledi. Yatsı namazının kılınmasının ardından hain darbe girişiminde şehit düşenler için Mevlid okutulurken, demokrasi Nöbeti sabahın erken saatlerine kadar sürdü.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10