Hastane kavşağı rahata kavuşuyor

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş ile beraber devam eden çalışmaları yerinde incelerken, bugünden itibaren Hastane ve Adliye önünde ki trafik yoğunluğunu or

Çerkezköy 24.07.2016 19:20:00 0
Hastane kavşağı rahata kavuşuyor

 VATANDAŞLARIN TALEBİ DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, devam eden yol ve parke taş kaldırım çalışmalarını yerinde inceledi. Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Akay ilk olarak demirli beton yol yapımı devam eden Vardar sokağı gezdi. Vatandaşların talebi doğrultusunda sokak üzerinde çalışmalara başladıklarını belirten Başkan Akay, “sokak üzerinde bulunan gecekonduları yıktık ve sokak üzerinde yaptığımız çalışmalar kapsamında da işlevlik kazandıran bir yol haline gelecek. Bir hafta önce başlanan çalışmalar kapsamında TESKİ, Doğalgaz ve Telekom ekipleri gerekli alt yapı çalışmalarını tamamlamasının ardından vakit kaybetmeden yol çalışmamıza hız verdik. Bin 500 metrekarelik demirli beton yol yapımıyla beraber bordür çalışmamızda olacak” dedi.

 

BAĞLANTI YOLLARI YAPILACAK

Vardar sokağın ardından yeni devlet hastanesi çevresinde devam eden çalışmaları inceleyen Başkan Vahap Akay, “yeni hastanemize ulaşımı kolaylaştırmak adına hastane çevresinde de demirli beton yol yapım işlerine başlıyoruz. Yeni hastaneye gidiş yolunda da vatandaşlarımızın rahatlıkla yürüyebilmeleri adına bir buçuk metre genişliğinde kaldırım yapıyoruz. Adliye tarafından da acil kısmına girişi kolaylaştırmak adına bağlantı yolları yapacağız” açıklamasında bulundu.

 

HASTANE VE ADLİYE YOLU YENİ BİR ÇEHRE KAZANACAK

Bugünden itibaren eski hastane önünde ki yolda da çalışmalara başlayacaklarını sözlerine ekleyen Vahap Akay, “mevcut taksi durağını bulunduğu yerden kaldırarak adliye otoparkının oraya taşıyacağız. Meydana gelen olumsuz trafik parklanmasının önüne geçmek adına da gidiş geliş olarak yolu düzenleyeceğiz ve kaldırımları genişleteceğiz. Güzergah üzerine de yolcu minibüsleri için iki adet durak monte edeceğiz” diye konuştu.

 

BORDÜR ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

Hastane çevresinde yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Akay daha sonra Bağlık mahallesi Papatya sokağa geçti. Burada fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş ile birlikte incelemelerde bulunan Başkan Akay, yapılacak olan viyadük hakkında da yeniden bilgiler aldı. Papatya sokak üzerinde yapılan çalışmalar hakkında konuşan Başkan Akay, “burada 300 metrekare demirli beton yol ve 2 bin 50 metrekare 8’lik kilit taşı ile bordür çalışmaları yapılıyor. Papatya sokak üzerinde bu çalışmalarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

 

İSTASYON MAHALLESİ MUHTARINI ZİYARET ETTİ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay daha sonra Kızılpınar da yapımı devam eden Halk pazarını gezerek incelemelerde bulundu. Son olarak İstasyon mahallesinde yapımı tamamlanan parkı gezen Başkan Akay, ardından da İstasyon mahallesi muhtarı Bahri Çakır’ı ziyaret ederek çalışmalar hakkında sohbet etti.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10