Demokrasi nöbetinde Alevi Sünni dayanışması

Çerkezköy'de Alevi ve Sünni kanaat önderleri, FETÖ mensubu bir grup askerin darbe girişimine karşı başlatılan Cumhuriyet Meydanındaki  Demokrasi Nöbetinde kol kola girerek, birlik ve beraberlik mesajı ver

Çerkezköy 25.07.2016 19:28:00 0
Demokrasi nöbetinde Alevi Sünni dayanışması

Çerkezköylü vatandaşların yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı programda konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe “15 Temmuz akşamı, o kara geceden bu yana hep birlikte bu meydanlardayız. 15 Temmuz tarihe demokrasi bayramı olarak geçecek. Bizler bu meydanda Anadolu’dan Trakya’dan her kesimden bir aradayız. Alevi’si, Sünni’si, Çerkez’i, Laz’ı, Türk’ü, Kürt’ü hepimiz buradayız. Bu milleti birbirine düşürmeye çalışanlar bu alçak emellerini ulaşamayacaklar. Bu meydanlarda hiçbir parti söyleminde bulunmadan, bu meydanı kimseye kapatmadan hep birlikte burada olduk” dedi.

 

“BİZLERİ KARŞI KARŞIYA GETİRMEK İSTEDİLER”

Öğe’nin ardından konuşan Alevi Dedesi ve Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Seyyid Sinan Boztepe “Yakalanan subayların ifadesinde darbe planının 12 defa incirlik üstünde toplantısı yaptığı iddia ediliyor. Bu darbenin planlamasını Amerika ve NATO, tetikçiliğini ise bizim içimizdeki hainler yapmıştır. Kim bu milletin ekmeğini yiyip, suyunu içip ihanet ediyorsa benim kardeşim asla olmaz. Allah hepsini lanet etsin. Türkiye Cumhuriyetini Amerika’nın ve İsrail’in emrine vermek istediler. Bu planları tutmadı ve ikinci planları olan alevi ve Sünni vatandaşları karşı karşıya getirmek istediler” dedi.

 

“BU PLAN TUTMAYACAKTIR”

Bu planında tutmadığını kaydeden Boztepe “ Biz alevi bir sünninin üstüne emperyalistlerin oyunu ile üzerine giderse ben o alevinin kolunu kırarsam bu oyun tutmaz. Bir Sünni kandırılıp emperyalist oyunlarla bir alevinin üstüne gönderildiğinde siz o kolu kırar iseniz o oyunda tutmaz. Bizler birlik olduktan sonra bunların hiçbir planı tutmayacaktır. Bu şeytanlar Suriye’de, Mısır’da, Irak’ta ve Libya’da da bu oyunları yaptılar. Allah bu gibi timsahlara fırsat vermesin. Emniyetimizin provokasyon ihtimaline karşı, alevi kardeşlerimiz ile birlikte 10 gündür dergahta nöbetteyiz. Nöbet canıma bir şey olsun diye değil,  alevilere bir şey yapılıp da sünnilerin üstüne Aleviler bırakılmasın diyedir. Kısacası kardeş kardeşe karşı gelmesin diyedir. Bizler kardeş kaldıkça emin olun bu oyunlar tutmayacaktır” açıklamasında bulundu.

 

“PROVAKASYONLARA GELMEYİN”

Boztepe “ O darbe olsaydı bugün ne ben ne de siz bu meydanda olurdunuz. Bizler bir araya geldikçe benim bundan hiç şüphem olmayacaktır ve bunların planları da tutmayacaktır. Allah kimseyi vatansız ve bayraksız bırakmasın. Vatan ve altında duracağın bayrak olmazsa zaten özgür değilsin. İslam özgürlerin dinidir. Müslümanların özgürlüğünü hedef almak istiyorlar. Bizim asıl düşmanımız Siyonistler, emperyalistler ve vatan hainleridir. Bu memleketin suyunu içmiş işbirlikçileri ise bu tarih unutmayacaktır. Şehit olan asker, polis ve tanklar önünde ezilen insanların hesabı dünyada ve ahrette sorulacaktır. Lütfen provokasyonlara gelmeyin” diyerek vatandaşları uyardı.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10