Bu kadarına da pes artık!

16 Temmuz gecesi saat 03.00 sıralarında Demokrasi nöbetini fırsat bilen yağmacılar Vatan Bilgisayar'a girmiş ve çok sayıda elektronik eşya çalarak kayıplara karışmıştı. Aynı kişi oldukları

Çerkezköy 26.07.2016 15:27:00 0
Bu kadarına da pes artık!

 DİĞER HIRSIZLIK OLAYLARINI ÜÇÜNÜN YAPTIĞI İDDİA EDİLİYOR

Darbe yağmacıları bir kez daha iş başında. 15 Temmuz akşamı yaşanan kalkışma olayının ardından vatandaşların sokağa çıkmasını fırsat bilen yağmacılar, gecenin karanlığı ve sessizlikten yararlanarak 16 Temmuz gecesi Vatan Bilgisayar mağazasına girmiş ve çok sayıda tablet çalarak kayıplara karışmışlardı. Kısa bir süre önce de Erna Center iş merkezinde bulunan Türkcell mağazasında hırsızlık olayı meydana gelirken, olayı gerçekleştirenlerin yine aynı kişi oldukları tahmini üzerinde durulmuştu.

 

MİLLİ DUYGULARI İSTİSMAR EDİYORLAR

Vatandaşlar demokrasi nöbeti adı altında Cumhuriyet meydanında bir araya gelerek yaşanan darbe girişimine tepki gösterirken, vatan sevdasından uzak hırsızlarda vatani duyguyu istismar ederek çaldıkları arabanın önüne bağladıkları Türk bayrağı ile soygun işlemini gerçekleştikleri kamera kayıtlarına yansıdı.

 

ARACI FARK EDİNCE TAŞI ATMAYA ARA VERİYOR

Önceki gece saat 03.00 sıralarında meydana gelen hırsızlık olayında kamera kayıtlarında üç zanlı gecenin karanlığı ve vatandaşlar kadar emniyet güçlerinin de meydanda olmasını fırsat bilerek Vatan Bilgisayara mağazasının önüne araçlarını park ediyor. Bir kişi direksiyon başında beklerken, diğer iki kişi araçtan inip çöp konteynırının yanında bulunan taşı alıyor. Taşı alan zanlılardan birisi camı kırmak istediği esnada bir aracın geldiğini fark ederek mağaza önüne oturuyor. Aracın gitmesinin ardından zanlı elinde ki taşı altı kere mağaza kapısına fırlatıyor.

 

KARAAĞAÇ MAHALLESİNDE KAYIPLARA KARIŞTILAR

Kapıya zarar vermesinin ardından tekmeyle kapıyı deviren zanlı arkadaşıyla birlikte içeri girerek 50 saniye içinde yaklaşık 25 tableti ellerinde ki çuvala doldurarak kendilerini bekleyen araca binerek hızla olay yerinden kaçıyorlar. Vatandaşların ihbarıyla olay yerine gelen ekipler zanlıların peşine düşerken, zanlıların Karaağaç mahallesine kaçarak izlerini kaybettikleri öğrenildi. Yaşanan hırsızlık olayının ardından emniyet güçleri geniş çaplı soruşturma başlattı. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10