"Yapılandırma 31 Ağustos'a kadar uzatıldı "

S.S. Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Yaztepe yaptığı açıklamada yapılandırma kapsamında kredi borcu bulunan ortakların zarar görmemesi için yapıla

Çerkezköy 27.07.2016 20:33:00 0

“KOOPERATİFİMİZ ORTAKLARI 2016 YILINDA KREDİ BORÇLARINI ÖDEMEKTE ZORLANIYOR”

Başkan Muzaffer Yaztepe konuşmasına geçtiğimiz günlerde ülkemizde yaşanan darbe girişimi olaylarında esnafların etkilendiğini belirterek başladı. Yaztepe “ Ülkemizin içinden geçtiği bu zor günlerde yaşanan olaylardan en çok etkilenen kesim esnaf ve sanatkarlarımızdır. Ülkemizde yaşanan terör saldırıları toplumsal olaylar ve uluslar arası ilişkilerde yaşanan sıkıntılar nedeniyle kooperatifimiz ortağı esnaf ve sanatkârlarımız özellikle 2016 yılındaki kredi borçlarını ödemekte oldukça zorlanmaktadır. Bu vesile ile uygulamaya konulan kooperatif Kooperatifi ile Halk Bankasından kredi kullanan esnaf ve sanatkârlarımızın kooperatif alacağı gecikmiş borçlarını ödeyebilmeleri için 29 Haziran 2016 tarihinden itibaren yeni bir düzenleme yapılmasına dair genel merkezimizce karar verilmiştir” dedi.

 

“YAPILANDIRMA 31 AĞUSTOS’A KADAR UZATILDI”

Yaztepe “ 30 Haziran tarihinden önce(bu tarih dahil) kredi borcu kooperatif takibine intikal eden kişiler 30 Ağustos tarihine kadar kooperatife başvurmaları ve yapılandırma talebinde bulunmaları halinde kooperatif takibindeki asıl alacak tutarına hiçbir gecikme faizi hesabı yapılmadan ana para borcu defaten tahsil edilecektir. Borcunu defaden ödeyemeyenler için 12 aya kadar yüzde 8 faizli,24 aya kadar yüzde 12 yıllık faizli aylık ödemeli yapılandırma yapılacaktır.30 Haziran 2016 tarihinden sonraki kredi borçları yapılandırma kapsamı dışında tutulacaktır. Yapılandırma dahilindeki taksitlendirmelerde iki taksit üst üste ödenmediğinden yapılandırma iptal edilerek yapılandırma kapsamı dışındaki mevcut geçerli uygulamaya devam edilecektir.Kooperatif kefaleti ile kredi kullanan esnaf ve sanatkarlarımızın geciken kredi borçlarını 31 Ağustos 2016 tarihine kadar yapılandırmaları gerekmektedir.Bu nedenle kredi borcu bulunan ortaklarımızın bu tarihe kadar kredi borçlarını ya defaten yada taksitlendirme ile ödemelidir bu son fırsattır. Bir daha erteleme söz konusu olmayacaktır” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10