"Bu meydanlarda ucuz siyaset yapmıyoruz"

Türk Silahlı Kuvvetleri içinde FETÖ'ye bağlı terör örgütü tarafından başlatılan darbe teşebbüsü üzerine ülkenin her yerinde başlatılan alanlara çıkma ve darbeye karşı göste

Çerkezköy 31.07.2016 19:50:00 0
 

NÖBETTE 16’NCI GECE

 

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen programa AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge, Çerkezköy Belediye eski Başkanı Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Çerkezköy Pazarcılar Derneği Başkanı Cevdet Aydemir ile çok sayıda vatandaş katıldı. Erkaynak Camii Müezzini Cafer Patla’nın Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İstiklal Marşı okunmasının ardından İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün selamlama konuşması gerçekleştirdi.

 

“BİZİ MİLLET YAPTILAR”

 

Çok büyük bir badireden kurtulduklarını kaydeden Tülün “  Sizlerin sayenizde, bir avuç çapulcuya bu memleketi, bu demokrasiyi ve Başkomutanımızı yedirmedik. Dalgalandırdığımız bayrakların kırmızı rengi daha bir güzelleşti. Bize büyük bir iyilik yaptılar farkında değiller. Unutmuştuk birlikteliğimizi. Bizi kardeş yaptılar. Bizi millet yaptılar. İnşallah bir daha ayrılmayacağız. Kardeşliğimizi kıyamete kadar sürdüreceğiz. Şanlı ordumuzun muzaffer komutanlarına sahip çıkacağız” açıklamasında bulundu.  Yusuf Tülün'ün konuşmasının ardından, Atatürk İlkokulu 2. sınıf öğrencisi Meryem Betül Çetin İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okurken,  Enesler İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Müberra Çetin de Sakarya destanlı adlı şiiri okudu.

 

“TATBİKAT BAŞARILI GEÇTİ”

 

Türk milletinin Cumhuriyet’e, demokrasiye sahip çıkarak darbecilere geçit vermediğini kaydeden AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe “Neden bu meydanlarda olduğumuzun bilincindeyiz. Bi burada hem nöbet tutuyor, hem de gelebilecek musibetlere karşı tatbikat yapıyoruz. Allah’a şükür tatbikatımız başarılı geçti. Biz, asker kıyafetleri içine gizlenen hainler gibi tatbikat yapmadık. Sopalarla, kazma-küreklerle tankları durdurduk. İçimizdeki iman, tankları demir parçası haline getirdi” dedi. Öge’nin konuşması sırasında meydandaki gençler, “FETÖ papucu yarım, gönder tankları kovalayalım” şeklinde slogan attı.

 

DESTEK VERMEYE DAVET ETTİ

 

Programda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “ 15 Temmuz’dan bu yana Çerkezköy halkımız demokrasi nöbetini devam ettiriyor. Buradan bir kez daha FETÖ terör örgütünü şiddetle kınıyor ve lanetliyorum.Cumhurbaşkanlığı himayesinde darbe girişiminde hayatını kaybederek şehit olanlar için dayanışma kampanyası başlatılmıştır. Bu kampanyaya herkesi destek vermeye davet ediyorum” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Programda son konuşmayı AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan gerçekleştirdi. Doğan “ Bıraktığım gibi nöbete devam ediyorsunuz. Siz burada, biz de Ankara’da nöbetteyiz. Sizlere Cumhurbaşkanımızdan selamlar getirdim. 15 Temmuz’dan beri, kucaklarında bebekleri ile anneler, dedeler, teyzeler bu meydanlarda. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Ayrıca, bizlerin bugün bu meydanlara çıkmalarına vesile olan 15 Temmuz şehitlerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum” açıklamasında bulundu.

 

“KEFENİMİZİ GİYİP YOLA ÇIKTIK”

 

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da düzenlenen törende kongre sarayının açılışını gerçekleştirildiğini kaydeden Doğan “ Açılışta, şehit ailelerimizi ve gazilerimizi ağırladık. Kendileri ile yaptığımız görüşmelerde ‘Bir oğlum daha olsun, o da vatana feda olsun’ dediler. Biz bu meydanlarda ucuz siyaset yapmıyoruz. Kefenimizi giyip yola çıktık. Bu ülke hepimizin” dedi. Son zamanlarda yeni nesil ile ilgili endişelerin olduğunu belirten Ayşe Doğan, “O gençler, 15 Temmuz gecesi meydanlara akın etti. Vatana millete nasıl sahip çıkılacağını herkese gösterdi. Bütün dünya milli iradenin ne demek olduğunu onlardan öğrendi. Gözümüz arkada kalmayacak. Çünkü gençlerimiz milli iradeye nasıl sahip çıkılacağını gösterdi” diye konuştu.

 

Haber / Sibel BAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10