Ertem açtı ağzını yumdu gözünü

Çerkezköy Belediye eski Başkanı Ali Ertem, Glorie Area Cafe'de düzenlediği basın toplantısında, kendisini Fethullahçı Terör Örgütü'ne destek vermekle itham eden MHP Kapaklı Eski İlçe Ba

Çerkezköy 1.08.2016 16:56:00 0
Ertem açtı ağzını yumdu gözünü

MEYDANA İLK ÇIKANLARDANIM

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklamasında kendisini eleştirdiğini belirten Ali Ertem, “Açıklamaları daha önce görmüştüm. Fakat bekledim. Ama haber yapılanca açıklamayı yapma zorunluluğu doğdu. Vahap Akay’ın açıklamalarının ardından Hayri Varol da kendi önüne atılan kemiği yiyerek destek olmaya çalıştı. 15 Temmuz akşamı FETÖ mensupları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan düşmanlarının ülkenin bölünmesine sebep olacak bir işgali, kalkışması oldu. Çok şükür ki vatandaşın basireti, iradesi, imanı ve Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine kalkışma akamete uğradı. Anadolu bölünme ile karşı karşıya kalacak ve iç savaşa sürüklenecekti. Kısacası bu olay hafife alınacak bir badire değildir. Darbe akşamı televizyonlarda jandarma ve askerin köprüyü tuttuğunu görünce darbe olduğunu, darbeye karşı durulması gerektiğini belirterek, bu atan uğruna can vermek için Cumhurbaşkanımızın çağrısından önce meydanlara koşan ilk insanlardan birisiyim” dedi ve Hayri Varol’un kendisini FETÖ’ye destek olmakla itham ettiğini söyledi.

 

İSTERSE DAVA ETSİN

 

Açıklamalarının devamında Hayri Varol’un 18 Temmuz günü saat 17.56’da kendi sosyal hesabından yaptığı açıklamayı okuyarak, “İsterse Hayri Varol alçağı beni dava etsin. Çünkü benim insanıma ahmak diyecek kadar ileri gitmiş insan, bu millete böyle davranan, alçak ya da haindir. Hedef şaşırtarak hem belediye başkanına yağdanlık olsun diye ona methiyeler diziyor hem de beni FETÖ’ye destek olmakla suçluyor. Bu kalkışma gerçekleşmiş olsaydı Çerkezköy’de akıbeti belli olmayacak ilk üç insandan biri olacaktım. Ceza evinde süründürülecektim. Ben hayatım boyunca FETÖ’ye destek vermedim. Elimden geldiğince onlara karşı durdum. Görev sürem boyunca bir yurt açıldı. Yurtlar Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlıdır. Biz sadece imara uygunluğuna bakarız. O dönem Bakanlıktan gelen bir yurt talebine hangi gerekçe ile karşı durabilirdik. Hatta o yurt binasının bir kat fazlası vardı, ben onu yıktırdım. Peşkeş çektirmiş olsaydım yıkarmıydım” dedi. Cemaatin bazı davetlerine mecburen katılmak zorunda kaldığını kaydeden Ertem, “Tekirdağ’da yapılan Türkçe olimpiyatlarına Çerkezköy’den 10 bin insan gitti. Belediye Başkanı olarak benim de bulunmam gerekmez mi?” diye sordu.

 

AKAY’A HERHANGİ BİR ŞEY SÖYLEMEDİM

 

Belediye Başkanı Vahap Akay’a herhangi bir eleştiride bulunmadığını kaydeden Ali Ertem, “Halef-Selef Belediye Başkanlarının tartışmasını istemem. Ben o gece CHP’den kimseyi meydanda göremediğimi, gören varsa beni uyarmalarını, suizanda bulunmak istemediğimi söyledim. Binlerce insan iki haftadır meydanlarda demokrasi nöbeti tutuyor. Vatan, bayrak ve geleceğinden başka bir şey düşünmeyen insanlar meydanlardayken, kendisini ya da CHP’den başka yetkilileri meydanlarda görmeyi arzu ettiğimi belirttim. Sayın başkana herhangi bir şey söylemedim. Bütün siyasi partilere darbeye karşı sergiledikleri dik duruş için teşekkür ederek tweet attım. Çünkü CHP’nin de orada temsil edilmesi gerekiyordu. Bunlar vatandaş arasında da konuşuluyordu. Başkan alınganlık gösterdi” dedi. AK Partili Milletvekili Ayşe Doğan’ın “Çerkezköy burada Vahap Başkan nerede?” şeklindeki ifadesini tavsif etmediğini kaydeden Ertem, “Benim vekilim ama orada yanlış yaptı. O söylemlerde bulunmaması gerekirdi” dedi.

 

DURUŞUM NETTİR

 

2013’ten sonra cemaate karşı olan tavrının net olduğunu kaydeden Ertem, “Fettullah Gülen’in hain olduğunu, ihanet ettiğini, cemaatin örgüt olduğunu defalarca yazdım, konuştum. Bununla ilgili duruşum nettir. Birileri gibi sabaha kadar durumun netleşmesini beklemedim” dedi. Çerkezköy’de vatandaşın talebi üzerine bir kreş yerini ihaleye çıkardıklarını kaydeden Ertem, “Kimseye peşkeş çekmedik. Bugüne kadar 10 yıl belediye başkanlığı yaptım. Çerkezköy’de 10 yıllık zamanda benden başka yerler istemek için baskılar yaptılar. Bunu kimse bilmiyor. Kolej yeri için belediyeden yer istediler. Onlara karşı direndim. Kurbandan başka hiçbir desteğim olmadı. 10 yıl boyunca makamıma zaman gazetesi girmedi. Gülerçin Koleji’ne yer vermem üzerine baskı yaptılar. Gülerçin Kolejini ellerine geçirmek için sahibine baskılar yaptıklarını da çok iyi biliyorum. Buna müsaade etmedim. O yıllarda bu camiaya herkes sıcak davranıyordu. Böyle bir ortamda sizin camia kötüdür ihanettçidir deme şansınız yoktu” dedi. Destek vermediği için FETÖ’nün kendisine 2011-2012 yıllarında kumpas kurduğunu kaydeden Ertem, “2012 yılında dinleme olayı oldu. Bir örgüt içersinde dinlendik ve bize şantaj yaptılar. Bu baskılara rağmen geri adım atmadık. Biz yine bu olaydan yargılanıyoruz. Bizi yok etmeye çalıştılar. FETÖ’cülük ile ilgili bir şeyim varsa en şiddetli şekilde yargılanayım. FETÖ alçak terör örgütü, maşadır. Ona destek verenler de onlar kadar alçaktır” diye konuştu.

 

GELECEĞİMİZ YOK EDİLECEKTİ

 

Hayri Varol’un sosyal hesabından yaptığı açıklamada insanlara sürü muamelesi yaptığını kaydeden Ali Ertem, “Bu hükümete, Cumhurbaşkanına alçakça ‘askerlerini katletti’ diyecek kadar haindir. Onlar kadar alçak FETÖ mensubudur. FETÖ’nün iki taktiği vardır. Birincisi çok iyi kriptodurlar. Yani çok iyi gizlenirler. İkincisi ise bir yerlere gelebilmek için başkalarını FETÖ’cü olarak damgalarlar” dedi. Darbe gecesi Cumhurbaşkanı ve Başbakana en büyük desteği Devlet Bahçeli’nin verdiğini söyleyen Ali Ertem, “Peki Hayri Varol kimdir? Bir dönem Kapaklı’da MHP’nin ilçe başkanlığını yapmıştır. Genel başkanın darbe kalkışması olduğunu söylüyor. Bu davaya mensup olduğunu söyleyen alçak, sen hangi aklın ürettiği senaryo ile bunları yazıyorsun? Ülkücüler meydanlarda. Kendilerine teşekkür ediyorum. Biliyorum ki bu darbe kalkışmasından önce MHP üzerinde oynanan senaryolarda da FETÖ’cüler yer aldı. Siz bu milletin geleceği ile dalga geçemezsiniz. Böyle bir şanlı direnişi basite alamazsınız. Yıllar önce İstiklal Mücadelesinde şehit olanların torunları bugün meydanlardadır. Cephe gerisinde olanlar, insanları arkadan vuranlar da, o alçakların torunlarıdır. Herkes aklını başına alacak. Gün merhamet günü değildir. Geleceğimiz yok edilecekti. Bunların palazlanmaması adına, hain düşüncelerin ortaya çıkmaması için herkesin bu mücadeleye destek olması gerekiyor” dedi. Hayri Varol’un FETÖ’cü olduğunu söyleyen Ali Ertem, Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ettiğini söyledi.

 

AYŞE DOĞAN GAZA GELDİ

 

Kapaklı’da  demokrasi nöbetinde Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın yuhalanmasının sorulduğu Ali Ertem, “Böyle bir şey varsa bunu yaptıran alçak ve provakatördür” dedi. Kamuoyunu böylesi alçak bir olayla meşgul ettiği için özür dileyen Ertem, “Ayşe Doğan’ın demokrasi nöbetini siyasete çekmesi Vahap Akay’ı haklı çıkarır mı?” sorusuna da “Ayşe Doğan bunu söylerken gaza geldi. Ayşe Doğan benim aile dostumdur. O yapılan açıklama yanlıştı. Bu ülkede Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan kadar birbirine laf etmiş başka kişiler var mı? Onlar her şeyi bir kenara bıraktılar. Çünkü ülkenin geleceği söz konusuydu. Yerel temsilcilerin de bunu yapması gerekiyordu” dedi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10