Dünya Şampiyonundan Akay'a ziyaret

18-24 Temmuz tarihleri arasında Samsun'da düzenlenen İşitme Engelliler Dünya Karate Şampiyonası'ndan altın madalya ile dönerek Dünya şampiyonluğunu elde eden Milli sporcu Oğuzhan Genç desteklerinden

3.08.2016 19:30:00 0
Dünya Şampiyonundan Akay

ALTIN MADALYA İLE DÖNDÜ

 

Tekirdağ’ı ve Çerkezköy’ü temsilen 18-24 Temmuz tarihleri arasında Samsun’da gerçekleştirilen İşitme Engelliler Dünya Karate Şampiyonası’na katılan milli sporcu Oğuzhan Genç oynadığı bütün karşılaşmalarda üstün bir performans sergileyerek Dünya Şampiyonu oldu. Şampiyonanın ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamında ziyaret eden Oğuzhan Genç düzenlenen şampiyonadan birkaç gün öncesinde antrenmanda eline aldığı darbe ile elinin kırıldığını ve maça kadar ilaç ve buz tedavisi görerek, müsabakalara bu şekilde çıktığını kaydetti.

 

HEDEFİMİZ OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU

 

Maçlara bu şekilde çıkmanın kendisini moral ve motive olarak etkilemediğini belirten Oğuzhan Genç “Her ne koşulda olursa olsun altın madalyayı kazandım. Ferdi Kata, Takım Kata ve Takım Kumite olmak üzere 3 farklı siklette mücadele edecektim. Elimdeki kırık korkunç derecede şişmiş, avuç içlerime kan oturmuştu. İlk maçım olan takım kata da derecemi yaptıktan sonra antrenörüm diğer maçlara girmeme izin vermedi aksi halde, inanıyorum ve eminim ki madalya sayım daha fazla olacaktı. Yine de aldığım 1 madalyaya da seviniyor ve bundan gurur duyuyorum. 4 yılda bir yapılan Dünya şampiyonalarının bir önceki 2012 yılında Venezuela’da yapılmıştı. Buradan bir altın ve bir gümüş madalya ile dönmüştüm. Şimdi yine bir altın alarak peş peşe 2. Dünya Şampiyonluğunu yaşadım. Bu süreçte bana destek olan herkese, özellikle de Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür ediyorum” dedi.

 

“HEDEFİM OLİMPİYATLAR”

 

Hedefinin 3. kez Dünya Şampiyonluğu’nu da elde etmek olduğunu belirten Oğuzhan Genç “Sıradaki hedefim olimpiyat şampiyonluğudur. Bir olimpiyat ikinciliğim var, bunu yükselterek olimpiyat şampiyonu olmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

“BAŞARISI İLE GURURLANACAĞIZ”

 

Milli Sporcu Oğuzhan Genç’in ziyaretinden dolayı mutlu olduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Oğuzhan kardeşimiz Şampiyonadaki müsabakalarda zor şartlar altında mücadele sergilemiş. Ancak Oğuzhan’da bu azim ve kendine güven oldukça daha çok şampiyonadan dereceyle dönecek, biz ise Oğuzhan’ın daha çok başarısı ile gururlanacağız. Sporcumuza Tekirdağ’ımıza, Çerkezköyümüze bu gururu yaşattığı için teşekkür ediyor, başarılarının davam etmesini diliyorum” dedi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10