Patlağın sebebi yol çökmesi

İlçe genelinde yaşanan su patlaklarının çoğunluğu eskiyen asbest borulardan kaynaklanırken, önceki gün de Başarır sokak üzerinde meydana gelen su patlağının ise kısa bir süre önce yapılan İ

Çerkezköy 3.08.2016 19:47:00 0
Patlağın sebebi yol çökmesi

SU PATLAĞI YOLUN ÇÖKMESİNDEN KAYNAKLANIYOR

 

Başarır sokak üzerinde meydana gelen su patlağı vatandaşı adeta canından bezdirdi. Oluşan su patlağından dolayı ekipler vakit kaybetmeden çalışmalarına başlarken, patlağın ise yolun çökmesinden kaynaklandığı ifade edildi. İlçe genelinde yaşanan su patlaklarının çoğunluğunu eskiyen asbest borular oluştururken, son günlerde özellikle Başarır sokak üzerinde meydana gelen su patlaklarının ise yol çökmelerinden kaynaklandığı ifade edildi.

 

DOLGU MALZEMESİ YETERSİZ KALIYOR

 

Başarır sokak üzerinde son günlerde artan yol çökmelerinin ise kısa bir süre önce TESKİ tarafından yapımı tamamlanan Çerkezköy İmar Sahası Yağmur Suyu ve Taşkın Koruma projesinde dolgu malzemelerinin yetersiz kalmasından dolayı kaynaklandığı ifade edildi. Geçtiğimiz haftalarda aynı sokak üzerinde bir kez daha yol çökmesi meydana gelmiş ve yapılan çalışmaların ardından da yaşanan sıkıntı ortadan kaldırılmıştı.

 

ÇÖKME DEVAM EDİYOR

 

Önceki akşam yolun ortasından sızarak akmaya başlayan su kısa sürede sokak üzerinde büyük bir birikintiye yol açtı. Su patlağını kısa süre içinde bulan TESKİ çalışanları, patlağın yolda meydana gelen çökmeden dolayı kaynaklandığını ifade ettiler. Yolun çökmesiyle birlikte pimaş boru da meydana gelen sızıntı kısa sürede çoğalınca yolun ortasında meydana gelen çökmenin de ne boyutlarda olduğunu gözler önüne serilmiş oldu. 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10