ABD,FETÖ Belgelerini İncelemeye Başladı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Türkiye'den Fethullah Gülen'in iadesiyle ilgili gelen belgelerle ilgili olarak, ''Türkiye'den resmi başvuruyu yaptıklarına dair açıkl

5.08.2016 17:39:00 0
ABD,FETÖ Belgelerini İncelemeye Başladı

Hüseyin Avni Mutlu Cezaevine Gönderildi

 

Darbe girişiminin ardından gözaltına alınan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diyarbakır Valisi olarak çalıştığı dönemde kamu mallarını FETÖ dershanelerine gönderdiği iddia edilen Mutlu, Akın Öztürk ile görev yaptığı dönemde tanıştığını, cunta girişimi, ihtilal teşebbüsü konularında bağlantısının olmadığını söyledi.

 

Şeref Malkoç Bahçeli’den Özür Diledi

 

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç’un, Yenikapı’da yapılacak olan mitinge katılacak olan Devlet Bahçeli için, ‘’Bu tabi Devlet Bahçeli için bir imkandır, ömründe görmediği bir kalabalığa hitap edecek’’ şeklindeki sözleri büyük tepki aldı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malkoç’un sözlerini çok çirkin bulduğunu ve özür dilemesini istedi. Malkoç, gelen tepkiler üzerine Bahçeli ve MHP’den özür diledi.

 

Sahte Fuat Avni, Tweetleri Para Karşılığında Atıyormuş

 

Fuat Avni hesabını yönettiği iddia edilen ve Başbakanlık uzmanı Mustafa Koçyiğit adına açtığı sahte twitter hesabından "14.08.2016'da tekrar görüşmek dileğiyle, hoş çakalın" şeklinde tweet atan kişinin Furkan Ülger olduğu ortaya çıkmıştı.  Ülger tweetleri para için attığını kabul etti ve hesaplarla ilişkisi olduğu belirtilen 4 kişi ile birlikte emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

 

Kılıçdaroğlu Yenikapı’ya Gidecek

 

Önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Başbakan Binali Yıldırım tarafından Yenikapı’da yapılacak olan mitinge davet edilen Kemal Kılıçdaroğlu, mitinge kendisinin katılmayacağını, Chp’den bir heyetin katılacağını söylemişti. Erdoğan’ın davetini yinelemesi, Yıldırım’ın Kılıçdaroğlu’nu araması sonucu toplanan CHP MYK’da alınan kararla, Kılıçdaroğlu’nun mitinge katılacağı açıklandı.

 

Avusturya ‘’Türkiye ev ödevini yapmalı’’ Dedi

 

Avusturya Başbakanı Christian Kern’in AB’ye Türkiye ile müzakerelerin sonlandırılmasıyla ilgili yaptığı çağrıyla ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avusturya’yı radikal ırkçıların başkenti olarak nitelendirmişti. Çavuşoğlu’nun bu açıklamalarına Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz ‘’Ankara sözlerini ve davranışlarını yumuşatmalı. Ev ödevini yapmalı.’’ şeklinde cevap verdi.

 

Bozdağ’dan FETÖ Açıklaması

 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FÖTÖ’nün geç fark edilmesiyle ilgili, ‘’Bunlar o kadar görülmez bir yapı ki dört gözle değil bin bir dört gözle baksanız bazen göremiyorsunuz.’’ şeklinde konuşurken, Gülen’in iadesi hakkında ‘’Pensilvanya'dan başka bir ülkeye giderse bu ABD'nin izni, onayı ve himayesi altında gitmiş demektir. Kimse kaçtı da görmedik falan demesin.’’ dedi.

 

TÜBİTAK’tan 167 Kişi Çıkarıldı

 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, FETÖ darbe soruşturması kapsamında TÜBİTAK’tan 139 kişinin çıkarıldığını, 28 kişinin istifa ettiğini açıkladı. Bakan Özlü, geçen dönemde TÜBİTAK’ta FETÖ’nün çok ciddi yapılanması olduğunu belirterek, çıkarılıp takibe uğrayacakların istifa ettiğini ve dün itibarıyla toplam 167 kişinin TÜBİTAK’tan ayrıldığını açıkladı.

 

Maliye Bakanı Yapılandırma Kanununun Ayrıntılarını Açıkladı

 

Maliye Bakanı Naci Ağbal,"Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun" nun ayrıntılarını açıkladı. Ağbal, yeniden yapılandırmaya ilişkin kanun kapsamında 2011 yılı ve önceki dönemlere ilişkin 50 liranın altında borcu olanların borçlarının tamamen silineceğini ve kanun kapsamında 6,3 milyon kişinin borcunu yapılandırabileceğini açıkladı.

 

Yıllık İzinlerin Durumu Pazartesi Günü Belli Olacak

 

Başbakan Binali Yıldırım partisinin MKYK toplantısında herkesin merakla beklediği memur izinleri hakkında konuştu. Memura izin yasağı konusunun pazartesi günü yapılacak Bakanlar Kurulu’nda görüşüleceği bildirilirken, Yıldırım,‘'Meclis bir an önce çalışmalarını tamamlasın. Acil olan gündemi önümüzdeki hafta tamamlayıp tatile girsin. Memur izinleri de kısa sürede serbest kalacak'' dedi.

 

Rio Olimpiyatları’nın Kanalı Belli Oldu

 

Her 4 yılda bir düzenlenen olimpiyatlar bu sene Brezilya’da yapılacak. Olimpiyatların Türkiye’de hangi kanalda yayınlanacağı, TRT ile olimpiyatların Türkiye’deki yayın haklarını elinde bulunduran Saran Grup arasında anlaşma sağlanınca netlik kazandı. Bu akşam 02:00’de yapılacak açılış töreniyle başlayacak olan 31. Yaz Olimpiyat Oyunları, TRT Spor’dan canlı olarak yayınlanacak.

 

‘’Türkçe Olimpiyatları tamamen bir oyundu’’

 

Ak Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, ‘’Türkçe Olimpiyatları tamamen bir oyundu, dershaneler bir tiyatroydu. Yurt içindeki, yurt dışındaki oyunlar birer tiyatroydu ama aziz milletimiz, bu tiyatro oyununun perdesini indirdi. Işıklarını söndürdü ve bu tiyatro şimdi kapandı’’ şeklinde konuştu ve ‘’Biz de yıllardır saf saf inandık, izledik, bu tiyatroyu alkışladık’’ dedi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10