DSİ'den çarpıcı cevap

Çerkezköy Haber Gazetesi'nin "Burnumuzun direği kırıldı" başlığı ile manşetine taşıdığı Kavak Dere'nin kirliliği hakkında yazılı açıklama yapan Devlet Su İş

Çerkezköy 8.08.2016 19:29:00 0
DSİ

İNSANLAR KOKUDAN EVDE DURAMIYOR
 

Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinlerinin kabusu haline gelen, kötü kokusu ve kirliliği nedeniyle yanından dahi geçilmeyen Kavak Dere’de bugüne kadar hiçbir çalışma yapılmamasını ve bölge halkının konuyla ilgili rahatsızlığını gazetemizde yaptığımız “Burnumuzun direği kırıldı” başlıklı haberle gündeme getirmiştik. Derenin Çerkezköy OSB sorumluluğunda kalan kısmı ÇOSB Müdürlüğü’nce ıslah edilirken; kalan kısmında ise herhangi bir çalışma yapılmadı. Bölge halkı, Kötü koku nedeniyle evlerinde duramadıklarını belirten vatandaşlar, “Fabrika atıkları, evsel atıklar hep bu dereye akıtılıyor. Çocuklarımız her an hastalık riski ile karşı karşıya. Bu bize reva mı?” diye konuştu.

 

BÜYÜKŞEHİR TOPU DSİ’YE ATMIŞTI

 

Konuyla ilgili Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ilettiğimiz “Kavak Dere’de ıslah çalışmalarının yapılıp yapılmayacağı; yapılacaksa ne zaman yapılaca” sorusuna ise Büyükşehir Belediyesi’nden, “Bahsi geçen konu, Belediye kapsamında değil, Tekirdağ Devlet Su İşleri Müdürlüğü kapsamındadır” şeklinde cevap gelmişti. Gazetemizin yaptığı bu haber DSİ Genel Müdürlüğü yetkililerin dikkatini çekti. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan DSİ Genel Müdürlüğü yetkilileri, “Kavak Dere’de bulunan atık su deşarjı ve çöp atılması kaynaklı kirlilik problemi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi görev ve sorumluluğunda bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

ISLAH TALEBİ GELMEDİ

 

DSİ Genel Müdürlüğü’nden gelen yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Söz konusu haberde,Kavak Deresi’ndeki koku ve kirliliğin vatandaşların sağlığını tehdit ettiği ifade edilerek, ıslahın DSİ tarafından yapılması gerektiği belirtilmektedir. Tekirdağ İli Çerkezköy İlçesi sınırları içerisinde bulunan Kavak Deresi’nin yaklaşık 1500 metrelik kesimi Çerkezköy OSB içinden geçmekte olup, OSB tarafından ıslah yapılması kaynaklı talep edilen taşkın debileri iletilerek ve ıslah kesitleri konusunda teknik destek verilmiştir. Kavak Deresi’nin OSB kesimi menbası için de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Tekirdağ Su Kanalizasyon Genel Müdürlüğü ile yapılan taşkın debileri talep yazışmaları ile Kavak Dere Islahı ve dere boyu atık su kolektör hattı yapım işinin TESKİ yatırım programında olduğu bilinmektedir. Gerek Bölge Müdürlüğümüze gerekse 113. Şube Müdürlüğümüze iletilmiş dere ıslahı talebi bulunmamaktadır. Kavak Dere’de bulunan atık su deşarjı ve çöp atılması kaynaklı kirlilik problemi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi görev ve sorumluluğunda bulunmaktadır.”

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10