İkram tatlı, gerçekler acı oldu

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay Çerkezköy Haber Gazetesinin "Kaymakamımız da buraya gelsin" başlıklı haberi üzerine elinde bir tepsi baklava ile gittiği Bağlık Mahallesi Küme Evler mevkiinde mah

Çerkezköy 10.08.2016 19:21:00 0
İkram tatlı, gerçekler acı oldu

KİMSENİN ÇOCUKLARIMIZI ZEHİRLEMEYE HAKKI YOK
 

Ziyarette İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Kenan Erez ve Bağlık Mahallesi Muhtarı Tahsin Akgün de hazır bulundu. Çerkezköy Haber Gazetesi’nin çok önemli bir konuyu gündeme getirdiğine vurgu yapan Kaymakam Metin Kubilay, “Uyuşturucu ile mücadele en hassas olduğumuz konulardan biridir. Hiç kimsenin gençlerimizi, çocuklarımızı zehirlemeye hakkı yok. Bu zaten suçtur. Göreve geldiğim günden beri tüm kurumlarımızla birlikte bağımlılık ile mücadele konusunda çalışmalar yapıyoruz. Vatandaşlarımız konuyla ilgili 155’i arayarak her an ihbarda bulunabilir” dedi.

 

GENÇLERİMİZE YÖNELİK KURSLAR AÇIYORUZ

 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün uyuşturucu maddelerden korunma ile ilgili çok önemli çalışmalar yürüttüğünü belirten Kubilay, “Gençlerimize yönelik kurslar açıyoruz. Gençlerimize hizmet edecek bir merkez yapımına başlanmıştı. Fakat çalışmaları yarıda kaldı. Biz çalışmalarımızı gençlerimiz için yapıyoruz. Kimsenin onları zehirlemesine müsaade etmeyeceğiz. Kurumlarımız da konuyla ilgili gerekli tedbirlerini artıracaktır. Kapımız size her zaman açık. Bildiklerinizi emniyet ile paylaşın ve  gerekli ihbarlarınızı yapın” diye konuştu.

 

HER GÜN 70-80 KİŞİ UYUŞTURUCU ALMAYA GELİYOR

 

Küme Evler mevkiinin son zamanların en çok uyuşturucu satılan yeri haline geldiğini belirten mahalle sakinlerinden Celal Demir, “Çocuklarımız parkımız olmadığı için mezarlık içinde oynuyorlar. Bonzai almak için buraya gelenler daha sonra mezarlık içinde uyuşturucuyu kullanıp uygunsuz hareketlerde bulunuyorlar. 2 yaşında evladım var. Buraya her gün 70-80 kişi uyuşturucu almaya geliyor. Biz uyuşturucu satın almaya gelenleri mahalleye sokmamaya çalışıyoruz. Yakında okul açılacak. Binlerce çocuk okuyacak. Şu an orayı mesken tutuyorlar. Gece yarısı burası adeta teksas oluyor. 12-13 yaşında çocuk havaya rastgele ateş ediyor” ifadelerini kullandı.

 

DEVRİYE GEZEN EKİP YOK

 

Yaklaşık 14 ay önce İstanbul’dan Çerkezköy’e geldiğini ve Küme Evler mevkiinde ikamet ettiğini kaydeden Osman Vargel adlı vatandaş ise “Bu bölgede 14 aydır devriye gezen ekip görmüyorum. İlçe merkezinde ekipler var ama buralarda devriye atan ekip yok. Emniyet güçleri buralarda gezdiği zaman bunlar da rahat hareket edemezler” dedi.

 

 

ROMAN MAHALLESİ’Nİ KALDIRIN

Konuyla ilgili işlem yapılması için 240 imza topladıklarını kaydeden Murat Demir adlı vatandaş ise “İmzaları getirdiğim savcı benden uyuşturucuyu satan ve içen kişilerin adını soyadını öğrenmemi istedi. Ben muhtar mıyım? Adamlar zombi gibi dolaşıyorlar” dedi. Bir başka vatandaş ise “Bu mahalle yıkılacakmış. Bu mahalleyi kökünden kaldırın. Bu insanları da Suriye’ye gönderin. Roman Mahallesi’ni kaldırın. Her şey var. Silah, uyuşturucu, hırsızlık var. Herkesin rahat etmesi için bu mahalleyi kaldırınız” diye konuştu.

 

“FIRSAT VERMEYECEĞİZ”

 

Emniyet, jandarma ve diğer kurumların konuyla ilgili koordineli bir şekilde çalıştığını kaydeden Kaymakam Kubilay, “Zehir tacirlerine, gençleri zehirleyenlere, geleceği karartmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Biz sizin güvenliğiniz ve hizmet için buradayız. Size hizmet için buradayız” dedi. Kaymakam Kubilay, ziyaret sonunda Küme Evler sakinleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10