Demokrasi nöbetine görkemli final

Çerkezköy'de Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişiminin ardından 27 gündür devam eden demokrasi nöbeti coşkuyla sona erdi.

Çerkezköy 11.08.2016 21:21:00 0
Demokrasi nöbetine görkemli final

CUMHURİYET MEYDANINI DOLDURDULAR

 

15 Temmuz gecesi FETÖ tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla bütün illerde olduğu gibi sokaklara dökülen Çerkezköylüler 27. günün sonunda demokrasi nöbetini sonlandırdı. Çerkezköylülerin toplanma alanı olan Cumhuriyet Meydanı'na akın eden binlerce vatandaş, demokrasi nöbetini büyük bir coşku içerisinde tamamladı. 7’den 70’e alanı dolduran Çerkezköylüler Ankara’da düzenlenen dev mitingde önce Başbakan Binali Yıldırım’ın ardından ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını dev ekrandan takip etti.

 

“HÜZÜNLÜYÜZ”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki konuşmasının ardından başlayan programda Enesler Anadolu Hatip Hatip Lisesi öğrencisi Mücahit Koç kuran-i kerim okudu. Kuran-i Kerim tilavetinin ardından Enesler İmam Hatip Lisesi öğrencileri “Çanakkale Destanı ve 15 Temmuz “ oratoryosunu sahneledi. Programda “Çerkezköy’ün gururu Abdullah Başkan” diyen kalabalığa “Sizler bizim gururumuzsunuz” diyerek konuşmasına başlayan Öğe “ Reisimizden öğrendik. Dik durduk, eğilmedik. Allah’ın huzurunda sadece rükuda eğiliriz dedik. Reisimizin talimatıyla bu akşam son gecemiz. Güneydoğuda hain saldırıda şehit olan vatan evlatlarının haberini aldık. Hüzünlüyüz. Bu vatan toprakları şehit kanları ile yoğruldu” diye konuştu.

 

2UYANIK OLACAĞIZ”

 

27 gece boyunca meydanları boş bırakmayan herkese teşekkür ederek konuşmasını sürdüren Öğe “ Bizler bu meydanlarda 27 gece boyunca ders aldık ve tatbikat yaptık. Bunları unutmayacağız. İnanıyorum ki buradaki millet Külliyede Reis Recep Tayyip Erdoğan’ın hitap ettiği millet ile yüreği aynı atıyor. Buradaki her insanın yüreği bu vatanı için her yerde kanını verecek feda edecek millettir. Bu meydanlarda önce imanının gereği vatan sevgisini aklımızdan çıkarmıyoruz. Vatan sevginin imandan olduğunu bilenlerdeniz. Bunu da 15 Temmuz’dan buyana gösterdik. Birbirimizi sevmedikçe iman etmiş sayılmayız. Birbirimizi çok seveceğiz, ayrılmayacağız. Birlik ve beraberliğimizi her daim göstereceğiz.  Cumhurbaşkanımızın söylediklerine, öğrettiklerine riayet ederek uyanık olacağız. Uyuyup da korkulu rüya görmektense uyanık olacağız. Gözümüz kapalı olsa da, gönlümüz açık olacak” dedi.

 

“SON GECEMİZ”

 

Öğe’nin konuşmasının ardından sahneye çıkarak konuşma gerçekleştiren ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva “ Son demokrasi nöbetinin 27.günündeyiz. Bu son demokrasi nöbetimizde sizleri saygıyla, sevgi ile selamlıyorum. 15 Temmuz akşamı başlayan FETÖ’cü darbe girişimi, Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi ve milletimizin kahramanlığı sayesinde şehitlerimizin canı pahasına püskürtülmüştür. Ve sonraki günlerde anlaşılmıştır ki bu alçak saldırı sadece orduda değil, emniyetle, yargıda, eğitimde, siyasetle her bir tarafta yapılanmış bir hainler çetesidir. Türkiye Cumhuriyeti devletini çökertmek için devlete sızmış ihanet kadrosudur. Bu alçakların ne zaman nerede ne yapacağı, kontrol altına alınana kadar bu kahraman millet meydanları boş bırakmamıştır. Siyasi görüşü ne olursa olsun herkes vatan için meydanlarda koşmuştur. Ortak sembol Türk Bayrağı, ortak kaygı vatan olmuştur. İşte bu ruh” Çanakkale ruhudur”, “İstiklal Savaşı ruhudur”. O günde de bu millet önce vatan demişti. Bugün de önce vatan ve demokrasi demiştir, Cumhuriyet demiştir. Bu kutsal mücadelede Cumhurbaşkanımız, TBMM Başkanımız, Başbakanımız, CHP ve MHP Genel Başkanlarımız olmak üzere dosta düşmana birlik ve beraberlik örneği göstermiş ve ülkemiz üzerinde planlanan hain oyunları boşa çıkarmıştır” diye konuştu.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Kozuva “ Çok şükür Türkiye 2023 hedeflerine yürümeye kararlıkla devam edecektir. Şimdi Türkiye ekonomisi daha da güçlenmiştir. Halkın birbirine güveni gelmiştir. İş dünyamız, sanayicimiz, bankalarımız, esnafımız bu zor dönemde diğer kurumlarımız gibi devletinin yanında olmuştur. Bugün artık devletimiz milletine teşekkür ederek normal hayata dönmemizi istemiştir. 15 Temmuz ‘dan bu yana ilçemizde mülki amirimiz olarak her an yanı başımızda olan aldığı isabetli ve dirayetli kararla Çerkezköy halkının takdirini kazanan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’a çok teşekkür ediyorum. Demokrasi nöbetlerinin organize edilmesinde gayret gösteren AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’ye, bu kutsal mücadelede ülkesi için can veren Şırnak’ta ki şehitlerimiz de dahil olmak üzere tüm aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de şifalar diliyorum. Demokrasi nöbetleriyle yeni bir “Kurtuluş Destanı” yazan Çerkezköy’ün şerefli halkına ve gençliğine yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

 

“MUHTEŞEM GÜNEŞ DOĞMUŞTU”

 

15 Temmuz gecesi hain ve puslu geceye Türk milleti olarak yenilmediklerini kaydeden AK Parti Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nesibe Ünal”  Sabah uyandığımızda vatanımızın üstüne en güzel şekilde muhteşem güneş doğmuştu. Biz artık kısık sesler değiliz, minarelerimiz ezansız değil, Müslümanlık ile yoğrulmuş yurdumuz asla ve asla Müslümansız değildir. Burası bizim öz vatanımız öz yurdumuz.  Biz yüzyıllardan beri tarihimizde hiçbir zaman bu vatana namahrem eli değdirtmedik. Bundan sonra da buna kimse cesaret edemeyecektir. Bizim milletimizde kadın erkek fark etmiyor. Bizde Çanakkale, Kurtuluş savaşı, Sarıkamış ve Kafkas cephesinin akıncı dedelerimizin ruhu inancı ve cesareti vardır” diye konuştu.

 

“ALNINI KARIŞLAR, AKLINI ALIRIZ”

 

“Vatan bizim namusumuz, iffetimiz ve hassasiyetimizdir” diyerek konuşmasını sürdüren Ünal “Hiçbir kimseyi buna dokundurtmayız. Buna cesaret edenin alnını karışlar, aklını alırız. Hiçbir kimse bize istikamet çizemez. Biz gücümüzü haklı davamızın mücadelesini haktan alıyoruz. Biz bugün Türkiye’nin bütün meydanlarında Allah’ü ekber diyerek en yüce makama havale ediyoruz. Yüce Allahtan haklı davamızı muzaffer kılmasını istiyoruz.  “Dik dur eğilme bu vatan sizinle dedik” Bunu hiç kahaleye almadınız mı? ille de denemek, tecrübe edinmek mi istediniz. Neticesini de gördünüz” dedi.

 

“REİSİMİZİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN”

 

Ak Parti Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nesibe Ünal’ın konuşmasını tamamlamasının ardından kürsüye davet edilen Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, ‘Vatan sana canım feda’, ‘Her şey vatan için’ ve ‘Ya Allah bismillah Allahu Ekber’ nidalarıyla başladığı konuşmasında, “15 Temmuz gecesi bu nidalarla İstanbul ve Ankara inledi. 27 gecedir Abdullah kardeşimden Allah razı olsun. Her gece Çerkezköy’den fotoğraf attı ve her gece gurur duydum. Elhamdülillah bu ülkenin bir çocuğuyum dedim. Allah başımızdan reisimizi eksik etmesin” diye konuştu.

 

“BİZE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR”

 

 Büyük bir millet olduğumuzu sözlerine ekleyerek konuşmasını sürdüren Yüksel, “ Yeri geldiğinde aramızdaki safları öyle bir sıklaştırıyoruz ki şeytan bile araya girmeye korkuyor. Bundan sonra bize çok iş düşüyor. Gözlerimiz kapalı olabilir ama kalbimiz uyumayacak. Artık fitne kapısı açık, artık büyüyoruz artık kendi ayaklarımız üzerinde durabiliyoruz. Kendi silahımızı, uçağımızı, topumuzu tüfeğimizi yapabiliyoruz ve kimseye boyun bükmüyoruz. Oyun çok büyük ve bize düşen saflarımızı sıklaştıracağız. Alevi Sünni Türk Kürt Roman mı yok böyle bir şey. Benim dedem bunun ayrımını yapmadan Çanakkale de can verdi” dedi.

 

“ASLAN GİBİ ASKERLERİMİZ VAR”

 

Meydanlarda toplanan vatandaşlar gibi kendisinin de 27 gecedir uyumadığını ifade eden Cüneyt Yüksel şöyle devam etti; “Gerekirse 270 gece daha uyumayız. Biz canımızı vermeye hazırız uykusuzluk nedir ki. Yerlerin ve göklerin bir yaratıcısı var ve biz ona iman etmişiz. Onun bir hesabı var ona iman etmişiz. Bizleri neyle korkutacaklar. Bizim ilimizden çok şükür vatan haini çıkmadı. Aslan gibi askerlerimiz var. Tekirdağ’ın hiçbir yerinden bize böyle bir bilgi ulaşmadı. Polisimizden kolluk birimimizden Allah razı olsun. Bu adamların hesapları bitmeyecek” açıklamasında bulundu.

 

“MEYDANLARA AKIN EDECEĞİZ”

 

İl Başkanı Yüksel konuşmasının sonunda ise, “Kendi ayaklarımızın üzerinde durabiliyoruz. Oldu ya İnternet, elektrik kesildi ve telefonlara ulaşamıyorsunuz ve içine kuşku düştü Müslüman akıllı olacak ve meydanlara akın edeceğiz. Düşman uyumuyor ve kıyamete kadar da uyumayacak. Böyle bir milletin düşmanı çok olur. Özellikle gençler bizlere uyumak haram. Hakkınız helal edin” diyerek yaptırdığı dua ile konuşmasını tamamladı.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Programda son olarak Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay konuşma gerçekleştirdi. Kubilay ”15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından sizlerle birlikte demokrasi nöbeti tutmaktan büyük gurur ve onur duyuyorum. Sizler Çerkezköy tarihinde önemli bir yer aldınız. Bu kahramanlığınız asla unutulmayacak, yarınki kuşaklara gururla aktarılacaktır. Çerkezköy ilçesinde görev yapmaktan gurur duyduğumu belirtmek istiyor, siz değerli Çerkezköylülere teşekkür ediyorum. Bu anlamlı güzel organizasyonları gerçekleştiren AK Parti İl ve İlçe Başkanlıklarına çok teşekkür ediyorum. Sivil Toplum Kuruluşlarıyla, kurumlarıyla, iş adamlarıyla bir bütün olan Çerkezköy’e çok teşekkür ediyorum. 15 Temmuz Şehitleriyle Dayanışma Kampanyasına 8 iş günü içersinde Çerkezköy’den 550 bin TL yardım toplandı. Sanayicilerimize, iş adamlarımıza, vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, yardımlarda bulunmaya davet ediyorum. Çerkezköy milli iradeye, Cumhurbaşkanımıza, devletine sahip çıktı ve sahip çıkmaya devam edecektir. Demokrasi nöbetine katıldığınız için, Çerkezköy tarihinde böyle bir sayfa açtığınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10