Ağır tonajlı araçları ihbar edin

Beş yılda toplam bin 750 kilometre yol yapmayı planladıklarını, bunun da 450 kilometresinin tamamlandığını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Yapılan yollar, ağır t

Tekirdağ 14.08.2016 19:34:00 0
Ağır tonajlı araçları ihbar edin

YOLLAR KISA SÜREDE BOZULUYOR

 

2016 Atılım Yılı kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak 5 yıllık görev süreleri içinde il genelinde toplam bin 750 kilometrelik yol yapmayı planladıklarını ifade eden Kadir Albayrak, “Yüksek tonajlı TIR ve kamyonlar yüzünden yaptığımız yollar kısa sürede yıpranıp bozuluyor. Bu durumun önüne geçilmesi için Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü,  İl Jandarma Komutanlığı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığımız işbirliği yapacak. Fakat bu yeterli değil. Vatandaşlarımızın da bu işin içine dahil edilmesi, ağır tonajlı araçların görüldüğünde hemen ihbar edilmesi gerekiyor” dedi.

 

KOLLUK KUVVETLERİ VE ZABITA GEREKLİ DENETİMLERİ YAPACAK

 

Konuyla ilgili il genelinde faaliyet gösteren 95 firmaya 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 65. Maddesince ağır yük taşıyan araçların yüklenmelerine ilişkin resmi yazı gönderildiğini kaydeden Albayrak, “Kolluk kuvvetleri tarafından yapılacak tonaj denetlemeleri zabıta ekiplerince desteklenerek yollara zarar verme ihtimali olan araçlar kontrol edilecek. Azami yüklü ağırlığın veya izin verilen azami yüklü ağırlığın aşılması; Karayolu yapısı ve kapasitesi ile trafik güvenliği bakımından tehlikeli olabilecek tarzda yükleme yapılması; yükün karayoluna değecek, düşecek, dökülecek, saçılacak, sızacak, akacak, kayacak, gürültü çıkaracak şekilde yüklenmesi önlenmiş olacak” diye konuştu.

 

ZABITA, POLİS YA DA JANDARMAYA İHBAR EDİN

 

İl genelinde bozulan yollarda geçici değil kalıcı çözümler ürettiklerini kaydeden Albayrak, “Yollarımıza özel zemin malzemesinin sıkıştırılması sonrasında sathi kaplama yapılıyor. Son olarak sıcak asfaltlama çalışması yaparak çalışmamızı tamamlıyoruz. Yapılan bu yollar onarılan diğer yollara oranla daha dayanıklı ve uzun ömürlü oluyor. Büyük emek isteyen bu yolları korumak en büyük görevimiz. Bu doğrultuda İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığımızla yaptığımız görüşmeler sonrası firmalara dikkat edilmesi hususunda yazı gönderdik.  Aynı duyarlılığı vatandaşlarımızdan da bekliyor yollarımızın korunması adına taşıma sırasında görülen aksaklıkları 153 Alo Büyükşehir'e, 155 Polis İhbar Hattı’na ve 156 Jandarma İhbar Hattı’na bildirmelerini rica ederiz" açıklamalarında bulundu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10