"Eğitim ve öğretimin kalitesi artacaktır "

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kızılpınar Mahallesinde yapımı devam eden okul inşaatlarında incelemelerde bulunmak ve yapım aşamalarını fiilen yerinde takip etmek için ziyarette bulundu. Önceki gün

Çerkezköy 15.08.2016 20:16:00 0

“İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN”

 

Okul inşaatında incelemelerde bulunan Kubilay çalışmalar hakkında da yetkililerden bilgi aldı. Kubilay “İlçemiz Kızılpınar Mahallesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yatırım programına alınan ve etüt çalışmaları yaptırılarak ve 18 Mart tarihinde yüklenici firma ile sözleşmesi yapılarak 22 Mart tarihinde 21 derslik okul inşaatına başlanmıştı. Ayrıca yine Kızılpınar mahallesinde 11 İlçeye 11 Okul Projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı tarafından 21 derslikli ortaokul inşaatı devam etmektedir. Yapımı devam eden okullarımızda çalışmaları yerinde görmek için bu ziyareti gerçekleştirdik. Şimdiden İlçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

 

“EĞİTİM KALİTESİ ARTACAKTIR”

 

Çerkezköy’ün önemli bir sanayi kenti olduğunu ve hızlı bir nüfus artışına da sahip olduğunu kaydeden Kubilay “ Bu hızlı nüfus artışı ile birlikte öğrenci sayımız hızla artmakta, İlçemizde her yıl yeni bir okul ihtiyacı doğmaktadır. Kızılpınar mahallesinde yapımı devam eden okulların bitmesi ile bölgede ikili eğitime son verip sınıf mevcutlarını azaltarak eğitim ve öğretimin kalitesinin artacağına inanıyorum” diye konuştu.

 

“İKİNCİ DÖNEME YETİŞECEK”

 

Kubilay “ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaptırılan okulun 31 Aralık 2016 tarihinde tamamlanıp 2016- 2017 Eğitim Öğretim yılında hizmete açılması planlanıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ortaokulun da 2. Dönem e yetiştirilmesi planlanıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Haber / Sibel BAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10