Mahallelinin yüreğine su serpti

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay'ın ardından Küme evleri sakinlerinin sorunlarını yerinde dinleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 'tüm sorunları biliyoruz. Sorunların çözümleri

Çerkezköy 18.08.2016 18:16:00 0
Mahallelinin yüreğine su serpti

Çerkezköy Haber Gazetesi’nde çıkan ‘Kaymakamımız da buraya gelsin’ başlıklı haberin ardından mahalleliyle bir araya Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay yaşanılan sıkıntılara çözüm üretme adına ellerinden geleni yapacağını belirterek ilgili müdürlülüklere de gerekli çalışmaların yapılması adına talimat vermişti. Bu ziyaretin ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da mahalleliyle bir araya gelerek sıkıntıları yerinde dinledi.

 

SORUNLARI DİLE GETİRDİLER

 

Dün saat 11.00’da Bağlık Mahallesi Küme Evler mevkiine giderek burada yaşayan Roman vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Akay’a Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş ve Çerkezköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ali Aslan da eşlik etti. Roman vatandaşlar, mahallelerine düğün alanı ve çocuk oyun alanı yapılmasını, yolların düzenlenip aydınlatılmasını ve çöp sorununun da ortadan kaldırılması yönünde talepte bulundular.

 

GEREKLİ ADIMLARI ATTIK

 

Yaşanılan sorunları ortadan kaldırmak adına Çerkezköy Belediyesi olarak gerekli adımları attıklarının müjdesinin veren Başkan Vahap Akay, “Bu mahalleyi komple buradan kaldırıp başka bir noktaya taşıma konusuyla ilgili Mal Müdürlüğü’ne yazı yazarak ter talebinde bulunduk. Yaklaşık 2 ay oldu. Fakat henüz olumlu ya da olumsuz bir cevap gelmedi. Eğer talebimize olumlu cevap gelirse sizlerin tüm sorunlarını kökünden çözeceğiz” diye konuştu.

 

TÜM SORUNLARI ORTADAN KALDIRACAĞIZ

 

Mahalle sakinleri sokak aydınlatmalarıyla alakalı sıkıntılarını da dile getirerek, “Elektrik telleri yola sarktığı için kamyonlara takılıyor ve kablolar kopuyor, elektriksiz kalıyoruz. Bunun dışında kaçak elektrik kullanan sakinlerimiz abone olmak istiyor fakat olamıyorlar. Bu konularda bize yardımcı olmanızı istiyoruz” diyerek Başkan Akay’dan kendilerine yardımcı olmasını istediler. Sorunları TREDAŞ’a ileteceklerini ifade eden Vahap Akay, “Abonelik konusunda yapılabilecek bir şey yok. Çünkü sizlerin evleri kaçak yapılardır. Kaçak yapılar olduğu için iskanınız yok ve iskan olmadığı için de abone olmanız mümkün değil. Eğer Mal Müdürlüğü talebimize olumlu dönüş yaparsa tüm bu sorunları da ortadan kaldıracağız” açıklamasında bulundu.

 

MAHALLELİ OLARAK YAPILAN HİZMETLERE SAHİP ÇIKMANIZ LAZIM

 

Roman vatandaşların düğünlerini yapabilecekleri bir alan oluşturulması yönünde isteklerinin olduğunu kaydeden mahalle sakinleri, “Biz düğünlerimizi yapabilecek bir yer bulamıyoruz. Bunun dışında mahallemizin çöp sorununa ve yol sorununa da çözüm bulmanızı istiyoruz” derken, ara sokaklarda gerekli yol çalışmalarının yapılması yönünde talimat veren Başkan Vahap Akay, “Burada en kısa zamanda bir düğün alanı oluşturacağız. Çöp konusunda da sizlerin önereceği ve tavsiye edeceği şekilde gerekli adımları atacağız. Fakat bundan daha önemli olan bir konu varsa, o da yapılan hizmetlerin sahiplenilmesidir. Biz bu isteklerinizin hepsini en geç 1 ay içinde tamamlarız. Fakat siz de koruyup kollayacaksınız. Tüm mahalle sakinleri yapılan hizmetlere sahip çıkacak” dedi.

 

LÜTFEN BANA YARDIM EDİN

 

Başkan Akay, Küme Evler mevkiinde park alanı ve herkesin top oynayabileceği bir alan konusunda da gerekli çalışmaları yapacaklarını sözlerine ekleyerek, çalışmaların hız kazanması adına Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş ile Temizlik İşleri Müdürü Ali Aslan’a talimat verdi. Ziyaret sonunda 62 yaşındaki Mürvet Dalgın, Vahap Akay’a seslenerek ‘bana yardım edin başkanım’ dedi. 13 yaşındaki torunuyla birlikte yaşadığını ve hiçbir gelir kaynağının olmadığını ifade eden 62 yaşındaki Dalgın, Akay’a yaşadığı barakayı göstererek, “Lütfen bana yardım edin. Kimim kimsem yok. Ne yapacağımı bilmiyorum” diye konuştu. Başkan Akay gördüğü manzara karşısında ellerinden gelen yardımı yapacaklarına dair söz vererek mahalleden ayrıldı.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10