Köprülü : Çiftçi tüccara mahkum edilmiştir

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü yaptığı açıklamada Trakya Birliğin avans fiyatını derhal açıklaması gerektiğini kaydetti.

Tekirdağ 23.08.2016 19:33:00 0
Köprülü : Çiftçi tüccara mahkum edilmiştir

“SORUN HALİNE GELMİŞTİR”

 

Ayçiçek ve ayçiçeği yağının üretiminin ülke ekonomisi ve toplum sağlığı için stratejik önem taşıdığını kaydeden CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü “Özellikle Trakya ekonomisi için hayati ürünlerden biri olan ayçiçeğinde, hasadının başlamasıyla birlikte her yıl olduğu gibi bu yıl da, üreticilerin birçok sorunu gündeme gelmiştir. Ülkemizin iklim ve toprak özellikleri dikkate alındığında, yağlı tohumlu bitkilerin üretimi bakımından büyük bir potansiyele sahip olmasına rağmen, yağ ihtiyacımızı karşılayacak düzeyde üretim gerçekleştirilememektedir. Ayçiçeği üretimiyle ilgili istikrarlı bir planlamanın bu yıl da yapılmaması, mevcut üretim potansiyelinden yeterince yararlanılmamasına, bunun sonucunda ayçiçeği yağı açığının artmasına ve sanayinin dışarıya bağımlılığının fazlalaşmasına neden olmaktadır” dedi.

 

“ÇİFTÇİMİZİ ZOR DURUMDA BIRAKMAKTADIR”

 

Köprülü “Özellikle Trakya Birlik’in geçen yıl olduğu gibi bu yıl da avans fiyat açıklamasında çok geç kalmış olması, çiftçimizi çok zor durumda bırakmaktadır.  Fiyat açıklamasının gecikmesi ile birlikte çiftçi tüccara mahkum edilmiştir. Ürününü düşük fiyattan satmak zorunda kalacak olan çiftçimizin zararı büyük olacaktır. Trakya Birlik, çiftçinin hak ettiği fiyatı derhal açıklamalıdır. Çiftçimizi zor durumda bırakan bir diğer konu ise üreticiye sözleşme zorunluluğu getirilmesi ve bu sözleşme süresinin 2 Eylül 2016 tarihine kadar olmasıdır. Sözleşme yapılmaması durumunda hiçbir desteklemeden yararlanamayan çiftçimiz için bu süre Ocak ayına kadar uzatılmalıdır” açıklamasında bulundu.

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10