Gelecek kuşaklara anı olacak

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Çerkezköy'de düzenlenen demokrasi nöbetini konu alan ve Çerkezköy Kaymakamlığı'nca hazırlanan Milli irade ve Demokrasi dergisinin tanıtımı yapıldı. Kaymakamlık to

Çerkezköy 23.08.2016 19:39:00 0
Gelecek kuşaklara anı olacak

DERGİNİN TANITIMI YAPILDI

 

Çerkezköy Kaymakamlığı toplantı salonunda düzenlenen programa Kaymakam Metin Kubilay'ın yanı sıra, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Çerkezköy OSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, ÇOSB Halkla İlişkiler Müdürü Gökhan İnce, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Güllü Polatcan ve proje koordinasyon birimi yetkilileri katıldı.

 

YAZILI BİR ESERE GEREK DUYULDU

 

FETÖ terör örgütü tarafından 15 Temmuz gecesi düzenlenen hain darbe girişiminin ardından 27 gün boyunca devlet erkanı ve vatandaşların katılmış olduğu demokrasi nöbeti Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından gelecek kuşaklara anı olması sebebiyle dergi haline getirildi. Kaymakam Kubilay 5 bin adet dergi basıldığını belirterek, hain darbe girişimin gelecek kuşaklara anlatılması ve vatan sevgisinin genç nesillere aktarılmasının amaçlandığı için yazılı bir esere gerek duyulduğunu ifade etti.

 

ŞANLI BİR ZAFER ELDE EDİLDİ

 

Kaymakam Metin Kubilay konuşmasının devamında ise, “Kanlı darbe girişimini bir kez daha kınıyor ve lanetliyorum. Hazırlanan dergide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Darbe girişimi tüm vatandaşların gayreti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı neticesinde püskürtüldü. Aziz milletimizin şanlı tarihinde olduğu üzere bir kez daha kahramanlık mücadelesi verilmiş ve şanlı bir zafer daha elde edilmiştir” diye konuştu.

 

ÇOSB’DEN 100 BİN TL’LİK KATKI

 

Devlet ve millet kenetlenmesinin ulusları muhasır medeniyetler seviyesine çıkartarak, ulus kavramını güçlendirdiğini sözlerine ekleyen Kaymakam Kubilay, "Şanlı tarihimizde de örnekleri olduğu üzere devlet millet kenetlenmesi sonucu püskürtülen bu alçak darbe girişimi, kenetlenmenin en güzel örneklerinden birini oluşturmuştur. Tüm Çerkezköylü vatandaşlarımıza demokrasi nöbetlerinde göstermiş oldukları hassasiyet ve özverili duruşları hasebiyle bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Darbe girişimini engellemek amacıyla mücadele veren ve şehit olan vatandaşlarımızın yakınlarına baş sağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Diğer yandan Çerkezköy OSB 15 Temmuz Şehitlerle Dayanışma Kampanyasına 100 bin TL ile katkı verdi. ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

 

TÜRKİYE İÇİN ÜRETİME DEVAM EDECEĞİZ

 

Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ise yaptığı konuşmada, şehit olanların yakınlarına baş sağlığı dilerken 65 bin bölge çalışanı ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olmaya devam edeceklerini ve Türkiye için üretime devam edeceklerini dile getirdi. Hazırlanan kitapçığın basım işlemlerini ve masraflarını üstlendiklerini ve bundan memnuniyet duyduklarını dile getiren Sözdinler, " Çerkezköy OSB olarak bu çalışmanın basımına verdiğimiz katkının ülkenin demokrasisine küçük bir katkı sağladığına ancak esas mücadelenin sokaklarda caddelerde sade vatandaşlar tarafından verildiğine inanıyoruz” diye konuştu.

 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Hazırlanan derginin genç kuşaklar için bir belge niteliğini taşıdığını ifade eden Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ise, “Bu çalışma öncelikli olarak Çerkezköylü genç nesillerin ve öğrencilerin ihtiyaç duydukları anda ellerinde bulundurabilecekleri ve belki de yetişkinlerin kendini burada bulacağı bir belge olacak. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.

 

PROJEDE GÖREV ALDIĞIM İÇİN MUTLUYUM

 

Erdoğan'ın ardından söz alan İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Güllü Polatcan ise yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Böyle bir projede görev alma fırsatı bulduğum için çok mutluyum. Bunun için çok gurulu ve mutluyuz. Çerkezköy OSB'ye de katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz” Konuşmaların tamamlanmasının ardından Milli irade ve Demokrasi dergisinin tanıtım programı sona erdi. Haber: Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10