Aydemir, "Müşteri bizlerin velinimetidir"

Çerkezköy  Pazarcılar Derneği Başkanı Cevdet Aydemir önceki gün 16.00- 17.00 saatleri Kapalı Pazaryerindeki dernek binasında yönetim kurulu üyeleriyle birlikte toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Kız?

Çerkezköy 26.08.2016 20:41:00 0
Aydemir,

KIZILPINAR’DAKİ PAZAR YERİ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

 

Kızılpınar mahallesindeki Pazar yeri çalışmalarının devam ettiğini ve çalışmalar konusunda da Belediye Başkanı Vahap Akay ve Fen İşlerinden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş’ten de devamlı bilgi aldığını belirten Çerkezköy Pazarcılar Derneği Başkanı Cevdet Aydemir, “Bugünkü gündemimiz siz değerli Pazar esnafımızı bazı konularda bilgilendirmektir. Dernek yönetimi olarak her zaman esnafımızın sıkıntılarının çözümü yani giderilmesi için belediyemizle devamlı iletişim halinde bulunuyoruz. Dernek Başkanı olarak gerek belediye başkanımızla olan görüşmelerimizde gerek Fen İşleri Müdürümüz ve Fen işlerinden sorumlu belediye Başkan Yardımcımız Kemal Gümüş ile yaptığımız görüşmelerde Pazar esnafımızdan da yanımıza arkadaşları alarak birlikte yapıyoruz. Yönetim olarak bizlerin yapacağı görüşmelerde sizlere bunları anlatırken bazı arkadaşlarımız konuları bize yanlış yada başka türlü aktarıyor demesinler diye birlikte hareket ediyoruz. Çalışmalarımızı bu şekilde de şeffaf olarak sürdürüyoruz. Kızılpınar mahallemizdeki Pazar yeri çalışmalarını yerinde gördük ve çalışmalar devam ediyor. Pazar yeri tamamlandığında da yerleştirme konusun da belediye yetkililerimizle bir araya gelerek nasıl yapılacağını yine sizlerin fikirleri de alınarak yapılmasını sağlayacağız” diye konuştu.

 

MEVCUT PAZAR YERİMİZİN PLANLANANDAN DAHA BÜYÜK OLMASI KONUSUNDA DA GÖRÜŞLERİMİZİ BİLDİRDİK

 

Aydemir ilçe merkezindeki mevcut kapalı pazar yerinin yerine yapılacak olan son derece modern kapalı Pazar yerinin şimdikinden küçük olacağı planlandığını, yakında yapılması planlanan Kültür Merkezinin bu alandan başka alana kaydırıldığını ve yeni Pazar yerinin planlanandan daha büyük olacağı müjdesini aldıklarını da belirterek, “Şunu özellikle belirtmek istiyorum. Ben ve ekibim göreve geldiği günden bu yana Pazar esnafımızın sıkıntılarının çözümü konusunda  ne denli bir özverili çalışma yaptığımızı görüyorsunuz. Biz dernek yönetimi olarak her zaman esnafımızın yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz. Bizler sizlerin temsilcileriniziz. Mevcut kapalı Pazar yerimizin yerine yapılacak yeni kapalı Pazar yerinin şimdikinden küçük olarak planlanmıştı. Ancak geçtiğimiz günlerde yaptığımız görüşmelerde Fen İşlerinden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcımız Kemal Gümüş bize bir müjde verdi” dedi.

 

“MÜŞTERİ BİZLERİN VELİNİMETİDİR”

 

Başkan Aydemir, Pazar yerinde zaman zaman bazı esnafların müşterilerle yakışmayan münakaşa yaptıklarını ve bu konuda dernek olarak müşteriye kötü davrana esnaf hakkında gereğini yaptıklarını ve yapacaklarını da belirterek Pazar esnafını bu konuda dikkatli olması konusunda uyardı.Aydemir, “Şunu özellikle belirtmek istiyorum.Müşteri ister haklı ister haksız olsun. Pazar esnafı olarak bizler müşterilerimize iyi davranmak zorundayız. Müşteri bizlerin velinimetidir. Kesinlikle müşteri üzülmeyecek her zaman alış veriş yaptığı tezgahtan memnun ayrılacak. Eğer müşteriye kötü davranılırsa elbette ki müşteri marketlere gidecektir. Bu nedenle pazara gelen vatandaşlarımız Pazar dan soğutulmamalı aksine Pazar alışverişlerine daha çok gelmeleri konusunda her zaman müşterilerimize iyi davranılmalı.müşteriye iyi davranmak esnaflığın temel kuralıdır.Çünkü bizler bir gün değil her zaman halka hizmet veren kişileriz” açıklamasında bulundu.

 

MÜŞTERİYLE TAKIŞAN YA DA MÜNAKAŞA EDENLER HAKKINDA İŞLEM YAPIYORUZ

 

Aydemir “ Geçtiğimiz hafta içerisinde bir esnafımız müşteriyle takışmış ve bize gelerek  o esnaf arkadaşımız hakkında şikayetçi  oldular. Derhal oraya giderek konuyu yerinde de nasıl  cereyan ettiğini öğrendik ve o esnaf arkadaşımız hakkında dernek yönetimi olarak tutanak tutarak gereğinin yapılması konusunda bir yazı ile belediyeye bildirdik. İlk yapılacak belediye meclisinde bu konu meclis gündemine getirileceği belirtildi. Bu nedenle yanlış yapan ben bile olsam gereği yapılacaktır. Pazar esnafı olarak her zaman müşterilere iyi davranılacak. Müşteri pazardan soğutulmayacak. Birlik ve beraberlik içerisinde hiç kimse hiç kimseyi kırmadan sorunların çözümü konusunda iyi niyet çerçevesinde hareket edecek. Biz her zaman örnek esnaflığımızı devam ettireceğiz” İfadelerini kullandı.

 

“ÇALIŞMALARIMIZ HER ZAMAN BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE SÜRECEK”

 

Aydemir “  Aramızda çözümlenecek sıkıntılarımızı da kendi aramızda birlik ve beraberlik içinde çözüme kavuşturmaya devam edeceğiz. Mevcut Pazar yerimize yapılacak olan yeni pazar yerinde yer durumlarının paylaşımı konusunun da nasıl olacağını Pazar yeri tamamlandığında yine sizlerle birlikte sizlerin görüşünü alarak gerçekleştireceğiz. Dernek üyesi olarak  her zaman bizlere verdiğiniz destek içinde çok teşekkür ediyoruz. Sizlerin desteği ile ve sizlerin derneğe ödediği aidatlarla sizlere hizmet vermeye çalıştığımız gibi bazı hizmetleri de belediyemizin katkı ve destekleriyle gerçekleştiriyoruz. Dernek yönetimi olarak belediyeden mevcut pazar yerimiz bu kış ayında ağzında yıkılmaması ve önümüzdeki baharda yeni yerin inşaatına başlaması yönünde talebimiz oldu ve bu talebimizi Belediye Başkanımıza bir kez daha hatırlatacağız. Eğer kışın yıkılacak olursa kış günlerinde Pazar esnafı çatırda nasıl hizmet verecek. Hiç bir esnafımızın kış aylarında perişan olmasını istemeyiz. Bu güne kadar olduğu gibi bundan böylede tüm çalışmalarımız birlik ve beraberlik içinde devam edecek” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10