Kurban satış alanında hummalı çalışmalar

Her sene Bağlık Mahallesi Narin Caddesi üzerinde ki alanda kurulan Kurban Satış pazarı yeri bu sene itibariyle değişti. Cezaevi karşısında bulunan alanda yapılan çalışmalar kapsamında artık kurban satı

Çerkezköy 28.08.2016 18:31:00 0
Kurban satış alanında hummalı çalışmalar

YENİ ALAN CEZAEVİ KARŞISINDA

 

Bağlık Mahallesi Narin Caddesi üzerinde bulunan yaklaşık 5 dönümlük alanda yıllardır hizmet veren Kurban satış pazarının yeri değişti. Yeni alınan kararla Kurban Satış alanı artık Pınarça yolu üzerinde bulunan cezaevinin karşısında kurulacak. Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yeni Kurban Satış alanında çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor.

 

400 METREKARE ALAN ÜZERİNDE OLACAK

 

Kurban Satış Pazar yerinin belirlenmesinin ardından alanda kısa süre içinde çalışmalar başladı. Kurban Satış pazarıyla birlikte kesim alanı da aynı alan üzerinde bulunacak. 400 metrekare betonerme alan üzerine kurulacak olan kesimhane de aynı anda 10 adet büyükbaş, 16 adette küçükbaş hayvan kesimi yapılabilecek.

 

HEM KESİLECEK HEM PARÇALANACAK

 

Kesimhane alanı 9 metre genişliğinde ve 22 metre uzunluğunda olacak. Calaska sistemiyle kurbanlıklar rahatlıkla kaldırılarak kesim işleminin ardından da parçalanmak için farklı bir alana taşınacak. Kurbanlıklarını kestirmek üzere Kurban Satış alanına gelen vatandaşlar için hem temizlenmek için hem de abdestlerini alabilmeleri adına çeşme de yapılıyor. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10