Ülkücüler" Ülküde birlik, ülkede birlik" gecesinde coştu

Çerkezköy Ülkü Ocakları tarafından hain darbe girişimi sonrası " Ülküde birlik, ülkede birlik" temasıyla düzenlediği Zafer şöleni büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Ünlü s

Çerkezköy 29.08.2016 21:26:00 0
Ülkücüler

BİNLERCE KİŞİ KATILDI

 

Amfi Tiyatroda gerçekleştirilen şölene Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Erdem Karakoç, Tekirdağ Ülkü Ocakları Başkanı Bahadır Altınışık, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, MHP Kapaklı İlçe Başkanı İsmail Türker, Büyük Birlik Partisi Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan, Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ, Optimed Hastanesi Başhekimi Recep Çalışkan, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Çerkezköy Samsunlular Derneği Başkanı Enver Bayram, Tekirdağ Amasyalılar Derneği Başkanı Ali Çelik, Çerkezköy Erzurumlular Derneği Başkanı Edip Nurettin Akın, partililer, ülkücüler ile binlerce vatandaş katıldı.

 

“ŞEHİT VERMEDİĞİMİZ BİR GÜN GEÇMEMEMEKTEDİR”

 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Çerkezköy Ülkü Ocakları Zeybek ekibi ve Erzurumlular Derneği Bar ekibinin gösterisi büyük beğeni topladı. Gecede açılış konuşmasını Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ gerçekleştirdi. Bugün ülkenin zor bir dönemden geçtiği, yüzlerce yıldır hesap yapanların cenderesinde sıkıştırıldığının aşikar olduğunu kaydeden Aktuğ “ Şehit vermediğimiz bir gün geçmemektedir. Bu yıkım ve yıldırma hareketinin karşısındaki en büyük güç şüphesiz ülkücülerdir. Milletimizin değerlerinden beslenen ve ruhunu İslam’dan alan, Allah yolunun takipçileri olan ülkücü hareket her şeyden öte birlik ve beraberlik hareketidir. Türk milleti zulme hiçbir zaman baş eğmemiş, imkânsızlıklara rağmen hürriyet tutkusundan vazgeçmemiştir” diye konuştu.

“TÜRK MİLLETİNİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN”

 

15 Temmuz’da ki darbe girişiminin başarısızlığa uğramasından sonra Türkiye’de terör eylemlerinin giderek tırmandığını kaydeden Aktuğ “ Son olarak Gaziantep’te bir düğün töreni sırasında doğrudan sivil halka yönelen alçakça saldırı da göstermektedir ki Türkiye, birbirini takip eden planlı ve maksatlı terör saldırısıyla karşı karşıyadır. Küresel güçler tarafından tezgâhlanan terör saldırılarının hedefinde Türk milletinin birlik ve bütünlüğü, Türkiye’nin istikrarı vardır. Küresel güçlerin maşası olan terör örgütleri sınırlarımızda cirit atarken Türk milletinin suskun kalması da düşünülemez. Suriye sınarımızda gerçekleştirilen operasyonlar ile birlik ve bütünlüğümüze kast eden aşağılık örgütler yerle yeksan edilmeli, asil ordumuz Suriye’nin kuzeyine yıldırım gibi saplanmalıdır. Ankara ve İstanbul gibi Halep ve Şam’da bir türk kentidir. Birliğimizin daim olduğu Turan türkümüze giden yolda elbette çileler çekilecek. Allah inananlarla beraberdir. Ülkümüzde ve ülkemizde birliğimizin sürekli olması temennisiyle ile Yüce Allah Türkiye’nin ve Türk milletinin yar ve yardımcısı olsun” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

“ÜLKÜ OCAKLARININ SESİDİR”

 

Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ’un ardından sahneye davet edilen MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel “ Ülkemizin bu kadar hassas ve kırılgan bir süreç geçirdiği bu dönemde, bu birliktelikler, bizlerin moralini üst seviyelere çıkartabilmemiz için ayrı bir önem ifade ediyor. Bu gece öyle sıradan bir gece değildir. Bu gece bir olmanın, diri olmanın sizler tarafından bir kez daha ispat edileceği gecedir. Bu gece dün bir olduğumuz gibi, bundan sonra da bir olacağımızı vatanımızın her köşesine haykıracağımız gecedir. Bu gece buradan çıkacak ses Türk milliyetçiliğinin, Trakya’nın göz bebeği Çerkezköy’den tüm dünyaya Türk’ü hatırlatacağı ve yeri göğü inleteceği bir sestir. Bu ses davasını, ülkesini ve milletinin tüm değerlerini üstünde tutup her türlü zorluğa göğüs veren Ülkü ocaklarının sesidir” dedi.

 

“HEPİMİZ BİR VE BERABER OLMALIYIZ”

 

Birliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olunan bir dönemde olduğumuzu kaydeden Önsel “ Bizleri bölmek isteyenler içimizdeki en küçük bir farklılıktan daha ustaca yararlanmaktadır. Bizler aynı ağacın, aynı gövdenin dallarıyız. Asla ve asla ayrı değiliz, birimiz ötekine yabancı değiliz. Rabbimiz bir, peygamberimiz bir, kitabımız bir, secdemiz de birdir. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır hadisinin ışığında hepimiz bir ve beraber olmalıyız. Bu zor günleri hep birlikte, tek yumruk olarak atlatmalıyız. Bu atmosferde en büyük görev Türk milliyetçilerine düşmektedir. Ülkücü Türk milliyetçileri ülkemizin geçirdiği dehşet günlerinde tarafını yine birliktelikten yana göstermiştir. Bir olmadan diri olmayacağımızı biliyoruz” dedi.

 

“ÜLKÜ OCAKLARIDIR”

 

Önsel “ Hareketimiz 80 öncesinde ülkücü olmanın ateşten gömlek giymekle aynı sayıldığı günlerde, sadece istikballerini değil, hayatlarını da tehlikeye atan ve bir kısmı şahadet mertebesine ulaşan dava arkadaşlarımız sayesinde bugünlere ulaşmıştır. Herkes bilmedir ki bunca fedakarlık ve çetin imtihandan sonra, kimsenin ülkücülerden rüşd ispatı istemeye hakkı yoktur. Çünkü Türk milliyetçilerinin ülke sevdasının da, devlet ve millet sevgisinin de en büyük şahidi bizatihi tarihin kendisidir. Merhum Başbuğumuzun bu düşüncelerle kurduğu en önemli yapılardan birisi de şüphesiz ülkü ocaklarıdır” dedi.

 

“TÜRK MİLLETİNİ AYRIŞTIRAMAZSINIZ”

 

İşbirlikçi  hainlere de seslenen Önsel “ Biz ülkücüler var olduğumuz sürece ne Türkiye Cumhuriyeti’ni bölebileceksiniz, Ne Yüce Türk milletini ayrıştırabileceksiniz. Ne de Ay yıldızlı bayrağımızı indirebileceksiniz. Bu toprakları bizlere vatan yapabilmek için canlarını hiçe saymış aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

 

“DOSTA DÜŞMANA KANITLAMIŞTIR”

 

MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel’in konuşmasının ardından MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz’un telgrafları okundu. Daha sonra ise sahneye konuşmasını yapmak üzere Tekirdağ Ülkü Ocakları Başkanı Bahadır Altınışık davet edildi. Bu karanlık günlerde cennet vatan uğruna canlarını feda eden bütün şehitlere ve bu yolda cenk etmiş kahraman gazileri rahmet ve minnetle anan Altınışık “ 15 Temmuz tarihinde Türk demokrasisine balta vurma girişimi sonucu çok acı ve puslu günler yaşadık. Darbelerden en çok zararı gören bir hareketin neferi olarak, tek duamız o dur ki; Cenab-ı Allah bu ülkeye bir daha böyle karanlık günler göstermesin. 15 Temmuz sürecinde, hatta daha ilk dakikalarında gerekli ve kendine yakışan duruşu ile ülkücü hareket bu saldırının kırılma noktasında başı çekmiştir. Liderimiz Devlet Bahçelinin etrafında kenetlenen ülkücü hareketin, takdire şayan duruşu bir kez daha ülkücülerin bu kutlu devletin teminatı olduğu gerçeğini dosta düşmana kanıtlamıştır.

 

MİLLETİN SON SÖZÜ OLURUZ”

 

Altınışık “ Ülkücü hareket, ülkemizde devam eden bu gibi hain emeller ve saldırılara karşı terörle mücadeleyi kararlılıkla devam ettirmenin, her türlü terörist unsurun üzerine bozkurt gibi çökme hususunda siyasi iradenin sonuna kadar arkasındadır. Gelişen bu fitne ve terör saldırılarının asla ve katiyen kardeşlik hukukumuza ve birliğimize zarar vermesine müsaade etmeyeceğiz. Unutulmamalıdır ki Türk milleti asil bir beydir. Bu uğurda gerekirse al bayrağa dolar kan oluruz, gerekirse toprağa düşer can oluruz, gerekirse de bu yüce milletin son sözü oluruz” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

AYAKTA ALKIŞLANDI

 

Milliyetçilik ruhunu şarkılarıyla anlatan Osman Öztunç, yoğun ülkücü hayran kitlesi ile karşılandı. Ülkücü gençler büyük bir coşku içersinde karşıladıkları Öztunç’un söylediği şarkılara bozkurt işaretleriyle eşlik ettiler.  Sazını eline alarak “ Üsküdar” şarkısını seslendiren Öztunç, protokol üyeleri ve binlerce kişi tarafından büyük beğeni ile dinlendi. Programının sonunda bayrak şiirini okuyan ve kalabalığa tekbir çektiren Öztunç ayakta alkışlandı.

 

 

PLAKET VERİLDİ

 

Programda geçmiş dönemlerde Ülkü Ocakları Başkanlığı yapmış Şaban Kardeş, Recep Kardeş, Fatih Berber, Adnan Akan’a,Tekirdağ Ülkü Ocakları Başkanı Bahadır Altınışık, Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Erdem Karakoç ve Çerkezköy Adliyesi Yazı İşleri Müdürü Erbay Bekiroğlu tarafından plaketleri verildi.  MHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı üyelerinden rahmetli Adnan Özaydın’ın ahde vefa ödülünü ise kızı Ayşe Özaydın MHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı Başkanı Koray Önsel’in elinden alırken, Özaydın ödülü alması ile birlikte gözyaşlarına hakim olamadı. Programda maddi ve manevi destekte bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a ve Petrol İş Sendikası Genel Sekreteri Ahmet Kabaca’ya da günün anısına plaket takdim edildi.

 

“BU GECE HEPİMİZ İÇİN ÖNEMLİDİR”

 

Bu anlamlı geceyi gerçekleştiren Çerkezköy Ülkü Ocakları yönetimine teşekkür eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Ülkemiz sıkıntılı dönemlerden geçiyor. Birlik ve beraberliğimize en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde bir araya gelmek hepimiz için önemlidir. Türkiye 15 Temmuz gecesi tarihi ve karanlık bir gece yaşamıştır. Ülkemiz bu hain kişilere karşı birlik ve beraberlik içersinde durarak gereken cevabı vermiştir. 94 yıl önce 30 Ağustos gecesi bu ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kadını erkeği, genci yaşlısı milletini arkasına alarak dünya tarihine damga vuran geceyi yaşadık. O günler sayesinde bizler buradayız. O gün atılan temeller sayesinde bu milletin birliğini ve beraberliğini 15 Temmuzda tekrar yaşadık. Allah bir daha yaşatmasın. 15 Temmuz şehitlerine, tüm şehitlere rahmet, yakınlarına da baş sağlığı diliyorum” dedi.

 

SALONU AYAĞA KALDIRDI  

 

Osman Öztunç’un ardından sahne alan Ali Kınık da Öztunç gibi büyük bir coşkuyla karşılandı. Ülkücü gençlerin yoğun sevgi gösterdiği Kınık, şarkılarıyla salondaki herkesi ayağa kaldırdı. Hep bir ağızdan söylenen şarkılarla salonu inleten ülkücüler, konser sonunda Ali Kınık’la fotoğraf çektirmek için adeta yarıştılar.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

Fotoğraf / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10