Ondan büyüğü yok

Çerkezköy Belediyesince Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte Pınarça yolu cezaevi karşısında hayvan pazarı kuruldu. Canlı hayvan pazarına gelen üreticiler kurbanlıklarını kurdukları Ã?

Çerkezköy 4.09.2016 22:10:00 0
Ondan büyüğü yok

İLGİYİ HAYDAR GÖRÜYOR

 

Çerkezköy Belediyesi tarafından Pınarça yolu üzerinde bulunan cezaevinin karşısında kurulan hayvan pazarında Kurban Bayramına henüz bir hafta olmasına  rağmen hareketli günler yaşanıyor. Kurbanlık için iyi bir hayvanı uygun fiyata bulmak isteyen  vatandaşlar, pazarı gezerken, karar verdikleri için satıcılarla pazarlık yapıyor. Küçükbaş hayvanların 700 , büyükbaşların ise 6 bin lira civarından  satışa başladığı kurbanlık pazarında en büyük ilgiyi, bir ton ağırlığındaki “ Haydar” adlı boğa görüyor.

 

HAYDAR’I ALANA KOÇ HEDİYE

 

Büyükbaş kurbanlıkların fiyatların 6 bin TL ile 16 bin TL arasında değiştiğini kaydeden kurban satıcısı İshak Aydın, “ Hayvan pazarının en pahalı ve en büyük hayvanı bizim çadırımızda bulunmaktadır. 1 ton ağırlığındaki “Haydar” isimli boğamız için alıcılardan 16 bin TL istiyoruz. Kurbanlık almak için gelen bir müşteri “Haydar” için arabasını takas verdi. Fakat bu müşterinin isteği gerçekleşmedi. “Haydar” ı alan müşterimize bir adet de koç hediye edeceğiz” dedi.

 

KÜÇÜKBAŞLARIN FİYATI 700 TL’DEN BAŞLIYOR

 

Kurban pazarına vatandaşların ilgi gösterdiğini kaydeden satıcılar Sedat Ak ve Serkan Maytalman “ Kurban pazarına 450 adet küçükbaş kurban ile geldi. Bu yıl küçükbaş kurban satışları 700 TL’den başlıyor ve fiyatlar bin TL’ye kadar çıkıyor. Bugüne kadar 150 küçükbaş hayvan sattık. Satışlarımız gerçekten beklediğimizin üstünde gidiyor. Bu alanı bizlere kazandıran Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a ve bütün herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

“BU HAFTA HAREKETLENECEK”

 

Bir diğer kurban satıcısı Cengiz Biçer “ Kurban Pazar yerine satmak için 16 büyükbaş hayvan ile geldik. Büyükbaş hayvanlarımızın altısını sattık. Biz kurbanlıklarımızı 7 bin 500 ile 11 bin TL arasında satışını gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar ki satışlardan son derece memnunuz. Bu hafta işçilerin ve memurlarının maaşların yatması ile birlikte kurban pazarının daha da hareketleneceğini düşünüyoruz” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10