"Mahallelerin sorunlarını yerinde tespit ediyoruz"

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Ergene'de mahalleleri ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını dinledi. Yüceer, "Mahallelerimizin sorunlarını yerinde tespit ederek, çözüm noktasında

Ergene 8.09.2016 19:02:00 0

VATANDAŞLAR İLE BİRARAYA GELDİ

 

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Ergene’de Kırkgöz, Ahimehmet, Karamehmet, Yulaflı, Vakıflar, Bakırca mahallelerini ziyaret etti. Yüceer’e ziyaretlerinde Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, İlçe Başkanı Erdinç İrel, Kadın Kolları Başkanı Duranca Ormanlı ve ilçe yönetim kurulu Gece geç saatlere kadar süren ziyaretlerde Yüceer, vatandaşların sorunlarını tek tek dinledi.

 

Kahvehanelerde ve mahalle meydanlarında Ergeneliler’le bir araya gelen Yüceer, TBMM’nin 1 Ekim’e kadar ara vermesiyle birlikte bölgedeki çalışmalarını ara vermeden devam ettiklerini söyledi. Yüceer, “Muhtarlarımızla, hemşerilerimizle bir araya gelerek, sorunları yerinde tespit ediyoruz. Hemşerilerimizin sorunlarını ilk ağızdan dinleme fırsatı buluyoruz. Çözüm noktasında elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

 

“UYARILARIMIZA KULAK ASMALARINI BEKLİYORUZ”

 

Trakya’nın dünyanın en verimli ve bereketli tarım topraklarına sahip olduğunu ifade eden Yüceer, 30 Mart yerel seçimlerinden sonra Tekirdağ’ın büyükşehir olduğunu, bir günde beldelerin kaldırıldığını, köylerle birlikte mahalle olduğunu; sorunların ve dertlerin de büyüdüğünü kaydetti. Hükümetin Büyükşehir Yasası’nı oldubittiyle çıkardığını söyleyen Yüceer, tasarı görüşülürken itiraz ettiklerini ancak itirazların karşılık bulmadığını bildirdi. İktidarın büyükşehirle ilgili yeni bir tasarı hazırlığı içerisinde olduğunu kaydeden Yüceer, “Bu sefer uyarılarımıza kulak asmalarını bekliyoruz” dedi.

 

TARIM POLİTİKASINI ELEŞTİRDİ

 

Hükümetin tarım politikalarını da eleştiren Yüceer, yanlış tarım politikaları nedeniyle ülkemizde son 10 yılda tarım arazilerinin tam 27 milyon dekar küçüldüğünü kaydetti. Çiftçinin ekmekten vazgeçtiği tarım arazisinin tam iki Trakya büyüklüğünde bir alanı kapsadığının altını çizen Yüceer, “Mazot, gübre, ilaç, tohumluk, makine gibi tarım girdilerinin fiyatlarında yaşanan büyük artış, çiftçiyi mağdur etti. Tarımdaki girdi maliyetlerinin, elektrik ve sulama tarifesinin sanayiden daha yüksek olduğu ülkemizde borç ve faiz kıskacındaki çiftçimiz karnını doyuramıyor” ifadelerini kullandı.

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10