Çerkezköy 146 kamera her saniye izlenecek

Çerkezköy Belediyesi tarafından altyapısı kurulacak ve toplam 4 milyon 985 bin TL'ye mal olacak olan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve Trafik Elektronik Denetim Sistemi'nin (KGYS-TEDES) protokolü ihaleyi alan firma Ek

Çerkezköy 9.09.2016 21:15:00 0
Çerkezköy 146 kamera her saniye izlenecek

“2017 ŞUBAT AYINDA TAMAMLANACAK”

 

İmza törenine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, yüklenici firma Ekin Technology Yönetim Kurulu Başkanı Akif Ekin ve Zabıta Müdürü Kenan Erez katıldı.İmza töreni öncesi konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay  “ Projenin yapım işi 4 milyon 985 bin TL bedel ile ihale edildi. Bugün ihaleyi alan firma ile sözleşme imzalayacağız. Akabinde de yer teslimi yapacağız. Firma Kurban Bayramı sonrasında çalışmalara başlayacak. Çerkezköy 2017 Şubat sonuna kadar Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve Trafik Elektronik Denetim Sistemi Projesi’ne kavuşacak” dedi.

 

10 AYRI NOKTAYA PTS KURULACAK

 

Üstlenici firmanın çalışmaları 2017 Şubat ayı sonuna kadar tamamlayarak teslim edeceğini belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, ayrıca Hayri Batur Caddesi üzerinde TEDES Merkezi olarak hizmet verecek bir binanın da yapılarak, sistemin buradan takip edileceğini ifade etti. Akay “ Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve Trafik Elektronik Denetim Sistemi çalışmaları kapsamında 146 kamera konulacak. Bunlardan 46 tanesi hareketli HD kamera ve bu kameraları destekleyici 100 sabit HD kamera olacak. 46 noktaya kurulacak toplam 146 son teknoloji HD kameralar ile Çerkezköy her saniye izlenecek. 146 kameranın yanı sıra 6 noktada TEDES’i devreye alacaklarını ve bunun 4 noktası hız ve kırmızı ışık ihlali, 2 noktası ise hız ihlali denetimi yapacak. Şehrin giriş ve çıkışlarında da 10 ayrı noktaya PTS (Plaka Tanıma Sistemi) kurulacak” diye konuştu.

 

PTS’LER NEREYE KONULACAK?

 

Plaka Tanıma Sistemlerinin Tepe Emlak girişi, İstasyon Mahallesi girişi, Tugay Kavşağı üzerinde, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi önünde, Atatürk Viyadüğü üzerinde, Atılım Beton Kavşağı üzerinde, Namık Kemal Bulvarı OSB Yolu üzerinde, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü önünde, Narin Kavşağı üzerinde ve Cezaevi Kavşağı üzerinde kurulacağını belirten İlçe Emniyet Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Büro Memuru Süreyya Sayın, hız ihlali sistemlerinin ise Sivrioğlu Petrol civarında ve Cengiz Topel Caddesi üzerinde, hız ve kırmızı ışık ihlal sistemlerinin ise Cezaevi Kavşağı’nda, Tugay Kavşağı’nda, Atılım Beton Kavşağı’nda ve Namık Kemal Bulvarı Bahçeli Camii Kavşağı’nda kurulacağını sözlerine ekledi.

 

İMZALAR ATILDI

 

Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve Trafik Elektronik Denetim Sistemi’nin devreye alınması ile birlikte Çerkezköy’ün güvenliğinin daha iyi sağlanacağını ve trafikle ilgili denetimlerin daha kolay yapılacağını belirten Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşmasının ardından Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve Trafik Elektronik Denetim Sistemi’nin protokolü ihaleyi alan firma Ekin Technology ile Çerkezköy Belediyesi arasında imzalandı.

 

Haber / Sibel BAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10