Kapaklı bayramlaştı

Kapaklı'da bayramın ilk günü, protokol ve vatandaşların bir araya geldiği bayramlaşma merasimi hep birlikte kutlandı. Kutlama merasiminde konuşan Mandalı, ülkenin refaha ermesi için Atatürk ilke ve inkıl

Kapaklı 12.09.2016 15:35:00 0
Kapaklı bayramlaştı

BAYRAM MERASİMİ İLGİ GÖRDÜ

 

Bayramın ilk günü saat 13:00’da Recep Güven Parkı’nda düzenlenen bayramlaşma programına Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcıları Serpil Sevgi, Adem Sekmen ve Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Ender Dubaz, Bakser Öztürk,  Muzaffer Yıldıran, Akın Yılmaz, Nalan Çolak, Mahir Aras, İlhan Çetinkaya CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, CHP Çerkezköy Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel, Kapaklı Kent Konseyi Başkanı Fahrettin Gür, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı İlçe Başkanı Hayati Çakan, Kapaklı Samsunlular Derneği Başkanı Mustafa Önder, Kapaklı Erenler Cemevi Başkanı İrfan Duman, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve bir çok vatandaş katıldı.

 

BİR LİDER GEREKTİĞİNİ AKTARDI

 

Düzenlenen bayramlaşma programında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İslam alemini yönetecek bir lider bulunmadığı için bayramları üzüntüyle kutladıklarını beyan ederek, “Hem siyasi hem de Müslüman alemini yönetecek liderler olmadığı için bayramları üzüntülü kutluyoruz. Bizleri toparlayacak lider olsa Müslüman alemi olarak üzüntülü olmazdık. Rusya ve Amerika bu işin arkasında olmasa Müslüman alemi birbirine silah çekmez. Biz Müslüman alemini temsil ediyoruz. Ama asli görevimizi yerine getiremiyoruz” dedi.

 

LOKAL MİLLİYETÇİLİKTEN KURTULMAK GEREKİYOR

 

Milliyetçiliğini lokal anlamda değil ulusal anlamda yaşanması gerektiğini dile getiren Mandalı, “Bunu yaparsak dünyada gıpta ile bakılan bir Türkiye tesis edeceğiz. Hem de Türkiye dünyaya örnek olacak. Hepimize birer görev düşüyor. Bu bayramda küskünlükleri, dargınlıkları bir kenara bırakalım. 7 milyarlık coğrafyada insanı nasıl kucaklayabiliriz bunun hesabını yapmalıyız. Milliyetçiliği lokal anlamda değil ulusal anlamda yapmamız lazım. Lokal milliyetçilikten kendimizi kurtarmamız gerekiyor” ifadelerinde bulundu.

 

ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARINA SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR

 

Atatürk’ün milliyetçilik anlayışının milyonları birbirine bağlayan ve bir ulusun yaşaması için gerekli can damarlarından biri olduğunu ifade eden Mandalı, “Atatürk ve silah arkadaşları bize bu coğrafyayı tesis etmemiş ve İstiklal Savasını kazanmamış olsalardı biz bu bayramları kutlayamazdık. Ayrıca Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkmamız gerekiyor. Kurtuluşu başka bir yerde aramamamız lazım. Atatürk ‘Ne mutlu Türküm diyene’ sözüyle milyonları birbirine bağlamıştır. Onu dememiş olsaydı her kafadan bir ses çıkacaktı. Şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş olan gazilerimizi rahmetle anıyoruz. Gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz. Tüm Müslüman aleminin Kurban Bayramını kutlar, saygılarımı sunarım” dedi.

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10