Güzel; 'ulusal medya gerekli desteği vermiyor'

Avrupa Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası'nda 7 altın, 2 gümüş ve 5 bronz madalya kazanan Türkiye, takım halinde Avrupa Şampiyonu oldu. Çerkezköy Güzel Spor Kulübü Antrenörü Milli sporcu Bilal GÃ

16.09.2016 20:16:00 0
Güzel;

YEREL BASINA TEŞEKKÜR ETTİ

 

Çerkezköy’ün Milli Sporcularından Bilal Güzel taekwando sporcusu ve antrenörü olarak Romanya’da yapılan Avrupa Yıldızlar şampiyonasında Türkiye olarak takım halinde Avrupa şampiyonu olmanın büyük bir başarı olduğunu kaydederek, “Avrupa şampiyonasında ülkemizin takım halinde elde ettiği birincilik büyük bir başarıdır. Bu başarı hepimizin başarısıdır. Bu başarı bizlere çifte bayram sevinci yaşatmıştır. Bu tür organizasyonlarda daha da başarılı olmamız için ulusal medya kuruluşlarımızın da Taekwando sporuna yer vermeleri gerekiyor. Nedense medyamız böylesine önemli bir spor dalımıza sayfalarında yer vermiyor. Bu sporumuzun gelişmesine ve başarılı olması için bir tek yerel çapta yayın yapan gazetelerimiz sayfalarında yer veriyor onlar bizlerin sesini duyuruyorlar bu nedenle yerel basınımıza çok teşekkür ediyoruz.”dedi.

 

ZİRVEDEKİ YERİMİZİ KORUDUK

 

Bilal Güzel  Avrupa Yıldızlar Şampiyonasında Türk Milli Takımı sporcularının toplamda 9 madalya alarak takım halinde birincilik elde ettiğini de belirterek, “Avrupa Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası'nın 3. gününde 1 altın ve 2 bronz madalya daha kazandık.44 kiloda şampiyonluğa ulaşan Melek Polat, finalde Rus rakibini 28-3 sayı nakavtıyla yenerek altın madalyayı kazandı. 40 ülkeden 412 sporcunun katıldığı şampiyonada 3 gün sonunda 7 altın, 2 gümüş ve 5 bronz madalya alarak takım halinde birinciliği kazandık ve bu şampiyonada da elde etmiş olduğumuz birincilik ile zirvedeki yerimizi koruduk.”diye konuştu.

 

MADALYA TÖRENİ MUHTEŞEMDİ

 

Güzel şampiyonada başarıların art arda gelmesiyle mutlu olduklarını ifade ederek, “elde edilen madalyalardan sonra sporcuların kürsüye madalya almak için çıktıklarında müsabakaları izleyen yerli ve yabancı izleyicilerin sporcularımızı ayakta alkışlamaları bizleri çok mutlu etti. Birde birincilik kürsüsüne çıkan sporcularımız ile İstiklal marşımızın sık sık okunarak bayrağımızın göndere çekilmesi de ayrı bir güzellikte ve muhteşemlikteydi. Ayrıca İstiklal marşımızın okunduğu sırada diğer sporcularımızın da  hazır ol da asker selamında bulunması bizleri çok duygulandırdı. Avrupa Yıldızlar Şampiyonasında  takım halinde Avrupa şampiyonu olarak bizlere  ve ülkemize çifte bayram yaşatan Milli sporcularımıza ve tüm teknik ekibimizi  ve de federasyonumuzu kutluyor, sporcularımızın bu başarılarının devam edeceğine inanıyorum.”dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10