Kahvaltı programında bir araya geldiler

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, 16 Eylül Cuma günü saat 10.00'da Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer'i Şehitlik Parkı'nda düzenlenen kahvaltı programında ağırlad?

Malkara 16.09.2016 20:17:00 0
Kahvaltı programında bir araya geldiler

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Gerçekleştirilen kahvaltı programında, CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, CHP Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan, CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri Nuran Başkütük, Hikmet Altuğ, Cem Özkan, Volkan Soğancılar, Belediye Başkan Yardımcıları Celal Yılmaz, Ahmet Nazif Balcı, basın mensupları ve partililer yer aldı.

 

KÖY ZİYARETLERİ YAPILACAK

 

Programın açılış konuşmasını yapan CHP Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan, “Bugün kahvaltıdan sonra köy ziyaretleri yaparak hem vatandaşlarımızın bayramlarını kutlayacağız hem genel siyasetle ilgili hem de belediye ile ilgili görüş alışverişinde buluşacağız. Herkesi bugün gerçekleştireceğim köy ziyaretleri programına davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

KATILIMLARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR ETTİ

 

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ise, “Öncelikle sayın vekilime ve sizlere burada olduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bu bayram gerek Büyükşehir Belediye Başkanımız, gerek Emre Vekilimiz, gerek Candan Vekilimiz ile ciddi anlamda iyi değerlendirdiğimiz bir bayram olacak. Hem yerel yönetim adına yaptıklarımızı vatandaşlarımıza ifade ederken hem de ülke siyaseti ile ilgili vekillerimizin görüşlerini hem yerel basın aracılığıyla hem de gezip dolaştığımız yerlerde kamuoyuna yansıtma açısından iyi değerlendireceğiz. Bundan sonraki bayramlarda daha ciddi program yapıp Malkara'nın bütün mahallelerini bayram süresince dolaşmak istiyoruz. İlçe başkanımızın söylediği gibi bugün köy ziyaretlerimiz olacak. Hepinize katılımınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

ÇARESİZLİK İÇİNDEYİZ

 

Başkan Ulaş Yurdakul'un ardından söz alan CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer de yaptığı konuşmada, “Öncelikle herkesin geçmiş bayramını kutluyorum. Benim için burada sizlerle beraber olmak çok güzel. Biz her bayramda bölgemizde geçirebildiğimiz kadar ilçelerimizde ve köylerimizde olmaya çalışıyoruz. Hiçbir bayramda hemşerilerimizi ihmal etmiyoruz. Gerek Tekirdağımız gerekse ülkemiz için olumlu şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ülkemiz ardı sıra acılar yaşıyor. Dün yine şehitlerimiz oldu. Şehidimizin olmadığı, kanın ve gözyaşının akmadığı, anaların ağıt yakmadığı hemen hemen bir günümüz yok. Her gün yeni bir acıya, bir habere uyanıyoruz. Her biri birbirinden acı ve kötü. Maalesef kör bir çaresizlik içindeyiz. Tabi ki bugüne Türkiye bir günde gelmedi. Türkiye şuan bir savaşın eşiğindeyse, terör tehdidi altındaysa, mülteci sorunumuz varsa, yoksulluk varsa, bugün bile insan hakları ihlalleri yaşanıyorsa, Türkiye bu kadar acı bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldıysa bunun bir sorumlusu var, bir sebebi var” diye konuştu.

 

YANANLARIN ÇOĞU YAŞ

 

Türkiye’nin on dört yıllık yanlış dış ve iç politikaların veya yanlış hesapların sonucunda bu bedelleri ödediğini sözlerine ekleyen Yüceer, “Gencecik fidanlarımız toprağa düşüyor. Geçmişte bunu eleştirdiğimizde hatırlarsanız neredeyse bizi vatan haini ilan edeceklerdi. Bugün geldiğimiz noktada maalesef anaların ağıtları hiç susmadığı gibi tam tersine azalarak değil artarak devam ediyor. Türkiye bugünlerde gerek yaşanılan darbe girişimiyle, verdiği kayıplarla, terör tehdidiyle artık bırakın istikrarı güvenli bir ülke durumunda değil. Dış politikada insanlar artık bizleri hiçbir sürecin içine sokmayarak bizlerden uzak duruyor. Hatta Türkiye'yi bir tehdit unsuru olarak gören ülke sayısı giderek artıyor. Bunda birilerinin sorumluluğu olmalı ama kimsenin sorumluluk gibi ya da hesap ödeme gibi bir niyeti yok. Bu durum çok acı. Biz bu hesabın gerçekten masum insanlara kesilmesine karşıyız. Bugün fiili olarak darbe girişiminde görev alan, darbe girişiminde bulunan, destek olan insanlar tabi ki yargılansın, bunun cezası neyse çeksinler. Buna bakarken de bugün geldiğimiz noktada görüyoruz ki kurunun yanında yaş da yanıyor. Hatta kuru değil yananların çoğunun yaş olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

DİLLENDİRMEK BİZİM GÖREVİMİZ

 

Candan Yüceer konuşmasının devamında ise şunları söyledi; “Eğitim camiasında olsun, memurlar olsun, kapatılan gazeteler olsun, içeri alınan akademisyenler olsun baktığımızda tam tersi bir uygulamanın, tüm muhalifleri temizleyelim, tamamen dikensiz gül bahçesi yapalım, hukuku da rafa kaldıralım zihniyetiyle bazı uygulamaların yapıldığını görüyoruz. Tabi ki bunları da dillendirmek bizim görevimiz. Bu mağdur insanların yanında olmak bizim görevimiz. Adalet olmazsa, vicdan olmazsa akıldan uzaklaşırsınız. O zaman da bu devletin çivisi çıkar. Buna da Cumhuriyet Halk Partisi olarak izin vermeyeceğiz. Biz geçmişten bu güne nasıl demokrasiyi savunuyorsak, eşitlik özgürlük diyorsak bugün de aynısını diyoruz. En acımasız katilin bile adaletli bir şekilde yargılanmaya hakkı vardır. Biz işkencenin her türlüsüne her zaman karşı olduğumuzu söyledik. Kurunun yanında yaşın da yanmasına asla izin vermeyeceğiz. CHP örgütleri olarak biliyorsunuz genel merkezimizde bu konuda komisyonlar kuruldu ve mağduriyet masası oluşturuldu. Sadece bize ulaşan otuz binden fazla başvuru var. Bu da ne kadar geniş bir mağduriyet kitlesinin olduğunu gösteriyor. Ürkütücü tabi ama Türkiye bu günleri aşacaktır. Türkiye insan gücüyle olsun, coğrafyasıyla olsun, iklimiyle olsun her anlamda Türkiye çok güçlü bir ülkedir, bugünleri aşacaktır ve bugünleri aştıracak olan da CHP'dir, CHP'nin kadrosudur”

 

ÇOK UMUTLUYUZ

 

Şuan gerek yerel gerek genel seçimler olarak seçimlerin konuşulduğunu ifade eden Yüceer, “Her türlü olumsuzlukta sanki seçimler çözüm olacakmış gibi seçim konuşmaya başlıyoruz. İşte yaşadık! 7 Haziran, 1 Kasım… İstikrar gelsin dendi ama gelen istikrar olmadığı gibi istikrar beklentisi artık yok insanlarda. Çünkü insanlar can derdine düşmüş durumda. Ekonomi keza öyle… O yüzden tabi ki her yapılan seçime CHP kadrolarıyla hazırdır. Alnımızın akıyla da bu süreçten çıkacağız. İnşallah CHP iktidarında bu olumsuzluklar bu yaralar en kısa zamanda sarılacak. Bugün yoğun bir programımız var. Programımızın amacı öncelikle bayramlaşma… Hasbihâl etmek, gittiğimiz yerlerde köylerimizdeki vatandaşlarımızı dinleyip bayramlaşacağız. Sorunlarımız varsa ortak çözüm arayacağız, tekrar bir gözden geçireceğiz, eksiklerimiz varsa eksiklerimize bakacağız nedir diye. Bugün böyle bir gün ve çok umutluyuz” dedi.

 

PLAKET VE HEDİYE TAKDİM ETTİLER

Yapılan konuşmaların ardından Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul plaketini, CHP Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan ise hediyesini CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer'e takdim etti.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10