Kim kimden ne bekliyor?

15 Temmuz kanlı darbe girişimin ardından Türkiye'nin dört bir yanında FETÖ'ye destek verdiği gerekçesiyle soruşturmalar ve gözaltına almalar devam ederken; milletin meclisinin bombalanması dahil karanlık g

18.09.2016 19:09:00 0
Kim kimden ne bekliyor?

Türkiye'nin dört bir yanında devam eden FETÖ/PDY soruşturması kapsamında birçok kamu görevlisi, işadamı ve sanayici FETÖ’ye destek verdiği gerekçesiyle gözaltına alınırken; Çerkezköy ve Kapaklı’da bugüne kadar herhangi bir operasyon yapılmadı.

 

HERHANGİ BİR OPERASYON YAPILACAK MI?

 

Alçak darbe girişimi gecesi 246 vatandaş hainlerin ateşi ile şehit olurken bin 390 vatandaş da tank ve ateşli silahlar karşısında yaralanmış; Cumhurbaşkanına yapılmak istenen suikast ise başarısızlıkla sonuçlanmıştı. 15 Temmuz gecesinden bu yana Çerkezköy ve Kapaklı’da MİT'den gelen listeler dışında kurumların birkaç öğretmen, birkaç imam ve birkaç kamu görevlisi haricinde bu yapıya yönelik herhangi ciddi bir soruşturma ve gözaltı olmaması akıllara “Kim kimden neyi koruyor?” sorusunu getiriyor. Soruşturma kapsamında, başka yerlerde görevli Çerkezköy eski Kaymakamı Akın Varıcıer, Çerkezköy eski Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak ve firari Kapaklı eski Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın meslekten ihraç edilmişti. Kamuoyu şimdi de bu isimlerle yakın ilişkide bulunan ve FETÖ’ye mali destek sağlayan kişi ve kuruluşlara yönelik bir operasyon yapılıp yapılmayacağını merak ediyor.

 

15 TEMUZ ÖĞRENCİLERE DERS OLARAK ANLATILACAK

 

Başbakanlığın yayınladığı 2016/4 sayılı genelge kapsamında "Milli Güvenliği Tehdit Eden Örgüt Yapılarla İrtibatlı Kamu Çalışanları” hakkındaki genelge kapsamında bugüne kadar Çerkezköy ve Kapaklı’daki kurum amirlerinin pkk ve FETÖ ile irtibatlı kaç kamu çalışanına işlem yaptığı ise tam olarak bilinmiyor. Bugün okullar açılırken; derslere 15 Temmuz Demokrasi mücadelesini anlatarak başlanacak olması gelecek nesiller adına bu konuya devletin verdiği önemi gösteriyor. 15 Temmuz mücadelesi ve verilen 246 şehit öğrencilere anlatılacak. Türk milletinin, her türlü görüş ayrılıklarına rağmen, devletin bölünmez bütünlüğünü korumak, cumhuriyete ve demokratik kazanımlarına sahip çıkmak uğruna verdiği mücadele ders olarak öğretilecek. Bu kapsamda eli kanlı terör örgütlerine yönelik yapılması gereken mücadelenin önümüzdeki günlerde Çerkezköy ve Kapaklı’da nasıl bir seyir izleyeceği kamuoyunca merak ediliyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10