Cadde genişliği 25 metreye çıkacak

Hükümet caddesi üzerinde bulunan ve taşkınlarda neden olduğu için DSİ tarafından yıkılarak yenilenecek olan köprüde kazık çakma çalışmaları başladı. DSİ'nin köprü üzerinde g

Çerkezköy 27.09.2016 20:44:00 0
Cadde genişliği 25 metreye çıkacak

ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

 

Hükümet Caddesi üzerinde bulunan kurumlar tarafından işgal edilen alanlar Çerkezköy Belediyesi Feb İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yapacağı çalışmalar kapsamında caddeye katılarak, Hükümet Caddesi’nin genişliğini 25 metreye ulaşacağı ifade edildi. Eski Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği önünde bulunan köprünün yıkım çalışmalarına yaklaşık 3 hafta önce başlandığını ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Eski köprünün yıkım çalışmaları tamamlanırken, yeni yapılacak olan köprünün kazıklarının çakılmasına başlandı. DSİ ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor” dedi.

 

TAŞKIN RİSKİ EN AZA DÜŞÜRÜLECEK

 

Yaklaşık 2 ay için yeni köprünün kullanıma açılmasının hedeflendiğini sözlerine ekleyen Başkan Akay, “Yeni köprü tamamlandığı zaman 20 metre genişliğinde ve 27 metre uzunluğunda olacak. Mevcutta 2 şeritli olan köprü tamamlandığı zaman 4 şeritli olacak. Köprünün tamamlanmasıyla birlikte Pınarça Deresi’nin taşkın ihtimali en aza düşmüş olacak” açıklamasında bulundu.

 

HÜKÜMET CADDESİ 25 METRE GENİŞLİĞİNDE OLACAK

 

Yeni köprü çalışması DSİ ekipleri tarafından tüm hızıyla devam ederken, Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de Hükümet Caddesi’ni genişletmek için çalışmaları başlatıyor. Cadde üzerinde bulunan okullar, polis evi, Orman İşletme Müdürlüğü ile Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği’nin işgal ettiği belediyeye ait alanların caddeye ekleneceğini belirten Başkan Akay, alanların caddeye eklenmesiyle birlikte de Hükümet Caddesi genişliğinin 25 metre olacağını ifade etti.

 

YENİ BİR GÖRÜNÜME KAVUŞACAK

 

25 metre genişliğe kavuşacak olan Hükümet Caddesi’nde yolun kullanılan kısmının 17 metre genişliğine yükseltileceğini ifade eden Vahap Akay, “Kaldırımlar 4’er metre olacak ve caddede ışıklandırma çalışmaları da yapılacak. Kaldırımlarda ayrıca peyzaj çalışmaları da gerçekleştirilecek ve Hükümet Caddesi modern bir görünüme kavuşturulmuş olacak” diye konuştu.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10