Kubilay'dan basına teşekkür belgesi

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, "Eğitim Kampüsü" projesi ve "Halk Eğitim Kampüsü" projelerine destekte bulunan basın mensuplarını teşekkür belgesi takdim etti.

Çerkezköy 29.09.2016 19:38:00 0
Kubilay

“ÇOCUKLARIMIZA ÇOK İYİ ANLATILMASI GEREKİYOR”

 

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, ilçedeki basın kuruluşlarının temsilcilerini dün saat 10.00’da makamında ağırladı. Çerkezköy’de yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında basın mensupları ile sohbet eden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “ 30 Eylül Cuma günü (Bugün) saat 11.00’da 15 Temmuz Hatıra ormanımızda buluşmayı hedefliyoruz. Yaklaşık 10 dönümlük bir alan üzerinde oluşturulan hatıra ormanında öğrencilerimizle birlikte fidanlar dikeceğiz. Bu alanda çocuklarımıza 15 Temmuz bilincini aşılamayı hedefliyoruz. Çocuklarımıza devlet, millet, milli irade, bayrak ve vatan gibi kavramların çok iyi anlatılması gerekiyor” dedi.

 

“ZORLU İDARİ SÜRECİ GERİDE BIRAKTIK”

 

Çerkezköy Kaymakamlığınca yürütülen Eğitim kampüsü ve halk eğitim kampanyasına en büyük desteği basın mensuplarının verdiğini kaydeden Kubilay “Sizler bana her zaman moral verdiniz. Çerkezköy’de gelip göreve başladıktan bir hafta sonra eğitim kampüsü için çalışmalara başlamıştık. Zorlu bir idari süreci geride bıraktık. Eğitim kampüsü için yer tahsisinin yapılmasının ardından projeyi hayata geçirmeyi hedefledik. Bu çalışma için çalmadık kapı bırakmadık. İmam Hatip Lisesi için görüşmeler devam ediyor. Fakat benim en büyük arzum kampüsümüzde bir de Güzel Sanatlar Lisesi olmasıdır. Eğitim Kampüsü projemize ilçemizde bulunan önemli sanayi kuruluşlarından destek bekliyoruz. Özellikle Bağlık Mahallemizde sanata meyilli gençlerimiz bulunmaktadır. Müzik ile uğraşmak isteyen gençlerimiz var. Çocuklarımızın sanata yönelmesini hedefliyoruz” dedi.

 

“İHTİYAÇ HALİNE GELMİŞTİR”

 

Eğitim kampüsü projesi içersinde İletişim Lisesinin de bulunması gerektiğini kaydeden gazeteci Şaban Kardeş “ Sizler taşın altına kafanızı koyarken, bizlerde taşın altına elimizi koymaya çalışıyoruz. İletişimin ne kadar önemliği olduğunu 15 Temmuz gecesi gördük. Çerkezköy Eğitim Kampüsünde yapılacak bir İletişim Lisesi tüm Trakya Bölgesi’ne hitap edebilir. Bu okullardan mezun olacak öğrenciler de yalnızca gazetelerde istihdam edilmeyecek. Bugün tüm kurum ve kuruluşların basın birimleri var. Mezun olan öğrenciler buralarda istihdam edilebilir ve bu manada ise İletişim Lisesi artık bir ihtiyaç haline gelmiştir” dedi.

 

“HEP BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ”

 

Konuyla alakalı konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “ Eğitim kampüsü içersinde spor lisesi ve sağlık lisesi gibi okullar da düşünülebilir. Bu tür okullar ilçemize değer katacaktır. Valimiz Mehmet Ceylan da Çerkezköy’ün eğitimde marka kent olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ve bu anlamda diğer ilçelere kıyasla bir adım önde olduğunu kaydetti. Çerkezköy Türkiye’nin üretim üssüdür. Biz, eğitimde de marka kent olmak için hep birlikte hareket etmeliyiz” açıklamasında bulundu.

 

“BİR ÇOK İLDEN FAZLA”

 

Halk eğitim kampanyası hakkında bilgiler veren Kubilay “ Çerkezköy’de yüzlerce fabrika ve bu fabrikalarda çalışan on binlerce insanımız var. Bu çalışanlarımız işlerinde yükselebilmesi için vasıf kazanmaları da gerekmektedir. Bunun içinde halk eğitim kampanyasını başlattık. 2015-21016 yılları arasında 15 bine yakın kursiyere ulaştık. Türkiye genelinde 70 yeni kurs modülünü sistemimize dahil ettirdim. Bu kurs modülü sayımız birçok ilden fazladır” dedi.

 

TEŞEKKÜR BELGESİ TAKDİM ETTİ

 

Kubilay “ Çerkezköy’ü daha güzel yarınlara hep birlikte ulaştırmayı amaçlıyoruz. Bununla ilgili kaymakamlık bünyesinde proje koordinasyon birimimizi kurduk. Bu birimimiz çok güzel çalışmalar gerçekleştiriyor.  Bu çalışmalardan birisi de “Çerkezköy” kitabı olmuştur. Küçük bir köye sığdırılan kocaman bir kent teması ile şehrin geçmişine ışık tutan bir çalışma yapıldı. Bu çalışmanın yapımında emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum” dedi. Kubilay konuşmasının ardından basın kuruluşlarına desteklerinden ötürü teşekkür belgesi takdim etti.

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10