Okul pazarlığı

Kızılpınar Futbol sahasının bulunduğu alan hakkında İl Milli Eğitim Müdürü İşler'in talebine cevap veren Belediye Başkanı Vahap Akay, "okul alanı olarak 2017 yılı yatırım program?

Çerkezköy 4.10.2016 19:29:00 0
Okul pazarlığı

AKAY’I ZİYARET ETTİ

 

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Çerkezköy’e geldi. İlk olarak Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamında ziyaret eden İşler’e, İl Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Çelebi, İnşaat Emlak Şube Müdürü Erol Ağırbaş ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan da eşlik etti.

 

YATIRIM PLANLADIK VE OKULUMUZ HAZIR

 

Ziyaretinde Kızılpınar sahasının bulunduğu alan hakkında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, “Kızıpınar’daki okul yeriyle alakalı olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile görüştük. Bu alanı okul yeri olarak değiştirilmesine uygun görüş vermeniz durumda Büyükşehir Belediyesi ise bunu meclise sunup çıkartacaktır. Bizden de istedikleri budur. Onu bir takip etmemiz lazım.

 

Sizin de bizim gibi düşündüğünüz için biraz da akıl soruyorum. Bunda bir engel olur mu?  Olmaz mı ? Yoksa biz mahkemeye gitme durumundayız ki ne zaman çıkar, ne olur, işler durur belki. Biz oraya yatırım planladık ve okulumuz hazır” diye konuştu.

 

YATIRIM PROGRAMINA ALINSIN MECLİSTEN GEÇİREYİM

 

İşler’in konuşmasının ardından araya giren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çerkezköy Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İsa Altay ile bunu konuştuğunu belirterek “ Bu alan geçmişte Milli Eğitim Müdürlüğü’nündü. Yatırım planı netleştikten sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü gelip bize bu alanın spor alanı olduğunu söyledi. O zamana kadar müdürlük burayı kendi yeri olarak biliyordu ve dolayısıyla da ortada bir yatırım programı hedefi yoktu. Sonuç olarak Milli Eğitim Müdürümüz orayla alakalı olarak 2017 yatırım programına aldım dediği gün ben bunu meclisten geçiririm.” dedi.

 

TAVRIM İŞİ HIZLANDIRMAK İÇİN

 

2017 yılı yatırım programına alındığı takdirde Büyükşehir Belediyesi’nde de muhalefet olmayacağını sözlerine ekleyen Akay, “Kızılpınar’ın ciddi anlamda okul ihtiyacı var. Aileler herkes isyanda. 2017 yılı yatırım programına aldıysanız bu ayki meclise gelsin ben de destekleyeceğim. Sahadan falan vazgeçtim biran önce yapacaksanız biz hemen tadilata girmeye hazırız ve ben de hemen olur vermeye de hazırım. Eğer 2017 yılı yatırım programına almazsınız, plan değişikliklerine itiraz ederim ve siz de mahkemeye gidersiniz. Hemen okul yapılsın istiyorum. Önünde de işi hızlandırmak için böyle bir tavır koyuyorum.” ifadelerine yer verdi.

 

EK GÜNDEME ALDIRACAĞIM

 

Vahap Akay konuşmasının sonunda ise, “Biz burada sahayı yaptırana kadar buranın ne olduğunu biliyordunuz. Bu yüzden bana detay anlatılmasın. Bana 2017 yatırım programına konulacak denilsin ve ben de hemen meclisten geçireyim. Bu konuyu imarda ek gündeme alacağım. Ek gündemde bir dah ki aya sarkıtmadan ara gündemde tekrar komisyonu görüştürerek bu ayki mecliste karara bağlatacağım ya da muhalefet edeceğiz” dedi.

 

BAKANLIKLA GÖRÜŞEREK KIZILPINAR’A ÇEKTİRECEĞİM

 

İl Milli Eğitim Müdürü İşler, yatırım programlarına alındığı zaman Bakanlığın kendilerinden okul nereye yapılacaksa ada, pafta ve parsel istediğini ifade ederek, “Bu sıkıntıdan dolayı da biz İstasyon mahallesine yapılacak olan okul alanını gösterdik. Kesinlikle bakanlıkla görüşerek okul planını Kızılpınar’a hemen çektiririm. Gerekli yazımı yazar ve en geç yarın size bilgi veririm. İlgili yeri 2017 yatırım programına aldığımızdan dolayı diye yazacağız. İstasyonla ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Orasını sonra da çıkarırız. İhale çıktıktan sonra yer getirip Kızılpınar’ı göstereceğiz. İstasyon mahallesindeki okul alanını ek yatırıma alabiliriz. Birinden biri ek yatırıma alınması gerekiyor. Yatırımlarımız bundan sonra Çerkezköy ve Kapaklı’dır. Bu iki ilçemizde sıkıntımız var.” açıklamasında bulundu.

 

ÜÇ YAZIMDA DA OKUL ALANI OLARAK BİLDİRİLMEDİ

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ise yaptığı konuşmada, “Göreve geldiğimiz zaman belediye makamına ilçemizde ki eğitim alanlarının bildirilmesi yönünde üç adet yazı yazdım. Üçünde de Kızılpınar’da ki yer bize eğitim alanı olarak bildirilmedi. Yazılarım hala duruyor. Siz ne zaman bize sordunuz ki o zaman niye bize soruluyor dedim. Belediyeden istediğim yazılarda bunlar vardır. Gelen yazılar gereği bizim yerimiz değil dedim. Sonradan dosya geldi ve Mal Müdürlüğüne bakınca bize tahsis edildiğini öğrendim. Siz program yapacaksınız diye bizim de bir eğitim çalışmamız olacak diye bir şey yok” ifadelerini kullandı.

 

YENİ TİP PROJE OLACAK

 

İnşaat Emlak Şube Müdürü Erol Ağırbaş ise yapılması planlanan 24 derslikli okulun yeni tip proje ve projesinin hazır olduğunu belirterek ihaleye çıkmasının beklendiğini ifade etti. Ziyaretin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ve beraberindeki heyet Özel Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Merkezini ziyaret ettiler.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10