Borç yapılandırılması büyük fırsat

Esnafın kamuya olan borçlarının yapılandırılmasına yönelik 6736 sayılı kanunun yürürlüğe girdiğini ifade eden Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, "Devletimiz Esn

Çerkezköy 5.10.2016 20:00:00 0
Borç yapılandırılması büyük fırsat

ESNAFIMIZ YAPILANDIRMADAN YARARLANABİLİR

 

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, 6736 sayılı kanun ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Esnafımızın, Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu,  Belediyeler ile vergi, resim, harçlar, vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları, gümrük vergileri ve bu vergilerden doğan idari para cezaları, faiz gecikme faizi ve gecikme zamları,  Sosyal güvenlik primleri ve buraya ait tüm cezalar ile zamlar, trafik cezaları, HGS ücretleri bu kapsamda yapılandırmaya dahil edilmiştir. 30 Haziran 2016 tarihine kadar yukarıda saydığımız kurum ve ceza türlerine borcu olan esnafımız yapılandırmadan yararlanabilir” ifadelerini kullandı.

 

PEŞİN ÖDENMESİNDE BÜYÜK YARAR VAR

 

Devletin yapılandırma kapsamında mükellefe 36 aya kadar taksit imkanı da sunduğunu sözlerine ekleyen Bozdağ; “Borçlar Peşin, 9,18 ve 36 Ay taksitle ödenebilir. Ancak imkanı olan esnafımız borçlarını peşin öderse hem faiz ödememiş oluyor hem de taksite bölündüğü için faiz uygulanmıyor. Dolayısıyla borçların peşin ödenmesinde büyük yarar var” açıklamasında bulundu.

 

ÜYELERİMİZ GELSİN BORÇLARI YAPILANDIRALIM

 

SGK Borçlarının da yapılandırıldığına dikkat çeken Ali Bozdağ, “Bu tarihi fırsattan tüm esnafımızın faydalanmasını bekliyoruz. Bilindiği üzere başvurular başladı ve son başvuru tarihi 31 Ekim 2016. Esnafımız bu tarihe kadar mümkünse son güne bırakmadan bu yapılandırmadan faydalanmalı. Yapılandırmadan Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na borcu olanlar faydalanacak. Odamıza borcu olan üyelerimiz gelsin borçlarını yapılandıralım” dedi.

 

İNŞALLAH İYİ SONUÇLAR VERECEKTİR

 

Kamuya olan borçların yapılandırılması ile ilgili kanunun piyasaya da hareket getireceğini ifade eden Bozdağ, “ Eminim uzun süredir, tabir-i caizse yaprak kımıldamadığı piyasaya bir nebze olsun hareket gelecektir. Esnafımız bu kanun ile derin bir nefes almış ve önüne daha güvenli bakacaktır. Hükümetin yapılandırma programı kapsamında kredi ve kredi kartları da kapsama dahil edildi. Bankalar da ihtiyaç kredisi vadesini 36 aydan 48 ay’a çıkarmıştır. Bunun yanında konut kredilerinin de yüzde 30’u vatandaştan karşılanan dilimi yüzde 20’e düşürülmüş, banka tarafında verilen kredinin oranı ise yüzde 70’den yüzde 80’e çıkarılmıştır. İhtiyaç kredisi çekmek isteyen esnafımız kredisini ödeyemediği taktirde borç banka tarafından 72 ay vade ile yapılandırılacaktır. Bazı sektörlerde 12 aydan aşağıya çekilen taksit sayısı tekrar 12 ay a çıkarılmıştır. Esnafımızın hükümetin ekonomiyi canlandırmak adına yaptığı bu düzenleme inşallah iyi sonuçlar verecektir” diye konuştu.

 

HER ZAMAN AYAĞIMIZA GELMEYEBİLİR

 

Ali Bozdağ konuşmasının sonunda ise, “borç yapılandırması büyük bir şans ancak her zaman ayağımıza gelmeyebilir. Bu nedenle esnafımız ayağını yorganına göre uzatmalı ve borçlarını mümkün olduğunca ödemeye çalışmalıdır” ifadelerine yer verdi.

 

 Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10