Erdoğan: "İddialar gerçeği yansıtmamaktır"

Yerel basında çıkan "Tepe Ortaokulunda özel sınıf oluşturulduğu" haberi üzerine basın açıklaması gerçekleştiren Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan iddi

Çerkezköy 11.10.2016 20:37:00 0
Erdoğan:

“ADALETSİZLİK YOK”

 

Tepe Ortaokulunda dil sınıflarının, öğrencilerin başarı ortalamaları ve İngilizce sınavı başarı ortalamaları baz alınarak eşit bir şekilde beş şubeye bölünerek öğrencilerin yerleştirildiğini ve adaletsizliğin yapılmadığını kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan “ Tepe Ortaokulu’nun fiziki imkanları göz önünde bulundurularak okulun 5 adet dil ağırlıklı sınıf açılması kararı İngilizce zümre öğretmenler kurulunca alınmıştır. Beşinci sınıfta Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri ile en az dört ders saatlik seçmeli dersi tamamlamak kaydıyla, imkan ve şartları uygun olan okullarda isteğe bağlı olarak 18 ders saatine kadar yabancı dil dersi öğretimi yapılabilir. Bu uygulamayı yapan okullarda, öğrencilerin hazır bulunuşluk düzeyleri dikkate alınarak Talim ve Terbiye Kurulunca kabul edilmiş ve olarak dersin zümre öğretmenler kurulunca hazırlanan öğretim programları uygulanabilir” diye konuştu.

 

“176 ÖĞRENCİ BULUNUYOR”

 

Erdoğan “ 19 Eylül tarihinde 5. Sınıf öğrencilerinin katıldığı İngilizce sınavının ardından aynı gün içerisinde sınav sonuçları açıklanarak sınıflar 5-Dil A, 5-Dil B, 5-Dil C, 5-Dil D ve 5-Dil E olarak ayrılmıştır. Okulun en başarılı 5. Sınıf öğrencisinin bu sınava katılmak istemediği ve normal eğitimin devam ettiği ders programıyla eğitimini sürdürmüştür. Dil sınıflarında okumak isteyen öğrencilerin sınavda elde ettikleri başarı sonrasında genel ortalamasına bakılarak beş şubeye eşit bir dağılım yapılmıştır. Sınıflarımızın başarı ortalaması ve dil sınavından elde edilen dereceler birbirine yakındır. Oluşturulan dil şubelerinde toplam 176 öğrenci bulunuyor. Bu iddialar tamamen gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.

 

“EŞİT BİR ŞEKİLDE AYRILMIŞTIR”

 

Okul velilerinin iddia ettiği özel bir sınıf oluşumunun Anayasa ve insan hakları tarafından kabul edilemez bir durum olduğunu ifade eden Erdoğan “ Özel sınıf uygulaması yoktur. Tepe Ortaokulunda başarılı öğrenciler bir sınıfa başarısız öğrenciler bir sınıfa toplanması ile ilgili bir sınıf oluşumu yapılmamıştır. Sınıfların ortalaması bakanlığın takdir belgesi ile ödüllendirildiği not aralığı olan 85,00 ile 100,00 arasında olmuştur. Öğrencilerin şube başarı durumlarının birbirine yakın olması için öğrenciler 4. Sınıf ağırlıklı yıl sonu not ortalamaları dikkate alınarak ve yabancı dil puanına bakılarak oluşturulan yabancı dil ağırlıklı 5. sınıflarda başarı durumlarının birbirine yakın sınıflardır. 5-Dil A sınıfının ortalaması 92.5, 5-Dil B 93.3, 5-Dil C 92.4, 5-Dil D 92.5, 5-Dil E 95,2 olarak oluşmuştur. Herhangi bir eşitsizlik söz konusu olmamıştır. Bunu sayısal veriler de kanıtlamaktadır. Kısacası şubeler de eşit bir şekilde ayrılmıştır. Sınıfların mevcut ortalaması ise 30 olmuştur. Ayrıca veliler çocuklarının şubelerini değiştirmek için okula ve bizlere geliyorlar. Kesinlikle böyle bir şeyin önünü açamayız. Öğrencilerimiz kendi sınıflarında okuyacaklardır ve şube değişikliği ise yapılmayacaktır. Oluşturulan dil sınıflarının geçerliliği 1 yıldır” açıklamasında bulundu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10