Belediyeden anlamlı heykel

Çerkezköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Topçular Sokak üzerinde yer alan parka  müzisyen kadın ve arkasında bulunan çocuk heykeli ile Kültür İşleri Müdürlüğü'n?

Çerkezköy 14.10.2016 20:15:00 0
Belediyeden anlamlı heykel

YENİ YERLERİNE MONTE EDİLDİ

 

Çerkezköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesindeki heykel ve seramik atölyesinde görevli heykeltıraşlar tarafından üretilen eserler sergilenmeye başladı. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu Erkan Akyıldız ve kardeşi Gökhan Akyıldız tarafından yapılan heykellerden müzisyen kadın ve arkasında bulunan çocuk heykeli ile Türkan Saylan heykelleri yeni yerlerine monte edildi.

 

FARKLI BİR HAVA KAZANDIRDI

 

Kısa bir süre önce Tepe Piknik alanına 2 adet heykel monte edilmesinin ardından vatandaşlar tarafından beğeni toplayan heykellerin yapımına devam ediliyor. Dün saat 10.00'da Topçular Sokak üzerinde yer alan parkta çalışma yapan ekipler müzisyen kadın ve çocuklar adlı çalışmayı yeni yerine monte ederek parka farklı bir hava kazandırdı.

 

ŞEHİT HALİSDEMİR’İN HEYKELİ YAPILIYOR

 

Kültür İşleri Müdürlüğü'nün yeni binasında ise yapılan heykel çalışması da birçok kesim tarafından takdir topladı. Gençlerin ve kız çocuklarının eğitimini devam ettirebilmesi için ömrü boyunca birçok bağış ve yardımda bulunan Türkan Saylan'ın heykeli Kültür İşleri Müdürlüğü'nün bahçesindeki yerini aldı. Fiberglas maddesiyle üretilen ve montajı tamamlanan heykellerin yanı sıra Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi üzerinde bulunan parka 15 Temmuz'un sembol isimlerinden olan Şehit Kıdemli Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in heykeli, Mustafa Kemal Atatürk'ün validesi Zübeyde Hanım'ın  heykeli ise Zübeyde Hanım Anaokulu'nun bahçesine monte edilecek.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10