Bitmek bilmiyorlar

Uyuşturucu kullanımının günden güne arttığı Çerkezköy'de hem emniyet güçleri hem de sağlık ekipleri zaman zaman zor anlar yaşamaya devam ediyor. Erkaynak Cami önünde önceki akşam yarı

Çerkezköy 18.10.2016 20:46:00 0
Bitmek bilmiyorlar

YARDIM ETMEK İSTEDİLER

 

Uyuşturucu illeti mahalle sakinleri canından bezdirmeye devam ediyor. Erkaynak Cami önünde önceki akşam saat 22.00 sularında yolcu durağında bir şahsın yarı baygın halde yattığı ihbarını alan emniyet güçleri olay yerine geldiklerinde uyuşturucu madde kullandığı iddia edilen S.D. isimli şahsa yardımda bulunmak istedi.

 

BİR SAAT ÖNCE DE YAKALANMIŞTI

 

Yarı baygın bankta oturan genci kendine getirmeye çalışan emniyet güçleri, hiç beklemedikleri bir tepkiyle karşılaşınca sağlık ekiplerinin gelmesini beklediler. Kısa bir süre içinde olay yerine gelen sağlık ekiplerinin tedavi isteğini de kabul etmeyen 22 yaşındaki genç, zorluk çıkarmaya başladı. Karaağaç’ta oturduğunu ve o saatte minibüs beklediği için durakta oturduğunu iddia eden genç, olaydan yaklaşık bir saat öncede başka bir mekanda baygın halde emniyet güçleri tarafından bulunarak yapılan üst aramasının ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

 

İFADESİ ALINMAK ÜZERE KARAKOLA GÖTÜRÜLDÜ

 

Yağan yağmura aldırış etmeden kendisine uzatılan yardım elini agresif hareketlerle geri iten S.D., son olarak da kendisini görüntülemek isteyen basın mensubuna tepki göstermeye başladı. Sağlık ekiplerinin tedavi noktasında ısrarlarını görmezden gelen genç, emniyet güçlerince son çare olarak ekip arabasına bindirilerek ifadesi alınmak üzere Gazi Polis Merkezine götürüldü.

 

ARTIK YETER

 

Son günlerde artan uyuşturucu kullanımı mahalle sakinlerini tedirgin ederken, sürekli olarak 155 Polis ihbar hattını arayarak emniyet güçlerinin de boş yere oyalanmasından duydukları rahatsızlığı dile getirdiler. Vatandaşlar ayrıca, “ne zaman emniyet güçlerine haber versek şahıslar üst araması yapıldıktan sonra üzerlerinden bir şey çıkmadığı için serbest bırakılıyor ve bu yüzden de emniyet güçleri zaman kaybı yaşamış oluyorlar. Hem bizlere hem emniyet güçlerine hem de sağlık çalışanlarına yazık. Bu uyuşturucu illetine bulaşan kişilerden artık bıktık usandık. İstediğimiz gibi sokaklarda gezemiyoruz. Artık yeter. Bu duruma kalıcı çözüm üretilsin” serzenişinde bulundular.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10