Cinayet faillerine operasyon

Son günlerde uyuşturucu satışı ve kullanımı ile gündeme gelen Bağlık Mahallesi Küme evlerde önceki gece yaşanan silahlı çatışmada bir kişi hayatını kaybederken iki kişi de yaralandı. Ön

Çerkezköy 23.10.2016 22:55:00 0
Cinayet faillerine operasyon

Cumartesi gecesi Bağlık Mahallesi Küme Evlerde yaşanan silahlı çatışmanın ardından olayla alakası olmayan 8 çocuk babası 37 yaşındaki Yıldıray Destan hayatını kaybederken, eşi Yaşariye Destan ile Muhsin T. yaralanarak Çerkezköy Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaşanan bu çatışmanın ardından olay mahalline giden polis araçları olaya karışan şahıslar tarafından taşlandı. Operasyonu genişleten ekipler silahlı kavgaya karıştığı iddia edilen İ.K., gece geç saatlerde gözaltına alırken, şahıs dün çıkarıldığı mahkemece denetimli serbestlik şartı ile serbest bırakıldı.

 

80 POLİS KATILDI

 

Bir kişinin hayatını kaybettiği olayın ardından dün saat 15.30’da ikinci operasyon için Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çorlu Çevik Kuvvet ekipleri düğmeye basarak Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığının arama kararı ile mahalleye girdi.  İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan’ın bizzat yönettiği ve 80 polisin katıldığı operasyonda 8 eve eş zamanlı operasyon yapılarak kimlikleri tespit edilen 10 şahıs arandı. Emniyet güçleri evlerde didik didik arama yaparak suç ve suç unsuları aradı.

 

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

 

Yapılan operasyonun ardından 5 şahıs gözaltına alınırken, 2 adette ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Olaya karıştığı iddia edilen bir şahsın evinin kilitli olduğunu gören ekipler, camdan içeri girerek evde detaylı arama gerçekleştirdi. Polis ekipleri Küme Evler Mevkiinde ki detaylı aramalarına devam ettiği esnada, Çevik Kuvvet ekipleri de çevrede bulunan kahvehanelerde arama yaparak şahıslar üzerinde de kimlik sorgusu yaptı. Mahalle içinde arama yapan emniyet güçlerine mahalle sakinleri tarafından küfür ve hakaretler yağdırıldı.

 

OPERASYONLAR DEVAM EDECEK

 

Diğer yandan aynı saatler içinde hayatını kaybeden 8 çocuk babası 37 yaşındaki Yıldıray Destan Türberdere mezarlığında geniş güvenlik önlemleri ile son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze merasiminin ardından Yıldıray Destan’ın çocukları emniyet güçlerince ifadeleri alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülürken, Yıldıray Destan’ın yakınları da sinir krizleri geçirerek yaşanan silahlı çatışmaya katılanlara beddualar yağdırdı. Yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından ekipler ellerinde ki bulgularla Küme Evler Mevkiinden ayrılırken, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan operasyonlarının devam edeceğini ifade etti.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN - Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10