Şehit Uçar sonsuzluğa uğurlandı

İstanbul Sarıyer Adile Mermerci Polis Meslek Yüksek Okulu'nda eğitim atışı yapıldığı esnada arkadaşının kaza kurşunu ile şehit olan Komiser Yardımcısı 33 yaşındaki Erdem Uçar dün

Çerkezköy 26.10.2016 13:15:00 0
Şehit Uçar sonsuzluğa uğurlandı

EVİNİN ÖNÜNDE HELALLİK ALINDI

 

Yaklaşık 20 araçlık kortej ile Özel İrmet Hastanesinden Fevzipaşa Mahallesine getirilen Uçar’ın gelişi sırasında ailesi  ve yakınları şehidini evinin önünde gözyaşlarıyla karşılarken, şehidin babası Muhlis Uçar ve kardeşleri taziyeleri kabul etti.  Şehit Erdem Uçar’ın Türk bayrağına sarılı naaşı Fevzipaşa Mahallesi’ndeki baba evinde "helallik" alınmasının ardından törenin yapılacağı Merkez Osmanlı Camiine Cenaze aracından indirilen şehidin tabutu, polislerin omzunda cami bahçesine taşındı.

 

BİNLERCE KİŞİ KATILDI

 

Buradaki törene, şehidin babası Muhlis Uçar ve yakınlarının yanı sıra AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan,  Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Seçkin Çengeloğlu, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Halil Turan Erol,Çerkezköy Tugay Komutanı Tank Albay Engin Candaş,Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanvekili Münir Karaevli, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, MHP İl Başkanı Koray Önsel, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe,CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz,  Türkiye Muharip Gaziler Derneği Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, Sivil Toplum kuruluşları, kurum müdürleri, meslektaşları  ile binlerce kişi cenazeye katıldı.

 

ÖZGEÇMİŞİ OKUNDU

 

Şehit babası Muhlis Uçar tören boyunca sükunetini korurken, şehidin eşi Hülya Uçar ile kardeşleri Adem, Yunus Emre ve Kübra tabuta sarılarak gözyaşlarına hakim olamadılar. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından şehit Erdem Uçar’ın özgeçmişi okundu. Merkez Osmanlı Camiinde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit Erdem Uçar’ın naaşı polislerin ve sevenlerinin omuzlarında tekbirler eşliğinde cenaze aracına konuldu. Atatürk İlkokulu önünde toplanan bir grup öğrenci ellerinde Türk bayrakları ile şehidini uğurlarken, şehit Erdem Uçar’ın eşi Hülya Uçar’ın “ Erdem beni duyuyorsun. Ben seni hep bekleyeceğim. Erdem senin yanına geleceğim. Merak etme çocuklarına da sahip çıkacağım” sözleri yürekleri dağladı.

 

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

 

Cenaze merasimine Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, TBMM, İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, CHP Genel Başkanlığı, Tekirdağ Valiliği, Emniyet Genel Müdürlüğü, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü de çelenk gönderdi.  İki çocuk babası Şehit Komiser Yardımcısı Erdem Uçar’ın cenazesi götürüldüğü İstasyon Mezarlığı Şehitliğinde sevenlerinin dua ve gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

 

Haber / Faik Onur KAYA

Fotoğraf / Emrah ÇOĞALAN - Pınar SANCAR

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10