Çalışmalar başlıyor

Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından, Belediyesi hizmet binası ile Hükümet caddesi üzerinde ki düzenleme ve yenileme çalışmaları Pazartesi günü itibariyle start alıyor.

Çerkezköy 28.10.2016 19:12:00 0
Çalışmalar başlıyor

GENİŞLİK 25 METRE OLACAK

 

Hükümet Caddesi üzerinde bulunan kurumlar tarafından işgal edilen alanlar Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yapacağı çalışmalar kapsamında caddeye katılacak. Yeni köprü çalışması DSİ ekipleri tarafından tüm hızıyla devam ederken, Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de Hükümet Caddesi’ni genişletmek için çalışmalarını detaylı olarak Pazartesi günü itibariyle başlatıyor. Cadde üzerinde bulunan okul, polis evi, Orman İşletme Müdürlüğü ile Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği’nin işgal ettiği belediyeye ait alanların caddeye eklenmesiyle birlikte de Hükümet Caddesi genişliğinin 25 metre olacak.

 

MODERN BİR GÖRÜNÜME KAVUŞACAK

 

25 metre genişliğe kavuşacak olan Hükümet Caddesi’nde yolun kullanılan kısmı 17 metre genişliğine yükseltilecek ve kaldırımlar 4’er metre olacak. Diğer yandan caddede ışıklandırma çalışmalarının yanı sıra kaldırımlarda da peyzaj çalışmaları gerçekleştirilecek ve Hükümet Caddesi modern bir görünüme kavuşturulmuş olacak.

 

İZOLASYON ÇALIŞMALARI YAPILACAK

 

Çerkezköy Belediyesi tarafından yapılan ihale kapsamında Belediye Hizmet binasında da tadilat çalışmaları Pazartesi günü itibariyle başlayacak. Konu hakkında açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Belediye hizmet binamızda temel kısmında ilk etapta izolasyon çalışmaları başlayacak. Yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik bir kapalı alanımız var ve sürekli su basıyor. Bodrum katta ciddi bir izolasyon çalışmaları yapılacak” ifadelerini kullandı.

 

SU GEÇİRMEZ HALE GETİRECEĞİZ

 

2 bin 500 metrekare gibi büyük bir alanda ciddi çalışmaların yapılacağını sözlerine ekleyen Başkan Akay, “Çarşı ortasında büyük bir kapalı alanımız bulunuyor. Bodrum katla alakalı olarak baya bir masraf yapacağız. Çalışmalarımız kapsamında Meclis salonu, toplantı odaları, nikah salonu gibi alanların yer alacağı kısmın ihalesi yapıldı. Direnajları yaparak bodrum katı su geçirmez hale getireceğiz. Ayrıca vatandaşlarımızın rahatlıkla kullanabilmeleri adına da bay ve bayan tuvaleti de yapacağız” dedi. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10