O isim de gözaltında

Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 5 ilde eş zamanlı gerçekleştirlen operasyonlarda gözaltına alınan 39 kişi arasıda, FETÖ/PDY'nin Çerkezköy'deki imamÄ?

Çerkezköy 30.10.2016 12:44:00 0
O isim de gözaltında

ADLİYEYE ÇIKARILMALARI BEKLENİYOR

 

Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında Çerkezköy Ergene Havzası Sanayiciler ve İş Hayatı Derneği (ÇESİAD) Başkanı ve bazı yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu isimler, geçtiğimiz Perşembe günü 5 farklı ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonla gözaltına alınmıştı. Zanlıların polis sorgusu devam ederken; şüphelilerin hafta içinde adliyeye çıkarılmaları bekleniyor. Çerkezköy'de kurulduğu günden bu yana FETÖnün işadamı ve sanayicilerle etkinliklerini kordine eden ÇESİAD yöneticilerinin ve Çerkezköy'de faaliyet gösteren FEM Dershanesi’nin genel koordinatörü Ö.O. ve müdürü A.A.'nın da aralarında bulunduğu işadamı ve esnaflar sırası ile soruşturma savcısının sorularını cevaplıyor.

 

İŞTE GÖZALTINA ALINAN İSİMLER

 

5 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 40 isim arasında yeralan bir isim dikkatlerden kaçmadı. Çerkezköy'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında konuşulan isimlerin başında gelen; Çerkezköy'deki işadamları ve önemli atamaları yapan yetkili isim olduğu iddia edilen E.Ö. de soruşturma dosyasını yürüten savcılığın dikkatinden kaçmadı. İşte FETÖ/PDY Soruşturması kapsamında 5 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan isimler: “A.A., C.A., H.M.Ö., M.Y., A.Y., C.A., A.Y., K.A., B.Ö., M.A., İ.S.T., C.A., Y.K., A.H.A., B.A., M.S.T., A.A., H.Ş., İ.S., M.T., Y.A., M.B., S.S., İ.H.G,E.Ö., R.A.A., Y.İ,E.P., S.Ö., Y.Y., İ.T., H.A., Y.B., Y.A., L.Y., S.A., Ö.D., Ö.K.”

 

İSTİFALARI İŞLEME ALMADILAR

 

FETÖ / PDY soruşturması kapsamında soruşturma savcısının Çerkezköy’de ifadelerine başvurduğu 150 dernek üyesinin ifadeleri sonrası, bazı üyelerin 17-25 Aralık operasyonu sonrası dernekten doğrudan ve noter kanalı ile istifa ettikleri; ancak ÇESİAD yöneticileri tarafından bu istifaların işleme konmadığı da ortaya çıktı. Yapının Çerkezköy’de ne kadar sürede ne kadar himmet topladığı ise merak ediliyor. Üyelerini kendi içinde de meslek guruplarına bölen ve her meslek gurubuna bir başkan atayan ÇESİAD’ın yapılanma fariyetlerini detaylı araştıran savcılık komite başkanlarını da tek tek belirledi.

 

2. DALGA GELECEK Mİ?

 

Kanlı darbe girişiminin 104’üncü gününde operasyon düğmesine basan Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 27 Ekim Perşembe sabahı erken saatlerde 5 ilde eş zamanlı başlattığı operasyon kapsamında, Çerkezköy ve Kapaklı’da aralarında paralel yapının kordinetörlerinin de bulunduğu iş adamı ve esnafları gözaltına aldı. FETÖ soruşturması kapsamında birinci dalga operasyonda gözaltına alınan 40 ismin ifadeleri doğrultusunda önümüzdeki günlerde ikinci dalga operasyon yapılıp yapılmayacağı ya da yeni gözaltıların olup olmayacağı ise merak konusu oldu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10