"Çatı onarılmazsa esnaf ve vatandaş mağdur olacak"

Bir süre önce çöken kapalı Pazar yeri girişindeki çatının onarılması için Çerkezköy Belediye Başkanlığına başvuruda bulunduklarını kaydeden Çerkezköy Pazarcılar Derneği Başkan

Çerkezköy 6.11.2016 21:05:00 0

“VATANDAŞLARIMIZ MAĞDUR OLMASIN”

 

Çerkezköy Pazarcılar Derneği Başkanı Cevdet Aydemir, bir süre önce kapalı Pazar yerindeki giriş bölümün çatısının çöktüğünü belirterek tamir için belediyeye başvurduklarını kaydetti. Pazar yeri yapılacak olan alana bu güne kadar bir çalışmanın yapılmadığını belirten Aydemir  “Pazar yerimizin çöken giriş bölümünün yeni kapalı Pazar yeri yapılıncaya kadar kapatılması yönünde belediyemize dernek olarak bir girişimimiz oldu. Ancak yeni Pazar yeri yapılacağı belirtilerek bir şey yapılmadı. Bizde Pazar esnafı olarak yağışlı havalarda esnafımız ve vatandaşlarımız mağdur olmaması için kendi aramızda topladığımız para ile brandalar alarak bu çöken yere gerdik. Belediyemiz ancak bize çöken yerdeki demirleri güçlendirdi. Biz Pazar esnafı olarak belediyemizden isteğimiz yeni kapalı Pazar yeri yapılıncaya kadar kaç ay sonra yapılacak bilemiyoruz ama o güne kadar yağışlı havalarda hem bizlerin mağduriyeti hem de vatandaşlarımızın mağdur olmaması için çöken yerin kapatılmasını istiyoruz.”dedi.

 

“KAR YAĞMADAN YAPILMASINI TALEP EDİYORUZ”

 

Aydemir “ Kış mevsimi geldi ve yağışlar başladı. Önümüzdeki günlerde kar yağışı da olacak. Her ne kadar biz çöken yerlere branda germiş olsak bile bu bölümler karı ne kadar tutacak. Oysa rüzgarlı havalarda bile  brandalar yırtılıyor. Aşırı rüzgâra branda bile dayanmıyor. Ama buraya yapılacak bir çatı en azından Pazar esnafına olduğu gibi vatandaşın mağdur olmamasını sağlayacak. Ayrıca yağan yağmurlarda da bu bölgelerdeki esnaflarımızın malları ıslanmakta ve o bölgeler göl haline geliyor. Bu nedenle Belediye Başkanımız Vahap Akay ve belediye meclis üyelerinden ricamız çöken yerlerin  kapatılmasını için gerekeni yapsınlar. Yeni Pazar yeri yapılıncaya kadar en azından bu şekilde burada hizmetimizi rahat sürdürelim. Yağışlı havalarda ise tüm Pazar esnafımız çok tedirgin oluyor.Aslında yağmur berekettir ama o yağışlı havaların olduğu zamanlar ise  o gün yağmur yağmaması için dua eder duruma geldik.Bu nedenle bu sesimize kulak verilsin ve gereken yapılsın diyoruz.”dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10