Karaoğlan'ı kabri başında andılar

Ulusal Gençlik Derneği Türkiye Cumhuriyeti Merhum  eski Başbakanlarından Bülent Ecevit'i kabri başında andı. Devlet Mezarlığında gerçekleştirilen etkinlik sonrasında Bülent Ecevit Vakfında RahÅ

Çerkezköy 7.11.2016 23:33:00 0
Karaoğlan

ECEVİT’İ ANMA ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRDİLER

 

Ulusal Gençlik Derneği, merhum Başbakan Bülent Ecevit’i ebediyete intikalinin 10. Yıl dönümünde anma etkinliğini gerçekleştirdi. Cuma gece saatlerinde Çerkezköy Belediye meydanından otobüs ile hareket eden Ulusal Gençlik Derneği üyeleri T.C. Devlet Mezarlığında gerçekleştirilen merhum Başbakan Bülent Ecevit’i anma etkinliklerine katılım gösterdi.

 

MEZARI BAŞINDA ANILDI

 

ULUSDER’in Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’dan katılım gösteren üyeleri saat 10.00’da Ankara’da bulunan Devlet Mezarlığı’nda Demokratik Sol Parti Kurucusu ve merhum Başbakan Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit ile bir araya geldi. Bülent Ecevit’in mezarına çelenk koyan ULUSDER üyeleri, mezar başında dua okuyarak Türkiye Cumhuriyeti’ne vermiş olduğu hizmetleri yad edildi.

 

RAHŞAN ECEVİT İLE FOTOĞRAF ÇEKİLDİLER

 

Ulusal Gençlik Derneği’nin Ankara’daki ikinci durağı ise bir zamanlar Başbakan Bülent Ecevit’in yaşadığı ve günümüzde ise Bülent Ecevit Vakfı’nın hizmet verdiği yer oldu. ULUSDER üyeleri vakıf binasını gezdi ve Rahşan Ecevit ile fotoğraf çekildi.

 

 ANITKABİR’DE ATANIN HUZURUNA ÇIKTILAR

 

Anıtkabir ziyareti de gerçekleştiren Ulusal Gençlik Derneği üyeleri atanın huzuruna da çıktı. Üç saat müze ve kabir ziyaretleri gerçekleştiren üyeler günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi. Ulusal Gençlik Derneği üyelerinin Ankara'da gerçekleştirdikleri bir diğer adres ise Bülent Ecevit'in de bir zamanlar genel başkanlığını yapmış olduğu Cumhuriyet Halk Partisi oldu.

 

CHP GENEL MERKEZİNE ZİYARET

 

Ulusal Gençlik Derneği üyelerini Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkez Binası önünde DSP döneminde bakanlık yapmış olan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı İstemihan Talay tarafından karşılandı. CHP Genel Merkezi 4. Katında bulunan İsmail Cem Toplantı salonunda Talay tarafından ağırlanan ULUSDER üyelerine çay ikram edildi.

 

HEPİMİZİN ÜZERİNDE EMEĞİ VARDIR

 

Gerçekleşen ziyarette İstemihan Talay, sosyal demokrasinin çatı partisinin CHP olduğunu söyleyerek, "Cesur olmak zorundayız. Korkularımızı yenmek zorundayız. Cumhuriyetle dövüşüyorlar. Kazdıkları kuyuya kendileri düşecek. Sosyal demokrasiyi demokrasiyle başardı ve iktidara getirdi Bülent Ecevit. Hepimizin üzerinde emeği vardır. Dernek Başkanınız Erdal'ı geçmiş yıllardan beri tanıyorum. Burada olduğunuz için mutluyum, ziyaretiniz için teşekkür ediyorum." dedi.

 

BAŞKAN DARÇIN TEŞEKKÜR ETTİ

 

Ulusal Gençlik Derneği Başkanı Erdal Darçın’da, “Sayın Bakan İstemihan Talay'ı 1994 yılından beri tanıyorum. Kendisi her zaman herkese kapısı açık olan Türkiye için olması gereken siyasetçi, devlet adamı olduğunu düşünüyorum. Bizi kabul ettikleri ve bu anlamlı günde burada bulunduğumuz için  şansım ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.”dedi.   Konuşmaların ardından CHP Baş Danışmanı İstemihan Talay, ULUDER üyesi gençlerin sorularını yanıtladı.CHP Genel Merkezi ziyaretinin ardından ise Ulusal Gençlik Derneği'nin Bülent Ecevit'in vefatının 10. yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirdiği anma programı tamamlanarak Çerkezköy’e dönüldü.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10