Akay geri adım atmadı

Yıldırım Beyazıt mahallesi Ceylan sokakta bulunan gecekonduların yıkımın geçtiğimiz Çarşamba günü başlanmış ve ilk etapta üç tane boş gecekondu yıkılmıştı. Yıkımların dur

Çerkezköy 11.11.2016 22:41:00 0
Akay geri adım atmadı

YIKIM ÇARŞAMBA GÜNÜ BAŞLADI

 

Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Yıldırım Beyazıt mahallesi Ceylan sokak üzerinde ki gecekonduların yıkım işlemi geçtiğimiz Çarşamba günü başlamıştı. Yıkımlar çerçevesinde ilk olarak boşatılan üç ev ekipler tarafından yıkılırken, geriye kalan evlerinde kısa bir süre içinde yıkılacağı ifade edilmişti.

 

YIKILACAĞINI SÖYLEDİK

 

Yıkım işlemleri hakkında bilgisine başvurduğumuz Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ne olursa olsun yıkım işlemlerinin devam edeceğini ifade ederek, “31 tane gecekondu var. Bunlardan birinin ikameti burada değil ve 5 kişinin de başka yerlerde evleri var. Geri kalan 25 evden biri geldi parasını aldı ve yıkım işlemini gerçekleştirdik. Geri kalan evlerle alakalı olarak da yıkılacağını söyledik” dedi.

 

BİZE HER YIL DERE YATAKLARINDA Kİ EVLERİ KALDIRIN DİYE YAZI GELİYOR

 

Gecekonduda yaşayan vatandaşların belediyeye gelerek meclis salonunda gerekli konuşmaları yaptıklarını sözlerine ekleyen Başkan Akay, “Süreç başladı ve bu iş olacak dedim. Çerkezköy adına bir yatırım düşünüyoruz dedik. 10 Kasım itibariyle de dere ıslahına başlandı ve artık bizimde projemizi hayata geçirmemiz gerekiyor. Birçok vekil aradı ama yıkılmasını gerektiğini onlara da ifade ettim. Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan da aradı ve kendisine de durumu izah ettim. Valilikten bize her yıl mutat olarak dere yataklarında ki yapılaşmayı kaldırın diye yazı gelip duruyor. Biri bana kağıt göndersin yıkmamayım. Yıkılmayacak diye de kağıt da gönderilemez” diye konuştu.

 

GENEL BAŞKANIMIZA DA DURUMU ANLATTIM

 

Konut yapabilmek adına Mal Müdürlüğüne yazı yazdıklarını belirten Vahap Akay, “yazım var ve yer talebinde bulunmuşuz. Yeri versinler yer yapacağım diyorum. Benimle değil gidip bu yazımın peşine düşsünler. CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’da arada ona da anlattım ve mahallenin kaderiyle alakalı bir yatırım yapıyoruz dedim. Sıkıntılı bir mahalle ve bu işi mağdur etmeden yapacağımızı ifade ettim. Mal Müdürlüğüne yazımı yazmışsım. Benim konutları bekleyip de çıkaracak gibi bir şansım yok diyerek, yıkımı yapacağız ve 2 bin 700 TL yardım yaptığımızı söyledim. Kendisi de tamam diyerek telefonu kapattı” dedi.

 

KAYMAKMLIK TARAFINDAN DA YARDIM YAPILACAK

 

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan son olarak bir kez daha aradığını sözlerine ekleyen Başkan Akay, “konuşmamızda gerekli açıklamaları yaparak bir kez daha yıkımın gerçekleşmesi gerektiğini ifade ettim. Biz nakdi yardım yaparken, Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından da taşınma yada kira yardımı yapılabileceğini ifade etti. Kaymakamlık fonundan destek yapacaklar. Önümüzdeki hafta havanın müsait olduğu bir günü kollayıp ilk etapta 5 evi yıkacağız ve diğerlerine de yıkacağımızı söyleyeceğiz. Çoğu ev aramaya başladı ve gelip anahtarını teslim edenler de oluyor. En geç Cuma günü yeniden oradayız ve yıkımı gerçekleştireceğiz” açıklamasında bulundu.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10