Kobilerde verimlilik artırılacak

Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü ile Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası arasında "Verimli KOBİ Destek Projesi" iş birliği kapsamında, â

Çerkezköy 15.11.2016 18:29:00 0
Kobilerde verimlilik artırılacak

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen törene Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker, NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tacer, NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Doç.Dr. Aysun Sağbaş, Genel Sekreter Hakan Gel ile ÇTSO Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

 

“PROJEDE 12 KOBİ VAR”

 

Protokol programında konuşma gerçekleştiren NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Doç.Dr. Aysun Sağbaş “ Biz zaten 2015 yılının Şubat ayında Çerkezköy’de oda ile verimlilik protokolü imzalamıştık. O süreçte 29 firma ile sahaya inerek bire bir görüşmeler yaptık. O firmalardan birisi Verimlilik Genel Müdürlüğünden birincilik ödülü aldı. Bu projenin ön başarısıdır. Bu projede ise 12 Kobi var. Bu kobilerin en azından birisinin birincilik ödülü ile ödüllendirilmesini temenni ediyoruz. Bu anlamda üretkenlik ve verimlilik bazında bu projeyi Trakya ve Türkiye genelinde yaygınlaştırmak istiyoruz. Dokuz aylık bu projenin sonunda inşallah iyi sonuçlar alırız” dedi.

 

“CİDDİ ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

 

Bu projenin içersinde istihdama katkı olduğunu kaydeden Sağbaş” Çünkü 12 kobi aynı zamanda endüstri mühendisi istihdam edecekler. Verimlilik artırmaları konusunda da ciddi çalışmalar gerçekleştirecekler. Özellikle yönetsel kapasiteleri artırmak konusunda ciddi çalışmalar yapacağız. Verimlilik düzeyinde de çalışanların etkinliklerinin artırılması, kurumsal kapasitesinin geliştirilmesi düzeyinde iyi çalışmalar yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

TÜRKİYE’DE İLK

 

Sağbaş “ Türkiye’de Rektörümüz Prof. Dr. Osman Şimşek ve NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tacer’in destekleriyle Verimlilik Uygulama ve Araştırma Geliştirme Merkezi kuruldu. Bu merkez Türkiye’de ilk olma konumundadır. Verimlilik Genel Müdürlüğü bu konuda bizim üniversitemizde ciddi bir projeye daha imza atmak istiyor. Kalkınma Bakanlığından alınmış büyük boyutlu projelerden ve maddi kaynaklardan bahsediliyor. Bu desteği inşallah alırız ve bu desteği ile Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı olan firmalar ile gerçekleştirmiş oluruz” dedi.

 

“KOBİLERE BÜYÜK FIRSAT OLACAKTIR”

 

Katkılarından dolayı herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek “ Üniversite ve sanayi işbirliği her zaman önemlidir. Bir yıl önce Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile yaptığımız protokol meyvesini verdi. İnşallah bu yaptığımız protokol de kobilere büyük fırsat olacaktır. Üniversite olarak eğitim vermenin yanında sanayici ile de iç içe olmak istiyoruz. Gerçekten üniversite olarak çok şanslı bir ildeyiz. Bu projeler üniversitemizin gelişimini artırıyor” diye konuştu.

 

PROTOKOLÜ İMZA ALTINA ALINDI

 

Namık Kemal Üniversitesi yetkililerine teşekkür eden ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva “  Bizim projemizde bize ne kadar önem verdiklerini, sanayicilerimiz ile iç içe çalışmak istediklerini bir kez daha ortaya koydular. Bu imzalanacak proje çok daha iyi yerlere gelecektir” diye konuştu. Konuşmaların ardından Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tacer ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı İsmail Akın tarafından “Kobilerde Verimlilik Dönüşümü Protokolü” imza altına alındı.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10