Kahve gününde ihtiyaç sahiplerini sevindiriyorlar

Çerkezköy Kent Konseyi ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak için 'Bir Fincan kahve-Yardımlar İhtiyaç Sahiplerine' projesi kapsamında sürdürdükleri kahve günlerini aralıksı

Çerkezköy 17.11.2016 19:19:00 0
Kahve gününde ihtiyaç sahiplerini sevindiriyorlar

KAHVE GÜNLERİNİN GELİRİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNE

 

Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe “ Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisimizin  bir süre önce aldığı karar doğrultusunda İhtiyaç sahiplerine katkı sağlamak için ‘Bir fincan Kahve-Yardımlar İhtiyaç Sahiplerine ‘ projesi kapsamında düzenlediğimiz kahve günleri devam ediyor. Kent Konseyine kahve içmeye gelen kadınlar, kahvelerini yudumlarken bir yandan da el emeği göz nuru dökerek örgü işleri yapmaktadır. Daha sonra bu el emeği ve göz nuru dökerek hazırlanan işleri satarak elde edilen geliri ihtiyaç sahiplerine gerek nakdi yardım gerek gıda ve giysi yardımı olarak yapıyoruz.”dedi.

 

HER AY ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

 

Serfiçe “ Bu etkinliklerimize Çerkezköylü kadınlarımızın yoğun ilgi göstermesinden de son derece mutluluk duyuyoruz.Kahve günlerini her ay belirlediğimiz günlerde 14.00-16.00 saatleri arası gerçekleştiriyoruz. Kahve günlerinde ‘Örgü örüyoruz’ etkinliği de devam ettirerek  bu etkinlik kapsamında  kadınlarımızın ördükleri işlerin gelirini de ‘Kahve günleri’ ile birlikte değerlendirerek, ihtiyaç sahiplerine veriyoruz. Bu nedenle  Kent Konseyi Kadın Meclisi yönetimi ve Kent Konseyi Yönetimi olarak Çerkezköylü bayanların ihtiyaç sahiplerine katkıda bulunmaları için tüm Çerkezköylü kadınlarımızı gerçekleştirdiğimiz kahve günleri etkinliğine kahve içmek için katılmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

 

İÇİLEN HER FİNCAN KAHVE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YARDIM OLARAK DÖNÜYOR

 

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Serpil Karabal, düzenlenen kahve günlerinde bayanların içeceği bir fincan kahvenin ihtiyaç sahiplerine yardım olarak döndüğünü belirtti. Etkinlik kapsamında toplanan para yardımının ilçedeki tüm mahallelerde ihtiyaç sahiplerine aktarıldığını da kaydeden  Karabal, “Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı olduğu gibi, bu etkinliklerin de ilçede oldukça önemli bir etkisi olmaya başladığını ve duyarlı kadınlarımızın da her ay kahve etkinliğinde çoğaldığını görmek bizleri mutlu ediyor. Bundan böyle daha yoğun katılımla ‘Bir Fincan Kahve Yardımlar İhtiyaç Sahiplerine’ etkinliğine tüm Çerkezköylü bayanlarımızın katılmalarını istiyoruz.”dedi. 

 

Haber / Seyit SÜREN  


0282 726 91 91
0282 747 65 10