"Hedefimiz 50 bin kursiyere ulaşmak"

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Halk Eğitimi Merkezi'nde devam eden kursları ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Çerkezköy 21.11.2016 20:26:00 0

YOĞUN TALEP VAR

 

Halk Eğitim Kampanyası çerçevesinde Halk Eğitim Merkezinde açılan Üniversite Hazırlık Yetiştirme ve Destekleme, Okuma Yazma ve Makina Nakışları Kurslarını ziyaret eden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve Halk Eğitim Müdürü Necmi Akman da eşlik etti. Çalışmalar hakkında Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman’dan bilgi alan Kaymakam Kubilay, “Vatandaşlarımızın bilgi ve beceri kazanmaları, önemli bir sanayi kenti olan İlçemiz fabrikalarını ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman ihtiyacını karşlamak, çalışan vatandaşlarımızın mesleklerinde yükselmeleri için başlattığımız Halk Eğitim Kampanyamız vatandaşlarımızın yoğun talepleri ile devam ediyor” dedi.

 

HEDEF 50 BİNE ULAŞMAK

 

170 kursun devam ettiği sözlerine ekleyen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “yaklaşık 40 bin kursiyere ulaştığımız Kampanyamızda hedefimiz 50 bin kursiyere ulaşmak. Tamamen ücretsiz olan kurslarımızı 12 vatandaşımızın bir araya gelerek istediği her alanda açabiliyoruz. Tüm vatandaşlarımızı Halk Eğitim Kurslarımıza katılmaya davet ediyorum. Öğrencilerimizi üniversiteye hazırlamak için açılan Yetiştirme ve Destekleme Kurslarımızda 272 mezun öğrencimiz eğitim görmektedir. 10 sınıfta verilen Yetiştirme ve Destekleme Kurslarından 2 sınıf sözel bölüm, üç sınıf sayısal bölüm ve beş sınıf da eşit ağırlık bölümüdür ve 13 öğretmenimiz görev yapmaktadır” diye konuştu.

 

ARALIKSIZ DEVAM EDECEK

 

Kaymakam Kubilay konuşmasının sonunda ise, “Ziyaret ettiğimiz Yetiştirme ve Destekleme Kurslarında 38, Okuma Yazma Kursunda 5, Makine Nakışları Kursunda 30 vatandaşımız eğitim görmektedir. Tüm kursiyerlerimizi kurslarımıza katıldıkları için tebrik ediyorum. Usta Öğreticilerimize ve Halk Eğitim Personeline başarılı çalışmalar diliyorum. Kurs çalışmalarını yakından takip ediyorum ve kurs ziyaretlerimiz aralıksız devam edecek” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10