Devlet yatırımlarına odaklanın!

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, sosyal medya hesabı üzerinden AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe'nin belediye hakkında yaptığı açıklamalara açık bir dil

Çerkezköy 23.11.2016 19:47:00 0
Devlet yatırımlarına odaklanın!

ÇERKEZKÖY HALKINA BÜYÜK BİR İYİLİK YAPTI

 

Çerkezköy Belediyesinin çalışmaları hakkında Pazartesi günü basın toplantısı düzenleyen AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’ye cevap gecikmedi. CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ‘30 Mart 2014’ten beri Çerkezköy’e “Kara Bulut” gibi çöken Vahap Akay ve yönetimi neler yaptı neler bir de gelin buradan dinleyin’ diyerek, “Öncelikle her yıl Ramazan ayında her mahallede iftar sofrası kurarak gönülleri birleştirdi, hemşericilik ruhunu geliştirdi. Ayrıca her Ramazan ayında İstanbul Sultan Ahmet ve Edirne Selimiye Camilerine geziler düzenleyerek, maddi imkansızlıklar yüzünden gidemeyen Çerkezköy halkına büyük bir iyilik yaptı” ifadelerini kullandı.

 

İLK OTOBÜSÜ AKP İLÇE TEŞKİLATINA TAHSİS EDERDİM

 

Geldiği yıldan beri her yıl Çanakkale Şehitliği’ne düzenlediği geziler ile Çerkezköy’de her karışı şehit kanları ile sulanmış tarihi yarımadayı görmeyen vatandaş, vatan evladı kalmadı diyerek açıklamalarına devam eden Camcı, “Hala görmeyenler varsa bu sene Nisan ve Mayıs aylarında düzenlenecek gezilere katılabilir. Ben Belediye Başkanının yerinde olsam ilk otobüsü AKP İlçe Teşkilatı’na tahsis ederdim.

 

Yaklaşık 1 senedir her yeni doğan bebeğin ailesi parti, ırk, dil, din, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin ziyaret edilerek, ailelere ‘Yeni Doğan Paketi’ hediye edilmektedir. Çerkezköy Belediyesi tarafından kurulan Taziye Çadırlarında cenaze sahipleri misafirlerini ağırlayarak, bu acılı günlerinde Belediye’yi yanlarında hissetmenin mutluluğunu yaşamaktadırlar. Cenazesi olan vatandaşlarımıza 100 kişilik yemek gönderilmekte, kurulan çay ocağı ile taziyeye gelen vatandaşlara Belediye görevlileri tarafından ikramda bulunulmaktadır” dedi.

 

ÇÖZÜM BULMA GAYRETİ İÇİNDEDİR

 

Yapılan yardımların şova dönüştürülmeden titizlikle yapıldığını sözlerine ekleyen Engin Camcı, “Her eğitim ve öğretim döneminin başında ilköğretim 1. Sınıfa başlayan öğrencilere çanta ve kırtasiye yardımı yapılmakta, okul yöneticilerinin belirlediği ihtiyaç sahibi ve yoksul öğrencilere kıyafet yardımı şova dönüştürülmeden, titizlikle yapılmaktadır. Belediye Başkanı her gün mesaisinde 08.00 gibi başlamakta, Belediye’ye gelen vatandaşlarımız ile görüşüp, derdini dinleyerek çözüm bulma gayreti içindedir. Çok övündükleri 10 yıllık dönemde Belediye Başkanlarının kaçta işe başladığını Çerkezköy kamuoyu yakından bilmektedir” diye konuştu.

 

ÇERKEZKÖY’ÜN VENEDİK’E DÖNMESİ ENGELLENDİ

 

CHP İlçe Başkanı Camcı konuşmasının devamında ise, “Önceki AKP’li Belediye Yönetimleri döneminde FETÖ/PYD’ye tahsis edilen Aşevi ve Kızılpınar Belediye Binası yeniden alınarak Aşevi, eğitim ve kültür merkezi olarak Çerkezköy’e kazandırılmış, Kızılpınar’daki bina ise tadilatın ardından 3-4 farklı ünite halinde Kızılpınar halkının hizmetine sunulmak üzere hazırlanmaktadır. İmar Sitesi ve Çerkezköy’ün en önemli sorunlarından biri olan yağmur suyu baskınlarına karşı yapılan devaya yatırım ile her yağmurdan sonraki içler acısı manzara ortadan kaldırılarak, Çerkezköy’ün Venedik’e dönmesi engellenmiştir” açıklamasında bulundu.

 

HALKIN OLAN HALKA VERİLDİ

 

20 yıldır Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nin en önemli sorunlarının başında gelen Kavak Dere ıslah çalışmalarının başladığını ifade eden Engin Camcı şöyle devam etti; “Artık burada oturan vatandaşlar koku ve sinekten şikayet etmeyeceklerdir. Pınarça ve Kava Dere etrafındaki çarpık gecekondulaşma ve hazine arazisi işgaline karşı oy kaygısı düşünülmeden harekete geçilmiş ve gecekonduların yıkımına başlanmıştır. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda işletmeye dönen park ve yeşil alanlar revize edilerek, tekrar halkın rahatça kullanabileceği alanlara dönüştürülmüştür. Yani halkın olan halka verilmiştir tekrardan”

 

VATANDAŞLARIMIZ RAHAT ETTİRİLDİ

 

Engin Camcı konuşmasının devamında ise, “Vahap Akay geldiğinde patates tarlasını andıran yollar, mesela İstasyon Caddesi hemen asfaltlanarak, Çaylak Sokak ve etrafı Parketaş döşenerek, Bağlık Mahallesi parketaş ve beton yol yapılarak, Fatih Mahallesi, GMKP, GOP, Veliköy ve Yıldırım Beyazıt Mahalleleri asfaltlanarak vatandaşlarımız rahat ettirilmiştir. İstasyon Mahallesi’nde 10 yıldır atıl durumda bulunan ve çürümeye terk edilen Kapalı Spor Salonu yeniden gündeme alınarak, 11 yıl aradan sonra Spor Kompleksi olarak Çerkezköy’e kazandırılmıştır. Kartaltepe Piknik Alanı revize edilerek ve yeniden düzenlenerek Çerkezköy halkına nezih bir piknik, yürüyüş ve spor alanı olarak kazandırılmıştır. Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri, Kültür Merkezi, Kapalı Yüzme Havuzu projelerinin temeli kısa sürede atılacak ve ayrıca Rekreasyon Projesi olan ve Çerkezköy’ün çehresini değiştirecek olan Kent Park Projesi Aralık ayı başında başlayacaktır” dedi.

 

YAZIKLAR OLSUN DER HESAP DA SORARIZ

 

Kızılpınar’ın altyapı ihalesinin yapıldığını ve çalışmaların başladığını belirten Engin Camcı, “Altyapısı tamamlanacak olan sokak, cadde, kaldırım vs. ne varsa eğer yapmaz ise Vahap Başkana da yazıklar olsun der bunun hesabını Başkandan sorarız. 80 milyon TL’lik borca, 10 yıllık dönemdeki Belediye önündeki lüks ciplere vs. hiç girmeden konuyu size göre heykel, bize göre kent mobilyalarına getirelim bir de. Eğer heykeller ile bir kenti güzelleştirmek, estetik katmak suç ise en büyük suçu Ankara Büyükşehir belediye Başkanınız işliyor beyler. Sadece Dinazorlara harcadığı para ile orta ölçekli bir Anadolu kasabası ihya olur. Ha bu arada Şehit Ömer Halisdemir’in anıtı ve büstü Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi’nde adını taşıdığı parka konuldu veya konulmak üzere!” ifadelerine yer verdi.

 

ANKARA’DAN ALINMASI GEREKEN YATIRIMLARA ODAKLANIN

 

Camcı konuşmasının sonunda ise, “Ayrıca AKP’li Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy Belediyelerinin yaklaşık 80 milyon TL’lik borcunu devralan ve her ay bu borçları tıkır tıkır ödeyen Akay ve ekibini Çorba Çeşmesi, Sirkülasyon Projesi ve Kapalı Pazar Yeri üzerinden eleştirmek olsa olsa sığlıktır.

 

Siz yukarıda sayılan hizmetlerin birinin (Okullarda kırtasiye ve kıyafet yardımı dışında) 10 yıllık AKP Yerel Yönetimi İktidarında yapıldığını gördünüz, duydunuz, işittiniz mi Allah aşkına? Duymadıysanız bırakın Akay ve ekibi 5 yılını tamamlasın ve Çerkezköy halkına gitsin. Halk onay ve yetki verirse görevine devam eder, vermez ise Teşekkür eder çekilir. Kimin facia, kimin afet olduğuna en iyi halk karar verir. 2014’ün Mart ayında verdiği gibi! Siz hem Belediye Yönetimini bırakında şu hastaneye uzman doktorlar getirin, elektrik altyapısını güçlendirin, yeni okullar yaptırın. Çerkezköy’ün Ankara’dan alması gereken yatırımlar üzerinde odaklanın ve bunları koparmaya çalışın. Şimdilik kalın sağlıcakla” dedi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10