Kubilay: Tüm çalışmalar titizlikle yürütülüyor

Çerkezköy İlçe Güvenlik Toplantısı Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay başkanlığında gerçekleştirildi.

Çerkezköy 25.11.2016 19:54:00 0
Kubilay: Tüm çalışmalar titizlikle yürütülüyor

TOPLANTI YAPILDI

 

Çerkezköy Polisevinde yapılan toplantıya Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın yanı sıra İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Jandarma Komutanı Göksel Söylemez, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Can Burak Şişman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Yazı İşleri Müdürü Muhteber Kuralay, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü İdari İşler Müdürü Fazlı Tan,  Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ ile muhtarlar katıldı.

 

“YÜZDE 95 GÖÇ ALIYOR”

 

Programda konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “ Hızlı nüfus artışı sebebi ile Ülkemizin en hızlı nüfus artış hızına sahip olan İlçemizde yıllık bir ilçe nüfusu kadar nüfus artmaktadır. Günü birlik ilçemize çalışmak için gelen vatandaşlarımızı da katarsak gün içerisinde nüfus 2-3 kata kadar ulaşmaktadır. Yüzde 95’i göç olan ve 81 ilden vatandaşlarımızın yaşadığı İlçemizde, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği en önem verdiğimiz hususlardan biridir.” dedi.

 

“EMNİYET VE JANDARMA GELİYOR”

 

Kubilay “ Ülkemiz ve bölgemizin önemli üretim ve istihdam merkezlerinin başında ilçemizin güvenliği geliyor. Emniyet ve Jandarma teşkilatımız mesai mefhumu gözetmeksizin 7 gün 24 saat vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için fedakârca çalışmaktadır. İlçemizde önemli bir asayiş ve güvenlik sorununa mahal vermeden canla başla çalışan tüm emniyet ve jandarma personelimize teşekkür ediyorum. Çalışmalarını takdirle karşıladığımı belirtmek istiyorum” diye konuştu.

 

“BİLDİRMELERİ GEREKİYOR”

 

Asayiş ve güvenliğin sağlanmasında kolluk kuvvetlerine yardımcı olmak noktasında herkesin sorumlu olduğunu kaydeden Kubilay “ Muhtarlarımız mahallelerinde şüpheli bir duyum aldıkları zaman Emniyet ve Jandarmaya hemen haber versin. Organize Sanayi Bölgelerimizde çalışan binlerce çalışanın olduğu göz önünde bulundurursak, OSB müdürlüklerinin fabrika yönetimleri ile bağlantıya geçerek şüpheli şahıs ve durumları Emniyet Güçlerimize bildirmeleri gerekir.” dedi.Çerkezköy için birçok projenin faaliyete geçirildiğini ve daha pek çok projenin de faaliyete gireceğini söyleyen Kubilay “ Projelerin faaliyete girmesi için en önemli ihtiyaç huzur ve güvenli ortamın olmasıdır. Huzur ve güvenliğin olmadığı bir ortamda hizmet üretmek mümkün değildir” diye konuştu.

 

“METRUK BİNALARI YIKIYORUZ”

 

Uyuşturucu Madde ve Bağımlılıkla Mücadele ve Çocuk Koruma Kanunu toplantısında alınan kararlara da değinen Kubilay “ İlçemizde göreve başladığımda yaptığım ilk iş, İstasyon Mahallesinde harabe ve metruk halde bulunan eski kaymakamlık lojmanının yıkım çalışmasıydı. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden ve olumsuzluklar için potansiyel yerler olan metruk binaların acilen yıktırılması önemlidir. İlçemizde top yekûn bağımlılık ve uyuşturucu maddeler ile mücadele başlattık. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin güvenliği, sağlığı ve eğitimi öncelikli meselemizdir. Madde bağımlılığı konusu Kaymakamlığımızca hassas bir şekilde takip edilmektedir” açıklamasında bulundu.

 

“HERKESE ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ”

 

Çocukların eğitimlerinin sekteye uğramaması için tüm çalışmaların titizlikle yürütülmesi talimatını veren Kubilay “ Tüm okullarımızda güvenlik kameraları olmalıdır.Arızalı olanların bir an önce yaptırılması gerekir. Okul çevrelerinde şüpheli şahısların ve tek sigara satan işletmelerin emniyet güçlerimize bildirilmesi gerekir. Kimsesiz ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her zaman yanındayız.

 

Dilencilik ve telefon ile vatandaşlarımızın duyguları sömürülerek haksız kazanç elde ediliyor. Muhtarlarımızın vatandaşlarımızı bilgilendirmeleri gerekiyor. Hiç bir kamu görevlisi hasta tedavisi, engelli arabası alınması v. b. hiçbir hususta kimseden para istemez. Devletimiz ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını karşılamaya muktedirdir. Kaymakamlık olarak ihtiyaç sahibi herkese sahip çıkmaya çalışıyoruz.” dedi.

 

“HALK BULUŞMASI YAPACAĞIZ”

 

“Halk Buluşması” adı altında mahallelerde sivil toplum kuruluşlarında ve değişik yerlerde toplantılar gerçekleştireceklerini kaydeden Kubilay” Vatandaşlarımız ile devletimizin kaynaşması, birlik ve beraberliğimizin pekişmesi bakımından önemlidir. Her mahalle muhtarının mahallelerinde Halk Eğitim Kursları açmasını istiyoruz. Biz halk eğitim kurslarımızı devlet ve vatandaş arasında önemli bir köprü vazifesi gördüğüne inanıyoruz. Vatandaşlarımız halk eğitim kurslarımıza gelerek birlik ve beraberliklerini pekiştirmiş oluyorlar. Bir birleri ile olumlu paylaşımlarda bulunarak belki de ilk defa sosyal bir ortamda buluşmuş oluyorlar. Birlik ve beraberliği pekiştirmenin yanında, kurslarımızın, vatandaşlarımıza gelir getirici, meslek edindiren ve çalışan vatandaşlarımız için de görevlerinde yükselme imkânı da sunduğunu söyleyen Sayın Kaymakamımız “Tüm mahallelerimizde okullarımız mevcut. 12 kişi bir araya gelerek istedikleri kursu açabiliyoruz. Okuma yazma öğrenmek isteyen vatandaşlarımız için de 1 kişi bile olsa okuma yazma kursu açabiliriz.” dedi.

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10